Norges billigste bøker

Barn og unge

Finn inspirasjon til alle de beste bøkene for barn og unge i alle sjangere. Vi tilbyr billige bøker for barn og unge for enhver smak. Her finner du et stort utvalg bøker som inkluderer barnebøker, ungdomsbøker, læring, en rekke sangbøker for barn og alt for unge voksne. Du vil også finne et stort utvalg av skjønnlitteratur for barn og unge, bestående av humor, skrekk- og spøkelseshistorier, samt eventyr for barn i alle aldre. Finn alle de morsomme og spennende bøkene for barn og unge, for eksempel godnatthistorier og høytlesningsbøker som barn kan lese selv.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Rikard B. Heimen
  360,-

  Brannbamsen Bjørnis - Norges viktigste bamse.Bjørnis elsker å synge! I denne fine sangboka har vi samlet alle Bjørnis-sangene, så du kan synge på egenhånd, alene eller sammen med noen du er glad i. I boka finner du alle de fem kjente sangene om Bjørnis og en helt ny sang som er laget spesielt til denne boka.Brannbamsen Bjørnis gir barn omsorg og trygghet ved brann og andre ulykker, og har gode råd om brannvern til alle.

 • av Victor Sotberg
  262,-

  Dette er EDELMOT! Edelmot er et spill. En virtuell fantasiverden hvor man lever akkurat som man vil. Man drar ut på eventyr, slåss mot monstre og lever ut alle sine drømmer. Er man sterk her, så er man populær i den virkelige verden. Det er IKKE Victor. På skolen blir han mobbet og er helt alene. Men i Edelmot har han to bestevenner, og sammen prøver de å bli Edelmots sterkeste spillere noen sinne! Victor Sotberg (f. 1991) kommer fra Steinkjer, men bor nå i Oslo. Han er en kjent profil, produsent av - og innholdsleverandør til Bleep på Tv2. har vært med i «Alle mot 1», «Maskorama», «Skal vi danse» og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», for å nevne noe. Han har også sunget BlimE!-låta, vunnet Dialektprisen og blitt valgt til Årets trønder. Victor skriver manuset til Edelmot. Serieskaper Odin Helgheim (f. 1996) bodde som liten et par år i USA, og fattet der en brennende interesse for tegneserier. Allerede debutboken hans, «Ragnarok - Fenrisulven», fikk ARKs barnebokpris i 2020. Siden har det kommet ut to bøker til i denne svært populære barnebokserien. Odin er opprinnelig fra Sandefjord, men holder nå til i Oslo og er serieskaper på heltid.

 • av David Sundin
  363,-

  Advarsel! Dette er fortellingen om 'Boken som ikke ville bli lest'. En bok som gjør alt i sin makt for at den skal få være i fred. Ord byttes ut, boken lukkes, og plutselig - en krokodille! Boken som ikke ville bli lest er en invitasjon til lek og glede - også til den som leser, som er nødt til å by litt på seg selv. I tillegg er den en hyllest til alt det fine som kan skje når en voksen leser høyt for et barn. En usedvanlig levende, uregjerlig og fullstendig magisk billedbok. 'Boken som ikke ville bli lest' var Sveriges mest solgte barnebok i 2020, og ble samme år kåret til årets bok av svenske bokhandlere.

 • av Stéphanie Couturier
  268,-

  6 små papp-bøker i flott boks! Små barn har gjerne STORE følelser - her får barn og foreldre hjelp til å takle dem sammen, gjennom morsomme historier. Bli kjent med Selma! Hun er en ganske vanlig jente, med ganske vanlige følelser ... Selma er glad, sint, flau, trist, stolt og redd - og når en splitter ny lillebror kommer hjem fra sykehuset, blir hun litt sjalu ... 6 herlige historier som lærer barn å gjenkjenne følelsene sine. Fine bøker å lese og snakke om sammen!CE-merket: Egnet for barn i alle aldre

 • av Sam Taplin
  223,-

  Trykk på knappene og lytt og les om biler, båter, tog og fly.Denne boka er for fartsglade lesere som liker biler og store maskiner! Se på illustrasjonene og trykk på knappene for å lytte og finne ut mer.Vrooom! Hva var det som suste forbi? Zooom! Hva er det som er der høyt oppe i lufta? Gjør deg klar til en fartsfylt leseropplevelse.

