Norges billigste bøker

Krim og spenning

Savner du spenning og er interessert i nervepirrende krimromaner? Da har du kommet til rett sted. Hos oss finner du mange spennende bøker!
Selvfølgelig tilbys engelsk, svensk og dansk krim, så vel som våre egne norske spenningsromaner. Her finner du de virkelig gode detektivhistoriene, som inneholder alt fra spenning, mysterier og krimhistorier. Her finner du garantert en detektivhistorie som vil utfordre nervene dine. Krim og spenning er populært blant alle, og vi er sikre på at disse bøkene får deg til å rykke enda lengre ut på kanten av stolen enn du gjorde i 2022.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Jo Nesbø
  449,-

  På mange vis har brødrene Carl og Roy Opgard hatt suksess i livet. Så mye suksess som det er mulig å ha i ei lita bygd som Os, i alle fall. Carl er sjef for bygdas råflotte spahotell, mens Roy driver bensinstasjonen og har planen klar for en fornøyelsespark med berg- og dalbane. Men da det ligger an til at den nye riksveien vil bli lagt utenfor bygda, må noe gjøres, selv om metodene som kreves er skitne. Heldigvis har brødrene litt erfaring med den slags.Samtidig har lensmannen fått tak i ny teknologi som han mener kan bevise at brødrene står bak en rekke drap som ligger tilbake i tid. Og flere skal det bli. Det er som Roy sier om berg- og dalbanen: «Når den først har starta, er det for seint å hoppe av.»Kongen av Os er en storslått og heftig spenningsroman om lojalitet, familiebånd, sterk kjærlighet og kamp mot mektige krefter. Den tar oss med til ei bygd i krise og forteller historien om to brødre som står i fare for miste alt de har kjempet for. Det er en roman om fortapte sjeler og et høyt antall drepte.

 • av Freida McFadden
  128,-

  A twisting, pulse-pounding thriller from Freida McFadden, the New York Times bestselling author of The Housemaid and The Coworker"You must be our new neighbors!" Mrs. Lowell gushes and waves across the picket fence. I clutch my daughter's hand and smile back: but the second Mrs. Lowell sees my husband a strange expression crosses her face. In that moment I make a promise. We finally have a family home. My past is far, far behind us. And I'll do anything to keep it that way¿I used to clean other people's houses¿now, I can't believe this home is actually mine. The charming kitchen, the quiet cul-de-sac, the huge yard where my kids can play. My husband and I saved for years to give our children the life they deserve.Even though I'm wary of our new neighbor Mrs. Lowell, when she invites us over for dinner it's our chance to make friends. Her maid opens the door wearing a white apron, her hair in a tight bun. I know exactly what it's like to be in her shoes. But her cold stare gives me chills¿The Lowells' maid isn't the only strange thing on our street. I'm sure I see a shadowy figure watching us. My husband leaves the house late at night. And when I meet a woman who lives across the way, her words chill me to the bone: Be careful of your neighbors.Did I make a terrible mistake moving my family here?I thought I'd left my darkest secrets behind. But could this quiet suburban street be the most dangerous place of all?From New York Times, USA Today and Wall Street Journal bestselling author Freida McFadden comes the next instalment of the unbelievably twisty, tension-packed and globally bestselling Housemaid series. This book can be enjoyed as a standalone read: and once you start, it will have you up all night racing through the pages until the final explosive twist.

 • av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
  229 - 405,-

  Hjorth & Rosenfeldt er tilbake med den åttende boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman og politifolkene på Riksmord, som hittil har solgt over sju millioner bøker og blitt oversatt til 34 språk. Riksmord befinner seg i en dyp krise og står i fare for å bli oppløst, etter at en av de ansatte er arrestert for drap. Under en utredning om hvordan gruppen kan reddes, blir det varslet om et nytt mord. En kvinne i sekstiårsalderen er funnet drept på en grisegård utenfor Västerås- og det finnes spor som tyder på at drapet utført med riksmord i tankene. Vanja Lithner som leder arbeidet, kaller inn de gjenstående medlemmene, blant dem sin biologiske far, kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som har bidratt til å løse en rekke saker. Sebastian er ikke i storslag for tiden. Nylig døde Tim, en klient som også mistet et barn i tsunamien i 2004. Kan hende støtte Tim på Sebastians datter Sabine i kaoset, hun ble aldri funnet, og nå vil han aldri få vite det. Med mindre Tims datter Cathy husker noe. Etter farens død planlegger hun flytting til Australia. Rekker Sebastian å finne ut hva hun vet, før hun flyr til andre siden av jorden?

