Norges billigste bøker

Historie og samfunn

Historie og samfunn er for deg som synes det er spennende med bøker om verdenshistorien eller dagens samfunn. Vi går ikke på kompromiss med hvorfor verden vår ser ut som den gjør i dag. Derfor er vårt utvalg stort, og du kan finne alt fra krig, verdenshistorie og lokalhistorie til politikk, religion og mytologi. Hvis du syntes historiefaget var spennende på skolen, finner du blant annet historiske bøker om andre verdenskrig. Du finner også gode bøker om Norges historie og andre historiske bøker. Hvis du derimot vil se tilbake på de mange forskjellige samfunnene vi har levd i, finner du også debatter og analyser om dette hos oss.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Trygve Riiser Gundersen
  249 - 405,-

  Haugianerne. Enevelde og undergrunn er medrivende og nyskapende historieskriving om et avgjørende kapittel i den norske fortida. Hans Nielsen Hauge og haugianerne er i dag etablerte helter i den norske historien. I 1804 så alt annerledes ut. I lydboka tar Trygve Riiser Gundersen oss med tilbake til den samtida vekkelsen tilhørte. Hvorfor reagerte staten og embetsmennene på vekkelsen med redsel? Og hvor har den redselen blitt av siden? Resultatet er en ny fortolkning av et av de viktigste fenomenene i den moderne norske historien. Men også et helt nytt bilde av Norge før 1814 - et samfunn preget uro, undertrykkelse, forandring og motstand.

 • av Jay Shetty
  211,-

  Shetty vokste opp i en familie der du kunne bli en av tre ting - en lege, en advokat eller en fiasko. Familien hans var overbevist om at han hadde valgt alternativ tre: i stedet for å delta på universitetseksamen, dro han til India for å bli munk, for å meditere hver dag i fire til åtte timer og vie livet sitt til å hjelpe andre.Etter tre år fortalte en av lærerne hans at han ville ha mer innvirkning på verden hvis han forlot munkenes vei for å dele sin erfaring og visdom med andre. Gjeldstynget, og uten gjenkjennelige ferdigheter på CVen, flyttet han hjem i Nord-London sammen med foreldrene. Shetty gjenopptok kontakten med gamle skolevenner - mange som jobbet for noen av verdens største selskaper - som opplevde enormt stress, press og ulykkelighet, og de inviterte Shetty til å trene dem på velvære, formål og oppmerksomhet. Siden den gang har Shetty blitt en av verdens mest populære tankeledere. I denne inspirerende, myndiggjørende boken trekker Shetty på tiden sin som munk for å vise oss hvordan vi kan fjerne veisperringene for potensialet og kraften vår. Ved å kombinere eldgammel visdom og hans egne rike opplevelser i ashrammet, avslører «Å tenke som en munk» hvordan du kan overvinne negative tanker og vaner, og få tilgang til roen og hensikten som ligger i oss alle. Han forvandler abstrakte leksjoner til råd og øvelser vi alle kan bruke for å redusere stress, forbedre forhold og gi gavene vi finner i oss selv til verden. Shetty beviser at alle kan - og bør - tenke som en munk.JAY SHETTY er en historieforteller, podcaster og tidligere munk. Shetty's visjon er å få visdom til å bli viral. I 2017 ble han utnevnt i Forbes 30 Under 30 for å være en spillveksler i medienes verden.

 •  
  518,-

  Islams hellige bok på norsk, med den arabiske teksten løpende parallelt. «Koranen» er en av vår tids mest omdiskuterte tekster.Oversettelse ved Einar Berg.«I et flerkulturelt Norge er dette en bok som ingen kan - eller bør - la ligge urørt. Einar Berg har greid ikke bare å oversette Koranen, men også å gjenskape stemningen og poesien i den.»Roald Tingsten, Skoleforum

 • - The Richard and Judy bookclub pick and Sunday Times Bestseller
  av Alex Michaelides
  134,-

  With film rights snapped up by an Oscar winning Hollywood production company, rights sold in a world record 43 territories, and rave blurbs from David Baldacci, Lee Child and A.J. Finn, The Silent Patient promises to be the debut thriller of 2019.

 • av Sunniva Gylver
  360,-

 • av Inger Merete Hobbelstad
  405,-

 • - En håndbok på reisen til det uforklarlige
  av Kari Opsal
  379,-

  Er det tilfeldig at nettopp du holder denne boka i hendene akkurat nå?Finnes det en mening bak alt - en større sammenheng?Spirituell - en håndbok på reisen til det uforklarlige er boka for deg som er nysgjerrig og har lyst til å leve et mer spirituelt liv. Klarsynte Kari Opsal deler sine egne erfaringer, praktiske metoder og teknikker, og gir deg en rekke verktøy for å få bedre kontakt med din indre stemme og intuisjon. Gjennom bokas mange praktiske øvelser vil du utvikle og bli tryggere på dine egne spirituelle evner. Du lærer om ulike spirituelle fenomener og hvordan du kan lese energier og få kontakt med den andre siden.Åpenhet og undring kan gi livet en ny dimensjon, der det er plass til både store, uforklarlige mirakler og mindre hverdagsmagi. Hvorfor er du her? Finnes det en vei for deg som er riktigere enn en annen i livet? Er vi alle egentlig ett? Boka kan hjelpe deg med å finne svaret på slike spørsmål.Spirituell - en håndbok på reisen til det uforklarlige kan leses fra perm til perm, eller brukes som et oppslagsverk for å fordype deg i de temaene som interesserer deg.En hel verden av energi og magisk undring ligger foran deg. God reise!