 • av Linnéa Almgren
  204,-

  Eine slutter med bleie er en metodestøtte til Pottetrening på 3 dager. Boken fungerer også godt på egen hånd. Å slutte med bleier er en stor milepæl i barnets liv. Det er en ny opplevelse som kan være både morsom og litt skummel på en gang. Mange barnebøker med dette temaet er mest opptatt av å tulle og tøyse med potten, og ofte på en ganske upedagogisk måte. Eine slutter med bleie er utviklet av eksperter innen pottetrening og pedagogikk og har som mål å lære bort noe på en måte barn forstår og liker. - Boken tar barnet med på en samtale om kroppen, potten og hva Eine gjør. - Eine blir barnets «pottevenn» - et pedagogisk forbilde som inspirerer barnet til å gjøre det samme. - Boken brukes i barnehager for å støtte barn som nylig har sluttet med bleie. Dette sier en av foreldrene som har kjøpt boken: «For oss løsnet det på alvor etter at jeg hadde bestilt boken om Eine. Flott å kunne vise og snakke om andre som tisser på potten». Boken hjelper deg å: - Snakke om kroppen og potten på en pedagogisk måte - Gi barnet et viktig forbilde det kan identifisere seg med og herme etter - Prate om å bæsje på potten og gå uten bleie i barnehagen «Det beste hjelpemiddelet for å øke forståelsen for pottetreningsprosessen. Vi leser den flere ganger om dagen. Vel anvendte penger!» - Zandra Boken inneholder over 30 sider og er delt inn i tre fine kapitler om Eine: Kapittel 1 introduserer potten og forklarer hvordan den brukes. Eine oppdager hva som skjer i kroppen når han kjenner at han må tisse, og lærer seg hva han skal gjøre da, nemlig komme seg til potten. Kapittel 2 er en scene fra Eines første uke uten bleier. Alt er fortsatt nytt, og det gjelder å være rask når trangen er der. Da er det godt å ha potten i nærheten. Eine lærer at han kan håndtere behovene sine, uansett hvor han befinner seg. Kapittel 3 handler om at Eine kommer tilbake til barnehagen uten bleier. Eine kjenner igjen følelsen i kroppen når han blir tissetrengt, og lærer seg at han må avbryte leken og skynde seg på do. Nøkkelord: pottetrening, bleieslutt, slutte med bleie, dotrening

 • av Simon Mugford
  174,-

  Hvorfor kalles Erling Braut Haaland for Terminator? Hvor gammel var Messi da han begynte å spille for sin første klubb?Bli kjent med verdens mest kjente fotballspillere! Les om hvordan de var som barn, og hva de har opplevd på veien mot å bli en av fotballens superstjerner.I hver bok fortelles historien til en av fotballheltene. I tillegg er bøkene fulle av fakta, tall og tips, og de er gjennomillustrert.

 • av Thorbjørn Egner
  313,-

  En flott sangbok med 55 Thorbjørn Egner-sanger! Boken inneholder sangtekster av Thjorbjørn Egner, med melodier av Thorbjørn Egner, Christian Hartmann, Bjarne Amdahl og flere.Alle sangene har noter og besifring.Kjente illustrasjoner fra hele Thorbjørn Egners univers.

 • av Camilla Brinck
  244,-

  Nå begynner et nytt magisk oppdrag for Musse og Helium! De må nok en gang begi seg ut på en farlig reise når de fortsetter letingen etter sine kjære foreldre. Duftsporet blir stadig svakere, men det virker som at sporene leder til Menneskeverdenen. Sammen med vennen og livvakten Sigge møter de farer, utfordringer og nye venner i vår vanlige verden - som også er litt magisk. En bokserie for hele familien! Bøkene om Musse og Helium passer godt for barn mellom 6 og 10 år, men også som høytlesning fra 4 år. Den hemmelighetsfulle verdenen er den sjette boken i serien om Musse og Helium. Serien om Musse og Helium er et univers som forener kunnskap og underholdning, vennskap og sosial kompetanse. Serien har på kort tid blitt favoritter hos små og store og har allerede et opplag på over 150 000 eksemplarer bare i Norge. Alle de fem første bøkene er bestselgere blant barnebøkene de siste årene.