 • av Pascal Engman
  211,-

  «Pascal Engman er den nye generasjonens mester ... Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig.» David Lagercrantz. En politimann blir funnet drept i en av Stockholms rolige bydeler. Bare et par minutter unna blir enda et offer funnet drept, en ung kvinne med ukjent identitet. De to drapene leder politietterforsker Vanessa Frank inn i en kronglete utredning som blir mer personlig enn hun noen gang kunne ane. Når sporene begynner å peke mot islamistiske fundamentalister, er skrekken et faktum. Vestlige samfunn blir mer og mer engstelig for terrorisme, samtidig som terrornettverkene blir flinkere til å operere i det skjulte. Sorg kan føre mennesker sammen, men kan også være en enorm drivkraft til hevn. Enkene er den tredje, frittstående boken med politietterforsker Vanessa Frank.

 • av Jussi Adler-Olsen
  220 - 386,-

 • av Stefan Ahnhem
  211 - 405,-

 • av Jens Henrik Jensen
  211,-

  Fire menn er funnet skutt og drept ved en rasteplass i et øde skogsområde, og likheten med en uløst drapssak er åpenbar. Alle ofrene er krigsveteraner.Politiets etterretningstjeneste ber den tidligere jeger og krigsveteran Niels Oxen om hjelp. Han sier ja til å assistere sin gamle makker og venn Margrethe Franck fra PET, men etterforskningen viser seg å være ytterst vanskelig.Drapsmannen har nok mye mer på samvittigheten, og en ung, kvinnelig betjent krysser stadig sporene deres på en mystisk måte. I tillegg har PET - uvisst av hvilken grunn - tilslørt deler av saken.For PET er den høyt dekorerte Oxen rette mann å sende ut i jakten på den skyldige. Men da Oxen selv, helt uten forvarsel, blir sporløst borte, tar etterforskningen med ett en dramatisk vending.

 • av Bernard Minier
  205,-

  En ny Martin Servaz-krim fra en av Frankrikes ledende krimforfattere «Jeg tror noen forsøker å spille Gud» En dal avskåret fra resten av verden. Et kloster fylt av hemmeligheter. Et skrik om hjelp midt på natten. En mystisk skog. En serie grusomme mord. Vettskremte innbyggere som vil at rettferdigheten skal seire. Et samfunn på randen av kaos.

 • av Bernard Minier
  229 - 387,-

  En hjort springer ut av skogen i lyset fra fullmånen. Men de livredde øynene er ikke dyreøyne. For det er ikke kun storvilt som blir jaktet i Ariègeskogen.En ung mann blir funnet død, naken, med ordet "rettferdighet" skåret inn i brystet. Drapet danner opptakten til en marerittaktig thriller, der etterforsker Martin Servaz må kjempe mot sine egne demoner, samtidig som han og kollegaene merker de politiske spenningene og politiets svekkede status i det franske samfunnet på kroppen. Det handler om hevn, frykt og pur menneskelig ondskap i Bernard Miniers sjuende roman om Martin Servaz.

 • av Håkan Nesser
  211 - 386,-

  Forfatter sporløst forsvunnet.«Herr Franzén, jeg har nettopp lest en bok der De beskriver et perfekt drap. Og vet De hva, jeg fikk nesten en følelse av at De har utført det. Er det en riktig antagelse?»Slik begynner forfatter John Leander Franzéns verste mareritt. Han er invitert til bokkveld på et bibliotek på et lite sted i Midt-Sverige, da en kvinne reiser seg og stiller nettopp dette spørsmålet. Etter nok et bibliotekbesøk, i Kymlinge, forsvinner forfatteren sporløst. Et par dager i forveien har han sendt et uferdig manus til forleggeren sin i Stockholm, En litterats siste dager og død.Ettersom forsvinningen skjer i Kymlinge, er det Gunnar Barbarotti som får i oppdrag å samarbeide med Stockholmspolitiet om å oppklare saken.Sjakk under vulkanen er den syvende boken om politietterforsker Gunnar Barbarotti - en stemningsfull spenningsroman.

