Norges billigste bøker

Krim og spenning

Savner du spenning og er interessert i nervepirrende krimromaner? Da har du kommet til rett sted. Hos oss finner du mange spennende bøker!
Selvfølgelig tilbys engelsk, svensk og dansk krim, så vel som våre egne norske spenningsromaner. Her finner du de virkelig gode detektivhistoriene, som inneholder alt fra spenning, mysterier og krimhistorier. Her finner du garantert en detektivhistorie som vil utfordre nervene dine. Krim og spenning er populært blant alle, og vi er sikre på at disse bøkene får deg til å rykke enda lengre ut på kanten av stolen enn du gjorde i 2022.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Lars Kepler
  229 - 405,-

  For tre år siden mottok Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvite kuler - hvorav en ligger og venter på Joona Linna. Det sto at hun var den eneste som kunne redde ham. Hun viste kortet til Joona, men tiden gikk og trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon. Helt til nå. En sekk med nesten helt oppløst kropp blir funnet fastspent til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Gjennom kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe drapsserien. Joona Linna og Saga Bauer kjemper side om side for å sette sammen puslespillet og redde de utpekte ofrene før det er for sent. Den voldelige jakten blir stadig mer desperat. Kanskje denne seriemorderen er umulig å stoppe, kanskje de allerede sitter fast i spindelvevet.

 • av Jussi Adler-Olsen
  249 - 386,-

 • av Jo Nesbø
  249 - 405,-

 • av Emelie Schepp
  229 - 359,-

 • av Håkan Nesser
  229 - 386,-

  Forfatter sporløst forsvunnet.«Herr Franzén, jeg har nettopp lest en bok der De beskriver et perfekt drap. Og vet De hva, jeg fikk nesten en følelse av at De har utført det. Er det en riktig antagelse?»Slik begynner forfatter John Leander Franzéns verste mareritt. Han er invitert til bokkveld på et bibliotek på et lite sted i Midt-Sverige, da en kvinne reiser seg og stiller nettopp dette spørsmålet. Etter nok et bibliotekbesøk, i Kymlinge, forsvinner forfatteren sporløst. Et par dager i forveien har han sendt et uferdig manus til forleggeren sin i Stockholm, En litterats siste dager og død.Ettersom forsvinningen skjer i Kymlinge, er det Gunnar Barbarotti som får i oppdrag å samarbeide med Stockholmspolitiet om å oppklare saken.Sjakk under vulkanen er den syvende boken om politietterforsker Gunnar Barbarotti - en stemningsfull spenningsroman.

 • av Colleen Hoover
  136 - 250,-

  Are you ready to stay up all night? Rebecca meets Gone Girl in this shocking, unpredictable thriller with a twist that will leave you reeling . . . The TikTok sensation that you'll recommend to everyone.Lowen Ashleigh is a struggling writer on the brink of financial ruin when she accepts the job offer of a lifetime. Jeremy Crawford, husband of bestselling author Verity Crawford, has hired Lowen to complete the remaining books in a successful series his injured wife is unable to finish. Lowen arrives at the Crawford home, ready to sort through years of Verity's notes and outlines, hoping to find enough material to get her started. What Lowen doesn't expect to uncover in the chaotic office is an unfinished autobiography Verity never intended for anyone to read. Page after page of bone-chilling admissions, including Verity's recollection of the night their family was forever altered. Lowen decides to keep the manuscript hidden from Jeremy, knowing its contents would devastate the already-grieving father. But as Lowen's feelings for Jeremy begin to intensify, she recognizes all the ways she could benefit if he were to read his wife's words. After all, no matter how devoted Jeremy is to his injured wife, a truth this horrifying would make it impossible for him to continue loving her . . .200,000 READERS HAVE ALREADY GIVEN VERITY FIVE STARS'One of the best thrillers I have ever read' *****'Powerful, mind-blowing and emotional' *****'The plot twists and that ending came out of nowhere' *****'There are no words. Bravo' *****'Dark, creepy, and one hundred per cent original' *****'I NEEDED to know how this was going to end' *****'Left me completely speechless' *****

