Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Eyvind Hellstrøms egne favoritter. Eyvind Hellstrøm er kjent for å inspirere og motivere andre til matlaging og kokekunst. Norges mest kjente og kjære mesterkokk, hva blir han selv inspirert av? Hvor henter han selv sine impulser, sin gnist, glede og inspirasjon fra? Velkommen til Hellstrøms verden! Med entusiasme og engasjement tar Eyvind Hellstrøm oss med til stedene, menneskene, maten og smakene han selv blir inspirert av, og formidler med lidenskap og entusiasme et sett med herlige oppskrifter du kan lage selv. Hans inspirasjon hentes ikke nødvendigvis fra avansert kokekunst. Det eneste og viktigste som gjelder er kombinasjonen av entusiasme, god mat og en atmosfære som setter deg i godt humør. Her blir vi kjent med Eyvind Hellstrøms egne favoritter. ]]>
Endelig en airfryerkokebok med sunne og raske oppskrifter, som kan gi deg varig bedre helse! Boka er basert på Mari Krogshus' Fatburn Fix-kurs, som har hjulpet over 100 000 nordmenn til en bedre helse, med oppskrifter på deilige matretter utviklet for å lages i airfryer. Med lekre fotografier av Karoline Marberg. Dette er en sunnere kokebok med utgangspunkt i rene råvarer og kort tilberedningstid. Mari Krogshus gir sine beste kostholdsråd og tips for dem som vil ha maks uttelling med tanke på vektnedgang, men boka kan også være en sunn utvidelse av hele familiens airfryer-repertoar.
'The most beautiful cookbook I have ever seen' Drew BarrymoreJoin actress, activist, and New York Times bestselling author Pamela Anderson for a deeply personal culinary journey that harmonizes style, compassion, and the pleasures of plant-based cookingIn a career spanning fame and activism, Pamela Anderson has ventured from a humble upbringing to the forefront of Hollywood-and has always been a passionate cook and gardener. Now, she invites you into her kitchen to share 80 delicious recipes that nourish the soul.This cookbook began as a box of recipe cards: a housewarming gift for her sons inspired by homegrown traditions and world travel. It grew to become her gift to you, showing how romantic, comforting, and indulgent it can be to cook only with vegetables.At Pamela's down-to-earth fairy kingdom on Vancouver Island, you'll join her on the dock for chicory dandelion coffee and whipped cranberry porridge, for picnics in the forest with a green goddess mason jar salad and tomato galette, and at the dinner table for her anti-inflammatory lentil soup, minty pea-potato pierogis, and more.She also shares her love affair with bread, from maple-glazed cinnamon rolls to rustic sourdough loaves and fougasse dipped in herby pistou, alongside insights into life, love, entertaining guests, and preserving nature's bounty.
Grunnboken og bestselgeren i Berits serie om anti-inflammatorisk mat, i paperback OMSTART30 er en 30-dagers metode hvor du demper inflammasjon i kroppen med mat som medisin. Dette er mat som kan styrke gode tarmbakterier, bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen, reparere lekk tarm og dermed dempe inflammasjon og tilhørende helseplager. Vanlige helseplager knyttet til inflammasjon er overvekt, sure oppstøt, luftplager og irritabel tarm, lite energi, smerteplager, eksem, astma og allergi og en rekke livsstilssykdommer, men også dårlig konsentrasjon og søvnvansker. Du skal i de neste 30 dagene eliminere mat som kan skape inflammasjon i kroppen, og innføre mat som kan dempe inflammasjon. Du slipper å telle kalorier, du vil spise deg god og mett, men likevel erfare at helsefarlig bukfett forsvinner. Etter 30 dager kan du re-introdusere en del av maten du har tatt bort, men ikke alt. Kun det kroppen tolererer. På den måten finner du frem til hverdagskosten kroppen din trives med. Boken inneholder: Basisoppskrifter for hva du bør forberede før du starter 50 oppskrifter på maten i eliminasjonsfasen Ukeplan for middag og lunsj Plan for re-introduksjonsfasen Følg henne på Facebook, Instagram og YouTube.
The first cookbook from chef John Williams, his Michelin-starred dining room at The Ritz, and the acclaimed Palm Court and Rivoli Bar.
This engaging and historically accurate cookbook presents more than 100 recipes that showcase the intrinsic role of food in the Crawley household and narrative-and bring this exciting gastronomic time to modern kitchens and Downton fans.