 • av Hans Olav Lahlum
  229 - 396,-

  Datoen er 31. oktober og året er 1973. På sitt privatdetektivkontor i Oslo blir Kolbjørn «K2» Kristiansen oppsøkt av en oppskaket lektor. Lektoren finner det utrolig at en gammel venn på Gjøvik skulle dø i en fallulykke, og begrunner det med at vennen led av høydeskrekk. Kristiansens etterforskning på Gjøvik tilsier at dødsfallet var en ulykke eller et selvdrap. Han avskriver funnet av en terning på åstedet som en tilfeldighet, men stusser over at den avdødes enke ikke kjenner til verken høydeskrekken eller lektorvennen. Før K2 rekker å spørre klienten sin om dette, omkommer lektoren selv etter å ha blitt påkjørt. Det viser seg at hans etterlatte ikke har noe kjennskap til den påståtte vennen på Gjøvik. K2s forvirring blir til en nagende visshet om at det har skjedd et dobbeltdrap, idet han også på åstedet i Oslo finner en terning. K2 må søke hjelp hos sin hemmelige rådgiver Patricia for å få oppklart mysteriet om hva slags forbindelse det var mellom de to ofrene. Senere har de fortsatt en lang vei frem til å stoppe den ansiktsløse og navnløse terningmorderen ...Terningmorderen er den ellevte romanen i historikeren Hans Olav Lahlums klassiske krimromanserie fra 1960- og 1970-tallets Norge.

 • av Sophie Lark
  128,-

  Just because he couldn't kill her doesn't mean his enemy won't.Cole and Mara's relationship has grown to consume them both. Cole, sculptor and killer, finds himself adrift in a depth of feeling he's never known, while Mara, unafraid of his darkness, is blossoming into a successful artist, shaking off the trauma of her youth to finally chase success.For the first time in both their lives, they might actually be...happy.But the past has a long shadow.Alastor Shaw is the Beast of the Bay, a frenzy-killer who once hoped to share his hunting ground with Cole. They never chased the same prey...until the night they both laid eyes on Mara Eldritch. And now, when Shaw realizes the cold-hearted Cole has fallen in love with the girl they once targeted, he plans to destroy him, using Mara as his weapon and pawn.Cole will do anything to protect Mara, including making her strong enough to protect herself. And soon, he finds himself tempting her deeper and deeper into the depths of violence she never thought she'd commit.Shaw's hunt won't stop. Neither will Cole's love.When the time comes for Mara to act, will she be ready to do what needs to be done?

 • av Freida McFadden
  128,-

  A mind-bending, psychological thriller from the New York Times and USA Today bestselling author of The Housemaid!Lesson #1: trust no oneEve has a good life. She gets up each day, gets a kiss from her husband Nate, and heads off to teach math at the local high school. All is as it should be. Except¿Last year, Caseham High was rocked by a scandal, with one student, Addie, at its center. And this year, Eve is dismayed to find the girl in her class.Addie can't be trusted. She lies. She hurts people. She destroys lives. At least, that's what everyone says.But nobody knows the real Addie. Nobody knows the secrets that could destroy her. And Addie will do anything to keep it quiet.From the New York Times bestselling author Freida McFadden comes a story of twisting secrets and long-awaited revenge.

 • av Chris Tvedt
  229 - 396,-

 • av John Grisham
  278,-

 • av Freida McFadden
  128,-

  A twisty psychological thriller from the New York Times and USA Today bestselling author of The Housemaid and The Coworker!Some doors are locked for a reason¿While eleven-year-old Nora Davis was up in her bedroom doing homework, she had no idea her father was killing women in the basement.Until the day the police arrived at their front door.Decades later, Nora's father is spending his life behind bars, and Nora is a successful surgeon with a quiet, solitary existence. Nobody knows about her past, and she'll do anything to keep it that way.Then one of her young female patients is murdered, killed in the same unique and horrific manner that her father used to kill his victims.Somebody knows who Nora is. Somebody wants her to take the fall for this unthinkable crime. But she's not like her father. The police can't pin anything on her. As long as they don't look in her basement¿From New York Times bestselling author Freida McFadden comes a riveting psychological thriller about guilt, secrets, and whether it's possible to outrun what's in our blood.

 • av Freida McFadden
  128,-

  From New York Times bestselling author Freida McFadden comes a dark, twisting thriller about a group of friends lost in the woods: one by one, they each will fall, and only the killer will return home alive...A night spent sleeping on dirt and leaves is not how Claire Matchett expected to spend her vacation. She thought this would be a break from the stresses of work and raising her young children. A chance to repair her damaged marriage. A week of hiking and hot tubs with friends. It sounded like heaven.Then Claire's minivan breaks down on a lonely dirt road. With no cell reception, the group has no choice but to hike the rest of the way to their hotel. But it turns out the woods aren't as easy to navigate as they thought. Hours later, they are lost. Hopelessly lost.And as they navigate deeper into the woods, the members of their party are struck down mysteriously one by one. Has a wild animal been hunting them? Or is the hunter one of them?But as more time passes, one thing becomes clear: Only one of them will return home alive.