 • av Rolf Börjlind & Cilla Börjlind
  229 - 359,-

  Menneskers galskap, grådighet og konspirasjonsteorier.Politietterforsker Olivia Rönning har forsvunnet. Kollegaene hennes forstår hun må være bortført mot sin vilje. Hennes gode venn Tom Stilton er på landstedet sitt i skjærgården. Men da han hører om Olivias forsvinning, drar han tilbake til Stockholm for å bistå letingen. De finner spor som fører til en enslig hytte i skogen, men da de kommer frem, står hytta i full fyr. Brannmannskapet finner en forbrent kropp i ruinene. Er det Olivia? Samtidig gjør vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere hva som helst for å sabotere vaksineleveransene til Sverige. Har det noen sammenheng med kidnappingen av Olivia? Den barmhjertige samaritan er den syvende boken med politietterforsker Olivia Rönning og hennes gode venn Tom Stilton.

 • av Bernard Minier
  183,-

  Kriminalførstebetjent Servaz kan ikke forstå at han blir kalt ut for et dødt dyr, men det er noe underlig ved denne forbrytelsen han ikke kan overse. Hestens hodeløse kropp er vrengt og hengt opp i isødet på 2000 meters høyde. Omtrent samtidig begynner en ung og nyutdannet psykolog på en psykiatrisk institusjon for ekstra farlige kriminelle. Institusjonen er svært strengt bevoktet. Når det blir oppdaget DNA-spor i hesteliket fra en av de aller farligste pasientene, blir det klart at det ikke lenger bare handler om en død hest. Få dager senere finner det første drapet sted. Marerittet har startet. Atmosfæren er tyngende, intrigen spent til det ytterste. Hvis helvete var av is er et dypdykk i våre innerste, hemmelige redsler. En grusom historie om galskap og hevn - langt inne i Pyreneene.

 • av Lucinda Riley
  229 - 405,-

  Lucinda Rileys fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen's, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke».Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine 'Jazz' Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går Jazz med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef.Et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg.

 • av Anne Holt
  211 - 373,-

  Hanne Wilhelmsen er tilbake!En pandemi har slått inn over verden. Hanne Wilhelmsen, for lengst pensjonert fra politiet, har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å ta den folketomme byen sin tilbake.Politibetjent Henrik Holme sliter samtidig med et drap ingen synes å bry seg nevneverdig med. En kvinne er funnet naken i bagasjerommet på en tilfeldig bil. Kroppen er intakt, bortsett fra at ansiktet er knust. Ingen har meldt henne savnet. Ingen vet hvem hun er. Han må ty til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen for hjelp.På Norges største forlagshus har den unge redaktøren Ebba Braut bare vært fire dager i ny jobb da pandemien rammer for fullt. Fra et trangt hjemmekontor blir hun satt til å jakte på et svært verdifullt, forsvunnet manus fra en av forlagets bestselgende forfattere. Hun må også tvinge seg på Hanne Wilhelmsen, som nettopp har levert sin første kriminalroman uten å være videre interessert i å bli redigert.Det ellevte manus er en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt.

 • av Jens Henrik Jensen
  229 - 386,-

  Fire menn er funnet skutt og drept ved en rasteplass i et øde skogsområde, og likheten med en uløst drapssak er åpenbar. Alle ofrene er krigsveteraner.Politiets etterretningstjeneste ber den tidligere jeger og krigsveteran Niels Oxen om hjelp. Han sier ja til å assistere sin gamle makker og venn Margrethe Franck fra PET, men etterforskningen viser seg å være ytterst vanskelig.Drapsmannen har nok mye mer på samvittigheten, og en ung, kvinnelig betjent krysser stadig sporene deres på en mystisk måte. I tillegg har PET - uvisst av hvilken grunn - tilslørt deler av saken.For PET er den høyt dekorerte Oxen rette mann å sende ut i jakten på den skyldige. Men da Oxen selv, helt uten forvarsel, blir sporløst borte, tar etterforskningen med ett en dramatisk vending.

 • av Kristina Ohlsson
  229 - 359,-

 • av Johan Theorin
  211 - 359,-

  Ölandskvartetten blir kvintett.En mann dør i et steinras på en øde strand på Öland. På marken ved siden av ham har noen rukket å legge en krans av roser. Da politibetjent Tilda Davidsson løfter på kransen, finner hun beinrester fra en mann som hun sist så sammen med sin gamle slektning, den 86-årige skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og svak, men må likevel finne ut hvorfor en tragedie fra fortiden på nytt skaper redsel og hat. Et hat som er så sterkt at mordet på stranden bare er begynnelsen ...