 • av Katie Daynes
  159,-

  For små barn som synes det er gøy med dinosaurer.Lurer du på om det FANTES dinosaurer? Og hvor STORE de var, eller hva som SKJEDDE med dem? Da kan du lese denne boka. Kikk bak klaffene, så finner du svarene.

 • av Arne Lindmo
  424,-

  Mystiske ting er på gang i det lille tettstedet Trollheim. Barna snakker med dempede stemmer om skumle ting i skogen. De tre vennene Adam, Tara og Tobias er på vei inn i den lengste og farligste natten i sine liv. Om de skal overleve til daggry må de finne ut av kråkeslottets hemmelighet og gå til kamp mot eldgammel ondskap før hele verden går tapt. VINNEREN AV ARKs BARNEBOKPRIS! I juryen satt 10 000 femte- og sjette-klassinger. Det ordet som gikk mest igjen i juryens begrunnelser var at boken var SPENNENDE! «Faktisk er det sjeldent at jeg leser en så god bok.» . Felix 11 år «Jeg kunne gjerne lest boken en gang til.» . Martin 12 år «Boken passer for de som liker troll, varulver, mystiske vesener og litt forelskelse.» . Miriam 10 år «Jeg blir revet med og får veldig lyst til å lese videre. Også blir jeg litt lei meg når boka er ferdig.» . Erle 11 år «Jeg ville faktisk stått foran hele klassen min og anbefalt boka.» . Sol Borghild 9 1/2 år «Vil anbefale denne boka til andre som liker kjempespennende bøker (...) Veldig bra skrevet! (...) Boka var litt for kort. Ønsker at dette blir en serie med flere bøker.» . Lars 11 år «Jeg følte spenning i kroppen fra side 1!» . Runa 10,5 årBøkene i TROLLHEIM-serien: Bok1: TROLLHEIM - Kråkeslottets hemmelighet Bok 2: TROLLHEIM - Hevneren fra Helheim Bok 3: TROLLHEIM - Underjordisk oppdrag Bok 4: TROLLHEIM - Vampyrer og demoner

 • av Astrid Lindgren
  359,-

  En flott bok med et utvalg av Astrid Lindgrens bildebøker samlet i én bok. Med over 200 sider og massevis av helsides illustrasjoner av blant annet Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman og Marit Törnqvist er dette en perfekt gavebok!En perfekt start på samlingen av Astrid Lindgrens bildebøker!Innhold:Kjenner du Pippi Langstrømpe?Dragen med de røde øynenePelle flytter til RotebuEmil og suppebollenPontus begynner på skolen (Fra Barna i Bakkebygrenda)Allerkjæreste søsterPeter og PetraSe, Marikken det snør!I SkumringslandetKarlson er best i klassenJeg vil ikke gå og legge meg

 • av A.A. Milne
  450,-

  Samleutgave av Milnes fortellinger om Ole Brumm.A.A. Milnes fortellinger fra Hundremeterskogen er blant barnelitteraturens store klassikere. I denne gaveboken finner du alle de originale fortellingene om Ole Brumm, vakkert illustrert av E.H. Shepard.«Du er den Beste Bjørnen i Hele Verden,» sa Kristoffer Robin.«Er jeg virkelig det?» sa Brumm håpefullt.A.A. Milne (1882-1955) ble født i London i 1882. Han begynte sin forfatterkarriere som skribent av humoristiske og satiriske tekster i Punch Magazine. Da Milne utga sine første bøker for barn på midten av 1920-tallet, var han allerede kjent som dramatiker og prosaist.

 • av J.K. Rowling
  359,-

  Et magisk år inviterer leseren med på en uforglemmelig reise gjennom årstidene på Galtvort. I møte med Jim Kays utrolige illustrasjoner og noen av de fineste sitatene fra J.K. Rowling i bøkene om Harry Potter, vekkes magien, skjønnheten og undringen fra trollmannsverdenen nok en gang til live.Alle som har latt seg begeistre av gutten med sikksakk-arr i pannen, vil glede seg over denne uimotståelige gaveboken. Hver dag i året markeres med et gullkorn fra en av de syv bøkene om Harry Potter. Jim Kays atmosfæriske og detaljrike kunst understreker og utvider perspektivene. Tolkningene hans er poengterte og detaljerte, eventyrlige og underfundige. Vi møter iskrystaller på snødekte Galtvort-tårn, professor Humlesnurrs dansende øyne og det pulserende hverdagslivet i Diagonalmenningen. Illustrasjonsutvalget er satt sammen av noen av de mest ikoniske bildene fra de illustrerte Harry Potter-bøkene, og av hittil upubliserte blyant-skisser og illustrasjoner, som er hentet fra kunstnerens skissebok.