 • av Freida McFadden
  127,-

  A gripping, twisty thriller from Freida McFadden, the New York Times author of The Housemaid and The Coworker!The guiltiest people aren't always the ones behind bars¿As a new nurse practitioner at a maximum-security prison, Brooke Sullivan is taught three crucial rules: Treat all prisoners with respect.Never reveal any personal information. Never EVER become too friendly with the inmates.But nobody knows that Brooke has already broken the rules. Nobody knows about her intimate connection to Shane Nelson, one of the penitentiary's most notorious and dangerous inmates.They certainly don't know that Shane was Brooke's high school sweetheart¿the star quarterback, the golden boy who's serving a life sentence for a series of grisly murders. Or that Brooke's testimony was what put him there.But Shane knows. He knows more than anyone. And he will never forget.The Inmate is a propulsive, mind-bending thriller about how we define guilt¿and who has to pay for it, from New York Times bestselling author Freida McFadden.

 • - Kurt Wallander
  av Henning Mankell
  141,-

  Wallander travels across the Baltic Sea, to Riga in Latvia, where he is plunged into a frozen, alien world of police surveillance, scarcely veiled threats, and lies. Doomed always to be one step behind the shadowy figures he pursues, only Wallander's obstinate desire to see that justice is done brings the truth to light.

 • av Stephen King
  300,-

  'You like it darker? Fine, so do I', writes Stephen King in the afterword to this magnificent new collection of twelve stories that delve into the darker part of life - both metaphorical and literal. King has, for half a century, been a master of the form, and these stories, about fate, mortality, luck, and the folds in reality where anything can happen, are as rich and riveting as his novels, both weighty in theme and a huge pleasure to read. King writes to feel 'the exhilaration of leaving ordinary day-to-day life behind', and in You Like it Darker, readers will feel that exhilaration too, again and again. 'Two Talented Bastids' explores the long-hidden secret of how the eponymous gentlemen got their skills. In 'Danny Coughlin's Bad Dream', a brief and unprecedented psychic flash upends dozens of lives, Danny's most catastrophically. In 'Rattlesnakes', a sequel to Cujo, a grieving widower travels to Florida for respite and instead receives an unexpected inheritance - with major strings attached. In 'The Dreamers', a taciturn Vietnam vet answers a job ad and learns that there are some corners of the universe best left unexplored. 'The Answer Man' asks if prescience is good luck or bad and reminds us that a life marked by unbearable tragedy can still be meaningful. King's ability to surprise, amaze, and bring us both terror and solace remains unsurpassed. Each of these stories holds its own thrills, joys, and mysteries; each feels iconic. You like it darker? You got it.'As classic as King's novels are, his shorter fiction has been just as gripping over the years' - USA Today 'One of the great storytellers of our time' - Guardian

 • av Pascal Engman
  229 - 359,-

 • av Elly Griffiths
  229,-

  Mer spenning med salgssuksessen fra Elly Griffiths og hennes Ruth Galloway krimserie!Da arkeolog Ruth Galloways venn Cathbad passer et hus i utkanten av middelalderbyen Walsingham, får han en kveld øye på en ung kvinne i blå nattkjole på kirkegården. Neste dag blir hun funnet død, og politiinspektør Nelson kalles inn. Samtidig har en gammel venn av Ruth begynt å motta anonyme trusselbrev som er rettet mot kvinnelige prester og refererer til stedets arkeologi – og til «en kvinne i blått».Sammenhengen mellom den døde kvinnen og trusselbrevene kan umulig være tilfeldig, og mens man forbereder det årlige påsketeateret, begynner Ruth og Nelson en kamp mot tiden. For alt tyder på at morderen vil slå til igjen …Dette er 8. bok i Ruth Galloway-serien.]]>