 • av Jan Mehlum
  229 - 359,-

  En trang bygate i Tønsberg. Et gammelt hus under restaurering. Tomme leiligheter og en liten kjellerhybel. Der møter advokat Svend Foyn et brutalt og trist syn. En av hans nære forbindelser, så nær at han nesten kan kalles en venn, ligger badet i blod på gulvet med en kniv i halsen, som om det var en rituell henrettelse. Den drepte har oppført seg uvanlig den siste tiden. Hvorfor har han søkt kontakt med ekstremister i begge ytterkanter av den politiske skalaen? Og skiftet livsstil, oppsøkt familien som han ikke har hatt kontakt med på årevis, skaffet seg et nytt sted å bo? Det lokale politiet knytter drapet til en uryddig livsførsel med fyll og krangel. Men bak det tilsynelatende opplagte finnes en annen virkelighet. Svend Foyn må ut på en reise i et landskap der det er lett å trå feil. Og som alltid i tønsbergadvokatens univers kommer vi ubehagelig tett innpå en virkelighet vi helst skulle ønske bare var fiksjon.

 • av Trude Teige
  229 - 386,-

 • av Agnes Lovise Matre
  439,-

 • av Anders(forf) Engen de la Motte
  375,-

 • av Holly Jackson
  145 - 225,-

 • av Alex Michaelides
  211 - 341,-

  Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine - men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.«Den beste psykologiske thrilleren siden Gone Girl og Piken på toget.» ASLAK NORE, AFTENPOSTEN A-MAGASINET

 • av Torkil Damhaug
  229 - 395,-

  I den sterke thrilleren Hund uten grav dras leseren inn i en verden der vold og hevn truer, men der også omsorg og forsoning er mulig.Gina Witt, feminist og tv-kjendis, beundres og hates for sitt aktualitetsmagasin på NRK. En episode om overgrep får fatale følger, og kort etter blir den omstridte programlederen funnet drept i søsterens hjem.Den tidligere stjerneadvokaten Fred Rivers får vite at det var datteren hans Silje som kom hjem og fant den drepte - og at drapet har en uhyggelig likhet med det han for tolv år siden selv ble dømt for. Han blir ikke kvitt tanken på at også Silje kan være i fare.I denne sterke thrilleren dras leseren inn i en verden der vold og hevn truer, men der også omsorg og forsoning er mulig.

 • av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
  393,-

  Hjorth & Rosenfeldt er tilbake med den åttende boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman og politifolkene på Riksmord, som hittil har solgt over sju millioner bøker og blitt oversatt til 34 språk. Riksmord befinner seg i en dyp krise og står i fare for å bli oppløst, etter at en av de ansatte er arrestert for drap. Under en utredning om hvordan gruppen kan reddes, blir det varslet om et nytt mord. En kvinne i sekstiårsalderen er funnet drept på en grisegård utenfor Västerås- og det finnes spor som tyder på at drapet utført med riksmord i tankene. Vanja Lithner som leder arbeidet, kaller inn de gjenstående medlemmene, blant dem sin biologiske far, kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som har bidratt til å løse en rekke saker. Sebastian er ikke i storslag for tiden. Nylig døde Tim, en klient som også mistet et barn i tsunamien i 2004. Kan hende støtte Tim på Sebastians datter Sabine i kaoset, hun ble aldri funnet, og nå vil han aldri få vite det. Med mindre Tims datter Cathy husker noe. Etter farens død planlegger hun flytting til Australia. Rekker Sebastian å finne ut hva hun vet, før hun flyr til andre siden av jorden?

 • av Pascal Engman
  211,-

  «Pascal Engman er den nye generasjonens mester ... Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig.» David Lagercrantz. En politimann blir funnet drept i en av Stockholms rolige bydeler. Bare et par minutter unna blir enda et offer funnet drept, en ung kvinne med ukjent identitet. De to drapene leder politietterforsker Vanessa Frank inn i en kronglete utredning som blir mer personlig enn hun noen gang kunne ane. Når sporene begynner å peke mot islamistiske fundamentalister, er skrekken et faktum. Vestlige samfunn blir mer og mer engstelig for terrorisme, samtidig som terrornettverkene blir flinkere til å operere i det skjulte. Sorg kan føre mennesker sammen, men kan også være en enorm drivkraft til hevn. Enkene er den tredje, frittstående boken med politietterforsker Vanessa Frank.