 • av Jenny Han
  413,-

  The Complete Summer I Turned Pretty Trilogy is a captivating series penned by the talented Jenny Han. Published in 2013 by Simon + Schuster Inc., this trilogy falls under the genre of young adult fiction. The books take you on a journey through the summers of a young girl's life, capturing the essence of youth, love, and the pains of growing up. The author, Jenny Han, masterfully weaves a story that is both heartwarming and heartbreaking, making it a must-read for anyone who enjoys a good coming-of-age story. The Complete Summer I Turned Pretty Trilogy is published by Simon + Schuster Inc., a publisher renowned for their diverse catalogue of books catering to readers of all ages and interests.

 • av Stéphanie Couturier
  222,-

  Noen ganger er man glad, andre ganger trist. Vi mennesker kan bli både redde og stolte, og noen kan bli så sinte at det koker over. Som Selma. I denne bildeboken følger vi Selma gjennom en uke fylt med forskjellige følelser, og leseren får noen tips til hvordan man kan takle dem. Og kanskje du kan hjelpe Selma med å takle følelsene sine? Det er jo ikke alltid så lett å gjøre det alene.

 • av Elin Vatnar Nilsen
  486,-

  Kokebok fra Kardemomme by er en kreativ og flott kokebok for hele familien. Oppskriftene er inspirert av Thorbjørn Egners Kardemomme by og utviklet av konditor Elin Vatnar Nilsen, som driver nettstedet Krem.no.Bli med til Kardemomme by og lær hvordan du kan lage god mat! Her finner du trikkefører Syversens trikkekaker, arme røvere, Løvens sjokoladekake, Kamomillas omelett og mye, mye mer. Tante Sofie bidrar med kjøkkenregler, og i boken finnes både enkle og gode oppskrifter og tips til Kasper, Jesper og Jonatan og andre som elsker å spise mat, men som ikke er like glade i å lage den.

 • av Richard Dungworth
  157,-

  Herlig pekebok for de yngste leserne!Mummitrollet er ulykkelig når bestevennen hans Snusmumrikken drar. Ingenting er morsomt uten ham! Men kanskje de andre vennene hans kan muntre ham opp?Med de nydelige illustrasjonene og denne herlige fortellingen ligger alt til rette for å feire vennskapet. Boka åpner også for muligheten til å snakke med barnet om en gjenkjennelig situasjon, nemlig den at det går an å ha flere venner enn den ene man anser som sin aller beste. Passer for barn i alderen 0-3.Tove Janssons bøker om Mummitrollet har sjarmert en hel verden, og Mummitrollet er en av barnas største favoritter. Mummidalen er så liten at ingen mennesker ville ha oppdaget den om de kom dit. Men for Mummitrollet og vennene hans er det et vidunderlig paradis der alt kan skje.Har du lest denne Mummi-pekeboka? Sov godt, Mummitrollet er en fin godnattbok for de minste.Les mer om Mummitrollet her.CE-merket: Egnet for barn i alle aldre

 • av Anna Fiske
  114,-

  En bok for alle skolestartere! En aktivitetsbok fylt av fargelegging, lek med alfabetet og tall, labyrint, test hukommelsen og mye mer.Perfekt sammen med Anna Fiske sin bok Hvordan begynner man på skolen.

 • av John S. Jamtli
  464,-

  I 1942, på høyden av andre verdenskrig, seiler verdens største krigsskip nordover til Norge. Slagskipet Tirpitz, med sine følgeskip, utgjør en konstant trussel mot de allierte konvoiene som frakter materiell til Sovjets kamp mot tyskerne i øst. Verken bombetokt eller spesialdesignede miniubåter biter på det hardt pansrede «beistet,» og spesialagent Torstein Raaby sendes nordover til Alta for å rapportere til britene om dets bevegelser. For å bygge opp en motstandsgruppe, rekrutterer Raaby kompisen Karl «Kalle» Rasmussen, som blir med i et arbeid som han vet kan koste ham livet. I skyggen av Tirpitz er det tredje frittstående albumet i John S. Jamtlis kritikerroste og prisbelønte serie om norske sabotører under andre verdenskrig.