 • av Holly Jackson
  122 - 245,-

 • av Karin Fossum
  229 - 405,-

  NY FEBER-KRIMFarvel, Farah Diba er en aktuell og gripende historie om mennesker som lever i stor smerte.I Fossums ferske kriminalroman kommer en mann farende inn på politihuset, han halter og roper at datteren hans er borte. Hun er snart 6 år. Etterforsker Eddie Feber har selv en datter på samme alder.Kandis forsvant midt på dagen. Hun hadde blå kjole og hårsløyfe, joggesko og det mørke håret samlet i en lang flette. Pappa Alfie René er en plaget mann, synlig preget av en tidligere motorsykkelulykke og oppslukt av fortvilelse over datterens forsvinning. Mamma Fayroz Mohaved er død av kreft.En jente er blitt observert på lageret i en Joker-butikk og i en blå kassebil ved en bensinstasjon, nær skogområdet Natvig. Er Kandis bortført av en overgriper? Er den lille jenta i den vakre kjolen tatt med langt inn i den mørke skogen?Etter hvert som dagene går, blir håpet om å finne jenta levende til et desperat og kanskje urealistisk ønske.

 • av Pascal Engman
  211 - 359,-

  «En bok man må lese. En riktig bladvender fra første til siste side.» Camilla Läckberg. En ung kvinne blir funnet død i sin egen leilighet i en av forstedene til Stockholm. Hun er knivstukket over tjue ganger. Politietterforsker Vanessa Frank håndterer utredningen med en gnagende følelse av at det er noe som ikke stemmer. I kjølvannet av feminismens fremgang brer det seg et nettverk av kvinnehatere. De kaller seg incels og får sin livskraft fra internettets mørkeste kroker. De søker fellesskapet og vil forlange oppreisning fra alle kvinner som ikke nedverdiger dem et blikk. Når idé skal omgjøres til handling, er det mange liv som står i fare. Rottekongen er den andre boken om politietterforsker Vanessa Frank.

 • av Lucinda Riley
  211 - 405,-

  Lucinda Rileys fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen's, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke».Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine 'Jazz' Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går Jazz med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef.Et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg.

 • av Wilbur Smith
  449,-

  "Et spennende, stramt og fengslende eventyr du aldri vil glemme" - SunØNSKET OM HEVN KAN SETTE ET MENNESKE I BRANNEn av verdens mest populære forfattere kommer nå med en ny bok om leserfavoritten Mungo St. John og hans unge år...Som sønn av en velstående plantasjeeier og en dullete mor er Augustus Mungo St John vant til rikdom og luksus. Dette tar slutt når han kommer hjem fra universitetet og oppdager at familien hans er ruinert og arven stjålet, og at barndomskjæresten, Camilla, har blitt tatt av den slu Chester Marion. Raseri og kjærlighet driver Mungo ut på en reise for å redde Camilla - og knuse Chester.Camilla, som er fanget i New Orleans og maktesløs som slave under Chesters brutalitet, må lære seg å overleve for en hver pris.Samtidig som Mungo slåss mot sin egen skjebne og elendighet for å få hevnen han tørster etter og gjenvinne makten sin i verden, må han spørre seg om hva en mann må gjøre for å overleve når han har mistet alt, og hva han er villig til å gjøre for å få det han vil.Et actionfylt og gripende eventyr om kjærlighet og hevn, slaveriets brutalitet i Amerika og de urettferdige forholdene mellom mennesker som kan drive - eller beseire - oss.

 • av Lisa Jewell & Tbc Author
  137 - 165,-

 • av Colleen Hoover
  138 - 258,-

  Are you ready to stay up all night? Rebecca meets Gone Girl in this shocking, unpredictable thriller with a twist that will leave you reeling . . . The TikTok sensation that you'll recommend to everyone.Lowen Ashleigh is a struggling writer on the brink of financial ruin when she accepts the job offer of a lifetime. Jeremy Crawford, husband of bestselling author Verity Crawford, has hired Lowen to complete the remaining books in a successful series his injured wife is unable to finish. Lowen arrives at the Crawford home, ready to sort through years of Verity's notes and outlines, hoping to find enough material to get her started. What Lowen doesn't expect to uncover in the chaotic office is an unfinished autobiography Verity never intended for anyone to read. Page after page of bone-chilling admissions, including Verity's recollection of the night their family was forever altered. Lowen decides to keep the manuscript hidden from Jeremy, knowing its contents would devastate the already-grieving father. But as Lowen's feelings for Jeremy begin to intensify, she recognizes all the ways she could benefit if he were to read his wife's words. After all, no matter how devoted Jeremy is to his injured wife, a truth this horrifying would make it impossible for him to continue loving her . . .200,000 READERS HAVE ALREADY GIVEN VERITY FIVE STARS'One of the best thrillers I have ever read' *****'Powerful, mind-blowing and emotional' *****'The plot twists and that ending came out of nowhere' *****'There are no words. Bravo' *****'Dark, creepy, and one hundred per cent original' *****'I NEEDED to know how this was going to end' *****'Left me completely speechless' *****