Jeg er verken vegetarianer eller veganer, men har alltid laget mat med masse grønnsaker til meg selv og min familie. Det er ikke vanskelig å lage en fullverdig middag av grønnsaker, men du trenger kanskje noen tips om krydder og spennende kombinasjoner! Nettopp det har jeg samlet i denne boken. Jeg vokste opp med denne maten, og jeg lar meg inspirere av maten rundt Middelhavet. Men alle ingrediensene kan du også finne i en norsk matbutikk. DEN GRØNNE MATEN er multikulturell og avhengighetsskapende. Aicha har samlet et femtitalls småretter og like mange mettende middager, alle basert på grønnsaker. Aicha Bouhlou ble i 2017 kåret til «Årets nykommer» som matblogger og var også nominert til «Årets blogger». Hun er tidligere gallerist, men har nå gjort hobbyen sin til levevei. Den grønne maten er Aichas andre kokebok. Følg gjerne Aicha på bloggen: aichasmat.no og i sosiale medier. ]]>
Ina-Janine Johnsen startet bloggen Mat på bordet i 2008. I dag er det en av de største matbloggene i Skandinavia. Etter å ha fått tips om eltefritt brød fra en artikkel i New York Times, begynte hun å eksperimentere med dette hjemme og skrive om det på bloggen. Ina har nå utviklet over 50 varianter av dette geniale brødet, og oppskrifter på eltefritt brød er en av de absolutt mest populære temaene på Inas blogg. Hun har også laget en video hvor hun viser hvordan man lager brødet, den har til nå blitt vist over 30 000 ganger på You Tube. Nå får du de aller beste variantene samlet i bokform. Her finnes alt fra fine landbrød og grove brød med frø, til søte brød med sjokolade og fristende brød fylt med ost.I tillegg baker Ina himmelske kaker og annen bakst. Inspirert av sin internasjonale bakgrunn (Ina har bodd i Tyskland, Canada, Sveits, USA, England og Norge), har hun funnet frem til en variasjon av kaker og bakst som er tilpasset den norske ganen. Her er oppskrifter på enkle og raske kaker, men også de som krever litt mer tid og teknikk. I denne boken får du hennes beste oppskrifter, gode råd om baking og ingredienser, og tips til hvordan du kan dekorere kakene dine.Les boken og la deg inspirere til å bake selv. Det er ikke vanskelig, og resultatet blir fantastisk! ]]>
Sometimes cookbooks aren't just cookbooks. Exquisitely designed, beautifully written and featuring mouth-watering photography, this gorgeous tome from Guardian columnist and award-winning food writer Rachel Roddy is perfect for pasta lovers!Guardian columnist and award-winning food writer Rachel Roddy condenses everything she has learned about Italy's favourite food in a practical, easy-to-use and mouth-watering collection of 100 essential pasta and pasta sauce recipes. Along with the recipes are short essays that weave together the history, culture and the everyday life of pasta shapes from the tip to the toe of Italy. There is pasta made with water, and pasta with egg; shapes made by hand and those rolled a by machine; the long and the short; the rolled and the stretched; the twisted and the stuffed; the fresh and the dried. The A-Z of Pasta tells you how to match pasta shapes with sauces, and how to serve them. The recipes range from the familiar - pesto, rag and carbonara - to the unfamiliar (but thrilling). This is glorious celebration of pasta from one of the best food writers of our time. ________________________ 'I love this book. Every story is a little gem - a beautiful hymn to each curl, twist and ribbon of pasta.' Nigel Slater 'Rachel Roddy describing how to boil potatoes would inspire me. There are very, very few who possess such a supremely uncluttered culinary voice as hers, just now' Simon Hopkinson'Rachel Roddy's writing is as absorbing as any novel' Russell Norman, author of Polpo'Roddy is a gifted storyteller, and a masterful hand with simple ingredients' Guardian Cook
This well-curated selection of recipes is organised by the rooms at Downton in which the drinks were served and spans everyday sips to party drinks plus hangover helpers and more.
Prepare a feast fit for a warchief with this delicious compendium of recipes inspired by the hit online game from Blizzard Entertainment. The Official Cookbook teaches you how to conjure up a fantastical menu of foods inspired by the beloved massively multiplayer online role-playing game.
As Liverpool Football Club's head of nutrition, Mona Nemmer ensures the champion players eat right and this fascinating book will inspire the next generation to follow. With a foreword by Jurgen Klopp, Mona takes us behind the scenes at Anfield and the training ground and details the favourite recipes of LFC.
Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak.De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter – det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til. De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»Og dette følger Vidar opp i denne boken. Med på laget er fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotograf.«Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten, Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.»– Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet]]>
NEW YORK TIMES BESTSELLER • In her most personal cookbook yet, the bestselling author of Cravings shares food that will bring you joy and comfort—with a little help from her one-of-a-kind family.Chrissy Teigen has always found a big sense of fun in the kitchen, but more than ever, she turns to the stove for comfort and warmth. Now Chrissy shares the recipes that have sustained her and her family, the ones that made her feel like everything is going to be okay. Recipes for Cozy Classic Red Lentil Soup, ingenious Chrissy signatures like Stuffed PB&J French Toast and puff pastry–wrapped Meatloaf Wellington, and family favorites like her mom Pepper’s Thai-style Sloppy Joes and John’s Saturday-morning Blueberry Buttermilk Pancakes will have you feeling like you’re pulling up a chair to her table.