 •  
  359,-

  Finnes det noen bedre måte å avslutte dagen på enn en fredelig stund på sengekanten med en god fortelling! "Den store godnattboka" er en praktfull godnattbok for barn i alle aldre med et variert utvalg av eventyr og fortellinger, sanger, dikt og regler - norske og oversatte, gamle og nye, kjente og ukjente. Boken er rikt illustrert av Harald Nordberg og også med originaltegninger.

 • av Leigh Bardugo
  313,-

  Immerse yourself in the captivating world of Leigh Bardugo's Shadow and Bone Boxed Set. Published in 2018 by Hachette Children's Group, this collection is a must-have for fans of the fantasy genre. Bardugo, renowned for her gripping storytelling and richly developed characters, takes readers on a journey through a war-torn world where dark forces lurk in the shadows. The Shadow and Bone Boxed Set is not just a book, it's an adventure that will leave readers on the edge of their seats, eagerly flipping through the pages. Don't miss out on this thrilling series from one of the leading voices in modern fantasy literature.

 • av Jonathan Litton
  217,-

  Anbefalt på God morgen, NorgeÅrets beste barnebøker 2021 i DagbladetPå dette grunnkurset lærer smarte småtasser alt om ingeniører og de fantastiske tingene de lager! Finn overraskelsen bak klaffen i slutten av boka! Grunnkurs for småtasser er en serie pekebøker for de aller minste barna. Med fargerike, morsomme illustrasjoner og konkrete, korte setninger forklares vanskelige begrep enkelt og lekent - men likevel med største alvor. Det gjør at bøkene like godt kan leses av en 1.klassing som for en 3-åring.

 •  
  261,-

  Syng med på de kjente og kjære barnesangene: Mors lille Ole, Hjulene på bussen, Lille Petter edderkopp, Ro, ro, ro din båt, Jeg blir så glad når jeg ser deg, Har du hørt historien om de tre små fisk.

 • av Lynn Painter
  145,-

  Better Than the Movies, a captivating novel by Lynn Painter, is a delightful addition to your reading list. Published by Simon & Schuster in 2022, this book is a wonderful blend of charm and wit. The genre of this book is a blend of romance and comedy, offering readers an engaging and heartwarming experience. Lynn Painter's writing style is immersive, making you feel like you're part of the story. This book is a testament to Painter's storytelling prowess and is a must-read for anyone looking for a light-hearted and enjoyable read. Don't miss out on this fantastic book from Simon & Schuster.

 • av Loveday Trinick
  359,-

  Oppfølgeren til Animalium og de andre prakt-faktabøkene i samme serie. Hvorfor ser jorda blå ut fra verdensrommet? Fordi det aller meste av overflaten er dekket av vann. Det gjør kloden vår annerledes enn alle de andre planetene i solsystemet. Kanskje alle andre planeter i universet. Det er fordi vi har vann, at det kan være liv på jorda. Bli med ut på havet, og ned i dypet! Bli kjent med de som lever der, fra bitte små alger til de største levende vesenene som noen gang har eksistert. Og se hvorfor livene våre er så avhengig av havet. En flott gavebok, tilpasset norske forhold. Dette er en faktabok om havet for barn, og passer for hele familien. Loveday Trinick er marinebiolog, og jobber med å holde foredrag for skolebarn i alle aldere om havet, og hvorfor det er så viktig for oss. Ved å inspirere barn, håper hun at nye generasjoner blir flinkere til å ta vare på havet. Teagan White er pseudonym for to kunstnere. Mange av verkene deres tar for seg forholdet mellom natur og mennesker. De er også engasjert i arbeidet med å ta vare på verdenshavene.