 • av Bernard Minier
  211 - 359,-

  Mai 1993. To søstre, Alice på 20 og Ambre på 21 år, blir funnet drept ved bredden av Garonne-elven, ikledd konfirmasjonskjortler. Den unge Martin Servaz, som er nyansatt hos kriminalpolitiet i Toulouse, er med på sin første etterforskning. Han fatter snart interesse for den berømte krimforfatteren Erik Lang, som søstrene var fan av. Konfirmanten lyder navnet på hans mest kjente bok. Saken får et brutalt og uventet utfall, og Servaz fornemmer det er noe som ikke stemmer. Februar 2018. En iskald natt oppdager Erik Lang at hans kone er drept, også hun ikledd konfirmantkjortel. Tjuefem år etter dobbeltdrapet blir Martin Servaz koplet inn i etterforskningen, og kjenner et stigende ubehag. Hva om saken fra 1993 ikke ble løst? For Servaz blir møtet med fortiden et mareritt fylt med frykt, underkastelse, løgn og manipulasjon.

Krimsjangeren

Kriminalitet er en sjanger som inneholder noveller og romaner, men som ikke bare handler om en forbrytelse og dens etterforskning, men også lar kriminaliteten i seg selv styre og ha stor innflytelse på karakterene i boken, deres handlinger og historiens innhold. Felles for alle kriminalromaner er at de har som formål å skape spenning og få frem leserens indre tanker for å finne ut forbrytelsens årsak og hvem som står bak. Dette er forklaringen på sjangerens popularitet, ettersom leseren ofte tar feil av gjerningsmannen. Den ultimate kriminelle kan avsløres av hovedpersonen på en plutselig måte som leseren ikke er klar over - alt dette er grunnen til at så mange mennesker liker å lese krimbøker. Historiene er ofte preget av fiksjon, men kan også være basert på virkelige hendelser.

Hos oss finner du både bøker om krim og spenning av norske og utenlandske forfattere. Svenske krimforfattere er kjent for sine krimhistorier og vil definitivt være av interesse for deg. Så hvis du, som oss, ikke kan holde fingrene unna krimi og spenning, hopp inn og la deg inspirere av vårt utvalg og hold oversikt over alle våre mest populære bøker i denne sjangeren, for eksempel "Where the crayfish sing" av Delia Owens. Selvfølgelig har vi fortsatt de aller beste krimbøkene fra 2020, 2021 og 2022.

En krimhistorie består ofte av disse sjangerfunksjonene:

Forbrytelse

Historien starter ofte med en forbrytelse, et tyveri, et drap eller en bortføring.

Oppdager

Detektiv eller etterforsker som må løse forbrytelsen og komme til bunns i det som har skjedd.

Mistenkte

Det opprettes et persongalleri for alle de mistenkte som kan ha begått forbrytelsen.

Spor

Flere ledetråder må finnes for å etablere den virkelige synderen. Dette kan ofte føre hovedpersonen på villspor, ettersom ledetrådene kan være falske. Ofte fører dette til ofre, fordi kriminaliteten kan gå utover feilaktige partene.

Motiv

Hvorfor gjerningsmannen begikk forbrytelsen.

Avklaring

Forbrytelsen er løst og hovedpersonen finner den mulige virkelige gjerningsmannen.

Finn de beste krim- og spenningsbøkene hos oss, der vi tilbyr både eldre og nye krimhistorier fra 2020 og tidligere.


Spenningsbøker

Thrillerbøker inneholder vanligvis spenning som får leserens hår til å reise seg. Hensikten med disse bøkene er å få leseren helt tett på boken og få dem til å føle at de er i en nervepirrende situasjon. Leseren er ofte veldig involvert og har vanskelig for å legge boken fra seg. Spenningsbøkene likner på krim for å få leseren til å gyse, mens krimmens vri gjør det hele mer spennende.

Hvis du elsker å lese bøker og lurer på om spenning og gys er noe for deg - så anbefaler vi at du går inn og tester det, slik at du, som alle andre, også har vanskelig for å legge boken vekk når du først har begynt.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.