 • av Donna Tartt
  229,-

  En eksentrisk lærer underviser en gruppe håndplukkede studenter i klassisk gresk ved et college i Vermont,USA. Richard Papen søker om plass i gruppen, og får omsider positiv respons. Gruppen har nesten ikke kontakt med resten av fakultetet. Som medlem av den lille kretsen, oppdager Richard hemmeligheten deres. De har begått et drap fordi de ble iaktatt under en seanse i en skog. Men beæret som han er over å få være med, reagerer ikke Richard. Heller ikke da et nytt drap planlegges.

 • av Åsa Larsson
  211 - 359,-

 • av Richard Osman
  140 - 204,-

 • av Danielle Lori
  195 - 227,-

  She fears the dark. He rules it. Her dresses are too tight, her heels too tall. She laughs too loudly, eats without decorum, and mixes up most sayings in the book. Little do most know it's just a sparkly disguise, there to hide one panic attack at a time. Nobody can crack Gianna's facade . . . no one anyway, until he comes along. Most see a paragon of morality; a special agent upholding the law. In the New York underworld, others know him as a hustler, a killer, his nature as cold as the heart of ice in his chest. Christian Allister has always followed the life plan he'd envisioned in his youth, beneath the harsh lights of a frigid, damp cell. With a proclivity for order and the number three, he's never been tempted to veer off course. But perhaps one should never say never . . . One winter night and their lives intertwine. She hates him-his stone-cold demeanor, his arrogance and too-perceptive eye-but over the years, even as their games consist of insulting each other's looks and intelligence, she begins to live to play with him. Nowhere in Christian's plans had he ever prepared for Gianna. She's chaos embodied, not his type, and married, but none of that can stop his eyes from following her wherever she goes. All along, she doesn't even know that she's his-his frustration, his fascination. His maddest obsession. *Can be read as a standalone

 • av Tove Alsterdal
  229 - 359,-

  Ny bok fra Glassnøkkelvinner.I et øde hus ved Offerssjön, langt inne i de svenske skogene, blir en ihjelsultet mann funnet. Han har vært innelåst lenge og har forsøkt å overleve på insekter. To av fingrene på den venstre hånden er hugget av. Politietterforsker Eira Sjödin settes på saken. I det nesten forlatte gruvesamfunnet Malmberget, sytti mil lenger nord, finner hun et offer til. Han har også blitt innestengt for å dø. Etter hvert som Eira oppdager skremmende sammenhenger, forsvinner det nok en mann. Denne gangen berører det Eira personlig. For å finne mannen er hun villig til å risikere alt. Synkehull er en stemningsfull og skummel krimroman.

 • av Bernard Minier
  183,-

  Marsac er en rolig småby i Pyreneene, best kjent for sitt eliteuniversitet. Når en av de kvinnelige professorene på universitetet blir funnet druknet i sitt eget badekar, blir det imidlertid åpenbart at det bare er på overflaten byen er rolig. Hovedmistenkt i saken er sønnen til kriminalførstebetjent Martin Servaz¿ kjæreste fra studietiden. Når hun bønnfaller Servaz om å gå inn i etterforskningen er det umulig for ham å si nei. For å løse saken ¿ som skal vise seg å bli hans farligste og mest personlige oppdrag ¿ må Servaz dykke ned i sin egen fortid og gjenåpne gamle sår. Dette er andre bok om kriminalførstebetjent Martin Servaz, og er nok en mørk og besettende krim fra en av Frankrikes største krimforfattere.

