Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Tims tidlige historie ligner den til mange andre autister: Fra fødselen av var han en normal gutt med fin utvikling, før han i tre års-alderen begynte snakke dårligere, trekke seg inn i seg selv og sakte, men sikkert mistet evnen til sosialt samvær.Moren, Gro Raugland, oppsøkte alle mulige legeinstanser for å få hjelp, ikke minst da autist- og ADHD-diagnosene var et faktum. Hun ville ikke akseptere legenes dom og startet et kappløp mot utviklingen av Tims sykdom og kjempet mot både helsevesen og skole.I denne boken forteller hun den rørende historien om hvordan det føles å «miste» barnet sitt, å oppleve at han forandrer seg til en fjern, forvirret og dysfunksjonell gutt som av det norske helsevesenet ble rådet til sterk medisinering.I tillegg formidler Gro den mest aktuelle forskningen om autisme og ADHD: Hun har samlet sentral og viktig informasjon via Amy Yasko og Rosemary Wearings teorier, sterkt støttet av Karl Ludvig Reichelt. På klargjørende vis belyser hun hvordan autister, ved å legge om kostholdet og følge en streng diett, har mulighet til sterk bedring - og i Tims tilfelle, normal livsførsel. Fremgangsmåten kaller hun TIM-modellen. TIM - en mors historie om autisme og ADHD viser at det finnes en naturlig vei ut av autismen.
Denne matboken er først og fremst en praktisk veiledningsbok for foreldre som vurderer å legge om kostholdet i familien. I 2016 kom «Tim - en mors historie om autisme og ADHD». På klargjørende vis belyser forfatteren her hvordan autister, ved å legge om kostholdet og følge en streng diett, har mulighet til sterk bedring. Utredningsmetode kaller hun TIM-modellen.Med Tim og Amys matbok har hun laget et nyttig, praktisk og delikat verktøy til familier som ønsker å lage en kostholdsplan for seg og sine. Sykdomsbildet hos barn med psykiske lidelser er svært individuelt. Det lar seg derfor ikke gjøre å etablere én enkelt fremgangsmåte som alle bør følge, men man kan skape en ytre kostholdsramme hovedsakelig basert på økologiske, glutenfrie, melkefrie og rørsukkerfrie alternativer.«Oppskriftene i boken er basert på våre erfaringer som familie og tar utgangspunkt i barnas hverdag. Her finner du ulike retter og måltider som er nøytrale - de inneholder rikelig med sunne næringsstoffer samtidig som det er minimalt med giftstoffer. Det vil være bra for både barn - og voksne! Jeg håper disse erfaringene vil være til hjelp og nytte for andre som står foran en endringsprosess, og at den kan bidra til inspirasjon og glede. Lykke til!» Gro Raugland.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.