 • - Book 2
  av Leigh Bardugo
  126,-

  *The Grishaverse will be coming to Netflix soon with Shadow and Bone, an original series!*The stunning sequel to SIX OF CROWS, this is GAME OF THRONES meets OCEAN'S ELEVEN in a fantasy epic from the number 1 NEW YORK TIMES bestselling author Leigh Bardugo.Welcome to the world of the Grisha.Kaz Brekker and his crew of deadly outcasts have just pulled off a heist so daring even they didn't think they'd survive. But instead of divvying up a fat reward, they're right back to fighting for their lives.Double-crossed and badly weakened, the crew is low on resources, allies, and hope. As powerful forces from around the world descend on Ketterdam to root out the secrets of the dangerous drug known as jurda parem, old rivals and new enemies emerge to challenge Kaz's cunning and test the team's fragile loyalties.A war will be waged on the city's dark and twisting streets - a battle for revenge and redemption that will decide the fate of the Grisha world.As gripping, sweeping and memorable as the Grisha trilogy - SHADOW AND BONE, SIEGE AND STORM and RUIN AND RISING - this novel is perfect for fans of Sarah J. Maas, Laini Taylor, Kristin Cashore and GAME OF THRONES.Winner of the Teen Choice Book Award for Book of the Year.

 • av Jillian Harker & Michael Phipps
  196,-

  Vakkert illustrert og med et enkelt og levende språk er denne boken perfekt som innføring til Bibelen for barn. Skapelsesberetningen, Adam og Eva og syndefallet, Noahs ark, Jona og kjempefisken og flukten fra Egypt er blant fortellingene fra Det gamle testamentet. I fortellingene fra Det nye testamentet følger vi Jesus fra Maria ble gravid til gjenoppstandelsen. Samtlige fortellinger har med sidehenvisninger til Bibelen og vennlige illustrasjoner på hver eneste side.

 • av Nora Dåsnes
  313,-

  Klima nå - lekser senere!De voksne vil gjøre om skogen utenfor skolen til parkeringsplass, og Bao skjønner at det er hun som må sette ned foten! Hun organiserer et opprør for å redde skogen, og drar med seg bestevennene Tuva og Linnéa. Men forstår Abdi og de andre guttene i B-klassen hvorfor det er viktig? Og hvordan får man egentlig de voksne til å skjønne alvoret når man bare er 12 år?La skogen leve! er en frittstående oppfølger til suksessen Ti kniver i hjertet (2020). Det er en engasjert og viktig historie om å være stor nok til å forstå hva som må gjøres, men for liten til å bli tatt på alvor.«Barnebok treffer blink! La skogen leve! ligger an til å bli en av høstens storslagere, og Nora Dåsnes har etablert seg som en av de viktigste barnebokstemmene våre.» Kristine Isaksen, VG (Terningkast 5)Nora Dåsnes med ny fulltreffer ... høstens sterkeste tegneserieroman for barn på mellomtrinnet. Nora Dåsnes tar igjen barneleseren på kornet. Dåsnes er ikke nådig mot voksnes apatiske ansvarsfraskrivelse, den som kanskje er den største trusselen mot klimaet: Likegyldigheten ... For et barn er det enkelt å tro på forandring. Men det er vanskelig å tro på at voksne faktisk vil og bryr seg. Dette tematiserer La skogen leve! gang på gang. Dåsnes banker inn at det nytter å engasjere seg.» Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land«Denne tegneserien for barn maner til sivil ulydighet. Det er så jeg får lyst til å bli aktivist selv. Jeg løfter tommelen opp for en kraftfull tegneserieroman ... Med La skogen leve! viser Nora Dåsnes at mye er mulig, om fornuft og følelser får spille sammen.» Anne Cathrine Straume, NRK«... en sjeldent dyktig tegneserietegner.» Aksel Kielland, Periskop«Så solid oppbygd at ulovligheter fremstår som 12-åringers mest logiske bidrag i klimakampen. Det Dåsnes gjør aller best, er å fortelle alle dem som føler som Bao, at de ikke er alene.» Guri Fjeldberg, Aftenposten«Dette er en frisk og kul bok om klimakampen. Nora Dåsnes har en fantastisk tegnepenn.» Andrea Skogtrø Eggan, Adresseavisen

 • av Macmillan Children's Books & Macmillan Adult's Books
  177,-

  Colour in with the world famous Moomins!

Kjennetegn på våre bøker for barn og unge

Tales.no har et hav av bøker for barn og unge i alle aldre, som inneholder alt fra skrekk til humor. Barn og unge påvirkes naturlig av leveomstendighetene de har. I vårt sortiment tilbyr vi derfor bøker der sorg kan føles, ettersom det kan være nødvendig for barnets forståelse. Her tilbyr vi også andre sjangre med morsomme bøker, fordi barn og unge også behøver å få frem det brede smilet og le høyt. Du kan derfor finne alle de morsomste bøkene for unge her eller ta en titt på de mange fantasibøkene for barn.