 • av Hans Olav Lahlum
  229 - 384,-

  Datoen er 31. oktober og året er 1973. På sitt privatdetektivkontor i Oslo blir Kolbjørn «K2» Kristiansen oppsøkt av en oppskaket lektor. Lektoren finner det utrolig at en gammel venn på Gjøvik skulle dø i en fallulykke, og begrunner det med at vennen led av høydeskrekk. Kristiansens etterforskning på Gjøvik tilsier at dødsfallet var en ulykke eller et selvdrap. Han avskriver funnet av en terning på åstedet som en tilfeldighet, men stusser over at den avdødes enke ikke kjenner til verken høydeskrekken eller lektorvennen. Før K2 rekker å spørre klienten sin om dette, omkommer lektoren selv etter å ha blitt påkjørt. Det viser seg at hans etterlatte ikke har noe kjennskap til den påståtte vennen på Gjøvik. K2s forvirring blir til en nagende visshet om at det har skjedd et dobbeltdrap, idet han også på åstedet i Oslo finner en terning. K2 må søke hjelp hos sin hemmelige rådgiver Patricia for å få oppklart mysteriet om hva slags forbindelse det var mellom de to ofrene. Senere har de fortsatt en lang vei frem til å stoppe den ansiktsløse og navnløse terningmorderen ...Terningmorderen er den ellevte romanen i historikeren Hans Olav Lahlums klassiske krimromanserie fra 1960- og 1970-tallets Norge.

 • - A Dark Contemporary Mafia Romance
   
  195,-

Krimsjangeren

Kriminalitet er en sjanger som inneholder noveller og romaner, men som ikke bare handler om en forbrytelse og dens etterforskning, men også lar kriminaliteten i seg selv styre og ha stor innflytelse på karakterene i boken, deres handlinger og historiens innhold. Felles for alle kriminalromaner er at de har som formål å skape spenning og få frem leserens indre tanker for å finne ut forbrytelsens årsak og hvem som står bak. Dette er forklaringen på sjangerens popularitet, ettersom leseren ofte tar feil av gjerningsmannen. Den ultimate kriminelle kan avsløres av hovedpersonen på en plutselig måte som leseren ikke er klar over - alt dette er grunnen til at så mange mennesker liker å lese krimbøker. Historiene er ofte preget av fiksjon, men kan også være basert på virkelige hendelser.

Hos oss finner du både bøker om krim og spenning av norske og utenlandske forfattere. Svenske krimforfattere er kjent for sine krimhistorier og vil definitivt være av interesse for deg. Så hvis du, som oss, ikke kan holde fingrene unna krimi og spenning, hopp inn og la deg inspirere av vårt utvalg og hold oversikt over alle våre mest populære bøker i denne sjangeren, for eksempel "Where the crayfish sing" av Delia Owens. Selvfølgelig har vi fortsatt de aller beste krimbøkene fra 2020, 2021 og 2022.

En krimhistorie består ofte av disse sjangerfunksjonene:

Forbrytelse

Historien starter ofte med en forbrytelse, et tyveri, et drap eller en bortføring.

Oppdager

Detektiv eller etterforsker som må løse forbrytelsen og komme til bunns i det som har skjedd.

Mistenkte

Det opprettes et persongalleri for alle de mistenkte som kan ha begått forbrytelsen.

Spor

Flere ledetråder må finnes for å etablere den virkelige synderen. Dette kan ofte føre hovedpersonen på villspor, ettersom ledetrådene kan være falske. Ofte fører dette til ofre, fordi kriminaliteten kan gå utover feilaktige partene.

Motiv

Hvorfor gjerningsmannen begikk forbrytelsen.

Avklaring

Forbrytelsen er løst og hovedpersonen finner den mulige virkelige gjerningsmannen.

Finn de beste krim- og spenningsbøkene hos oss, der vi tilbyr både eldre og nye krimhistorier fra 2020 og tidligere.


Spenningsbøker

Thrillerbøker inneholder vanligvis spenning som får leserens hår til å reise seg. Hensikten med disse bøkene er å få leseren helt tett på boken og få dem til å føle at de er i en nervepirrende situasjon. Leseren er ofte veldig involvert og har vanskelig for å legge boken fra seg. Spenningsbøkene likner på krim for å få leseren til å gyse, mens krimmens vri gjør det hele mer spennende.

Hvis du elsker å lese bøker og lurer på om spenning og gys er noe for deg - så anbefaler vi at du går inn og tester det, slik at du, som alle andre, også har vanskelig for å legge boken vekk når du først har begynt.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.