Tartine Bread, a masterpiece penned by Chad Robertson, is a must-read for all bread enthusiasts. Published in 2010, this book has been a staple in the culinary literature genre. Robertson, a renowned baker, shares his extensive knowledge and unique techniques in this comprehensive guide. The book is a deep dive into the world of artisan bread baking, offering a blend of science and artistry that is rarely found. It's not just a book; it's a journey that takes you through the heart of the bakery and into your kitchen. Published by Chronicle Books, Tartine Bread is more than a decade old but continues to inspire and educate new generations of bakers. This book is a testament to Robertson's passion and dedication to the craft of baking. It's a treasure trove of knowledge that every home baker or professional should have on their bookshelf.
Relaxed, flexible home cooking from Yotam Ottolenghi and his superteam.Whether they're conjuring up new recipes or cooking for themselves at home, the Ottolenghi Test Kitchen team do what we all do: they raid their kitchens. But then, they turn whatever they find into approachable creations with an 'Ottolenghi' twist.This instinct is in perfect sync with recent times, when we've all been standing in front of our kitchen shelves, our cupboards and our fridges, wondering what to cook with what we've got; how to put a can of chickpeas or a bag of frozen peas to good use, instead of taking an extra trip to the shops.For the first time, the team welcome us into their creative space. These dishes pack all the punch and edge we expect from Ottolenghi, but offer more flexibility to make them our own, using what we've got to hand. There's the ultimate guide to creamy dreamy hummus, a one-pan route to confit tandoori chickpeas and a tomato salad that rules them all.This book is all about feeding ourselves and our families with less stress and less fuss, but with all the 'wow' of an Ottolenghi meal. It's a notebook to scribble on and add to, to take its ethos and absolutely make it your own.This is how to cook, the OTK way.
The James Beard and IACP Award-winning author of Flour Water Salt Yeast and one of the most trusted baking authorities in the country proves that amazing pizza is within reach of any home cook. The Elements of Pizza breaks down each step of the pizza-making process, from choosing a dough to shaping your pie to selecting cheeses and toppings that will work for your home kitchen setup. Forkish offers more than a dozen different dough recipes—same-day “Saturday doughs” that you can make in the morning to bake pizza that night, levain doughs made from a naturally fermented yeast starter, and even gluten-free dough—each of which results in the best, most texturally sublime crust you’ve ever made at home. His clear, expert instructions will have you shaping pies and loading a pizza peel with the confidence of a professional pizzaiolo. And his innovative, seasonal topping ideas will surprise and delight any pizza lover—and inspire you to create your own signature pies, just the way you like them.
Gilmore Girls Cookbook by Elena Craig is a delightful culinary journey published in 2022 by Titan Books Ltd. This book is not just a cookbook, it's a tribute to the beloved TV series, Gilmore Girls, and its food-centric universe. Elena Craig, the author, has done a marvelous job of compiling all the delicious recipes that were featured in the series, allowing fans to recreate their favorite dishes at home. From Luke's Diner classics to Emily Gilmore's fancy Friday night dinners, this cookbook has it all. It's a must-have addition to any fan's collection, and a wonderful way to experience the charm and comfort of Stars Hollow in your own kitchen. So, grab your apron and start cooking the Gilmore way!
Fitwaffle's Baking It Easy by Eloise Head is a must-have for every baking enthusiast. Published in 2022 by Ebury Publishing, this book is a delightful addition to the world of cookbooks. As the title suggests, Eloise makes baking easy and fun, guiding you through each recipe with her expert tips and tricks. This book is a treasure trove of mouth-watering recipes that are simple to follow and perfect for all levels of home bakers. From classic cakes to innovative cookies, Eloise shares her passion for baking in every page of this book. Whether you're a seasoned baker or just starting, Fitwaffle's Baking It Easy is your companion in creating delicious baked goods with ease. Don't miss out on this gem from Ebury Publishing, grab your copy today!
Travel through the exciting culinary world of Final Fantasy XIV. Journey through the rich culinary landscape of Hydaelyn
Fallout: The Vault Dweller's Official Cookbook is a captivating book authored by Victoria Rosenthal. Published in 2018 by Titan Books Ltd, this book is a unique blend of the cookbook and fantasy genres. It offers readers a thrilling journey into the world of Fallout, a popular video game series. The book features a collection of recipes inspired by the game's post-apocalyptic setting. From Nuka-Cola BBQ to BlamCo Mac & Cheese, Victoria Rosenthal brings the most celebrated dishes from the Fallout universe to your kitchen. This book is a must-have for all Fallout fans and foodies who love experimenting with unique recipes. Grab your copy today and let your culinary journey in the Fallout universe begin!
Explore recipes inspired by Bungie's hit franchise and collected from Guardians across the solar system in Destiny: The Official Cookbook.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.