Hos oss finner du bøker som fungerer som et verktøy for å forbedre barnets språk og fantasi. Våre billige bøker vil introdusere barnet ditt for andre perspektiver i verden, fordi barn og unge ikke bare trenger å få bekreftet det de allerede vet. Barnet ditt behøver å identifisere seg med menneskene eller verdiene i bøkene for å utvide horisonten og øke forståelsen for mennesker som ikke nødvendigvis er de samme som dem selv. Hvis du synes bøkene våre høres interessante ut for barnet ditt, enten de er 5 eller 14 år gamle, skynd deg og klikk på vårt spennende utvalg av bøker. Her går du ikke glipp av f.eks. morsomme eller skumle bøker, ettersom vi har alt du kan ønske deg.

Nye tendenser

I mange år har fantasibøker kapret en stor andel av de populære bøkene for barn og unge. En ny trend har dukket opp i søkelyset hos barn og unge, ettersom hard realisme har blitt et interessant tema igjen. Det antas at flere barn og unge tenker mer selv og ikke nødvendigvis trenger hjelp fra en voksen. Selv om denne trenden inkluderer bøker som kan virke tøffe og ubehagelige for barn og ungdom, kan disse temaene om død, sykdom, sorg og identitet inneholde en interessant forståelse av å lære om seg selv på og omverdenen. Disse bøkene for barn og unge kan vekke dype tanker og følelser hos dem, ettersom de alvorlige temaene er noe de allerede har begynt å reflektere mer over. Denne tendensen bidrar blant annet til boken “Gjøken” av Bjørn Arild Ersland og Hilde Kramer, som handler om blant annet lureri og det å være naiv. Hvert eneste år bygger fuglene reir, og legger eggene sine i dem. Allikevel er det én fugl som har lurt alle andre. Ko-ko, sier gjøken. Bøker som omhandler hard realisme er derfor gode bøker for barn og unge, ettersom bøkene kan være et verktøy for å starte en samtale med foreldrene eller få spørsmålene stilt slik at de før eller senere bør få vite i denne alderen.

Barn og unge lever i en mer visuell verden enn før, og bilder har ofte blitt en mer naturlig del av en boktekst. De illustrerte bøkene har blitt veldig populære og har gått fra å henvende seg til barn til nå også å bli ekstremt interessante for ungdommer. I dag er bildebøker med illustrasjoner rettet mot både barn og unge, så du vil derfor på Tales.no finne gode bildebøker for barna dine i nesten alle aldre. Du finner også mange skjønnlitterære bøker for 6-12 åringer, som også er fulle av illustrasjoner. Disse bøkene har hatt stor suksess hos barn og har gjort den nye tendensen veldig populær. Blant annet er disse barnebøkene veldig gode for de barna og ungdommene som har lavere leselyst, er dyslektiske eller mindre gode til å forstå en boks handling.

En annen tendens som er veldig utbredt for tiden, er seriebøker for barn og unge. Her kan det hende at leseren har fått en ny bestevenn i hovedpersonen og dermed kan fortsette å leve i et univers de allerede kjenner til, der lesegleden kan bevares. Seriebøker kan derfor være supergode, fordi leseren kan forholde seg til karakterene som barna kan følge i flere bøker. Prøv for eksempel å ta en titt på vår populære serie "Captain Undercovers" av Dav Pilkey, der Pilkey har klart å skape et univers med flott underholdning for alle gutter i alle aldre - som også er en fantastisk og lettlest historie.

En av de mer ukjente tendensene, som overgår de andre tendensene, er et ønske om å bevege seg bort fra det digitale, men i stedet fokusere på kreativitet og det tradisjonelle. Dette er bøker med utstyr som enten må leses opp ned, på langs, snus eller brettes ut. Bøkene har et sterkt fokus på utseende, følelser og utstyr, for å gjøre en bok mer interessant for barn og unge. 

Utvalget av kvalitetslitteratur er derfor stort for barn og unge, ettersom mange nye tendenser dukker opp, som kan dekke behovene til mange lesere.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.