 • - 50 av våre kjente og kjære salmer
   
  450,-

  Lytt og lær å synge salmer! Alf Knutsen har samlet 50 av våre kjente og kjære salmer, som alle er en viktig del av vår kulturarv. Salmene gjengis i tekst, lyd på egen lydavspiller samt notesatser. Musikken er spilt spesielt inn for denne boken med Knutsen på klaver og sang ved Kristin Kjemphol Lohne. Boken er illustrert av Rolf Jørgensen og hans vakre bilder med motiver fra Nord-Norge.

 • av Claire Keegan
  199,-

  I Tre lys sendes en liten jente for å bo med fremmede fosterforeldre på landet, og opplever for første gang hva trygghet og kjærlighet er. Familiefaren Bill Furlong i Småting som dette skal levere kull til klosteret i byen en tidlig julaften morgen. Der blir han konfrontert med et dilemma som tvinger ham til å veie sin egen samvittighet opp mot familiens trygghet.Claire Keegans to korte romaner regnes allerede som moderne klassikere i Irland og har vunnet en rekke priser nasjonalt og internasjonalt.

 • av James Norbury
  295,-

  En gavebok med visdomsord og vakre illustrasjoner som gir inspirasjon, trøst og oppmuntring til lesere i alle aldre. En hjertevarmende gave til en du er glad i - også deg selv!To venner legger ut på en lang reise, gjennom alle årstidene, dag og natt, i regn og sol. Etter hvert som de trasker av gårde, finner de håp og inspirasjon i verden rundt seg, og innser at uansett hvor kaldt og mørkt det kan bli, kommer alltid våren og sommeren tilbake.Store panda og Lille drage har berørt lesere over hele verden. Den internasjonale bestselgeren er inspirert av buddhistisk filosofi, som hjalp forfatteren og kunstneren James Norbury gjennom en tøff periode i livet. Boka er illustrert med flotte akvareller.«Hva er viktigst,» spurte Store panda, «reisen eller målet?»«Den du reiser sammen med,» svarte Lille drage.«Tegningene har sjarmen til Ole Brumm, og teksten har tyngden til eldgamle visdomsord.» THE GUARDIAN

 • av Tara Westover
  211 - 359,-

  En utrolig historie om overlevelse, fanatisme og verdien av kunnskapTara er sytten år gammel første gang hun setter sine ben i et klasserom. Hun vokser opp i fjellene i Idaho med foreldre som forbereder seg på dommedag: De bunkrer opp med mat, sover med fluktveske i senga og er motstandere av sykehus og leger. Som ungdom begynner Tara utdanne seg selv og klarer opptaksprøven til universitetet. Her lærer hun om verdensbegivenheter hun aldri har hørt om før, som Holocaust og om den amerikanske borgerrettsbevegelsen. Suget etter å vite mer, lære mer, forstå mer, bringer henne til Harvard og Cambridge. Først da begynner hun å spørre seg selv om hun har reist for langt. Om det fortsatt finnes en vei hjem.Noe tapt og noe vunnet fikk fantastiske kritikker og gikk rett inn på New York Times' bestselgerliste da den kom ut. Den gripende oppvekstfortellingen fra virkeligheten har vakt enorm internasjonal interesse og var på en rekke lister over de beste bøkene fra 2018, i alt fra Time Magazine til Vogue og The Economist. Amazon utropte den til årets beste bok i 2018.

 • - English translation with parallel Arabic text
   
  395,-

  The Qur'an is a profound and complex book that was published by Oxford University Press on April 8, 2010. This book, which lacks a specific author due to its divine origins, is a significant religious text that has shaped millions of lives worldwide. It encompasses various genres, including theology, law, morality, and guidance for personal conduct. The Qur'an is a timeless piece of literature that provides historical context, spiritual guidance, and moral teachings. Oxford University Press, a renowned publisher, has ensured that this edition of The Qur'an is of the highest quality, making it a valuable addition to any collection. This book is a must-read for those interested in understanding the principles and teachings of Islam.

 • av Ed Husain
  211 - 359,-

  Bli bedre kjent med islam. Kløften mellom islam og Vesten blir stadig større. En tro som er rik på sterke verdier og tradisjoner, med nesten to milliarder troende rundt i verden, oppfattes i Vesten som noe som bør fryktes heller enn forstås. I Islams hus blir du kjent med den muslimske verdens praktfulle fortid, full av intellektuell edelhet og besluttsomhet. Du får også innblikk i hvordan denne historien i vår tid blir utnyttet av ekstremister og kommer til uttrykk gjennom terrorisme. Hvordan kan muslimer konfrontere de problemene som ødelegger islam innenfra, og hva kan Vesten gjøre for å bidra i denne saken? Ed Husain fører oss på dyktig og medfølende vis gjennom nyansene i islam, og fastholder at den muslimske verden ikke trenger å være fremmed for Vesten, og heller ikke en fiende, men en fredelig alliert.

 • av Kari Veiteberg
  229 - 359,-

 • av Bjørn Markussen
  229 - 349,-

 • av Inger Merete Hobbelstad
  405,-

  De greske fortellingene om guder og helter har bergtatt barn og voksne i flere tusen år, fra antikken og fram til dagens bøker og filmer. I denne storslåtte boka blir lesere i alle aldre - store barn, tenåringer, og voksne med interesse for mytologier og eventyr - invitert inn i fortellingene som har formet verden vi lever i. Med stor kunnskap og innlevelse har Inger Merete Hobbelstad nyskrevet de kjente fortellingene om Herakles og de tolv storverkene, Jason og det gylne skinn og Persevs som hugget hodet av Medusa. Vi møter de mektige og lunefulle gudene, de gnistrende amasonene, og dødelige menn og kvinner i sine liv med kjærlighet, tap og sorg. Boken er praktfullt illustrert av Stella East.

 • av Kristin Elisabeth Solberg
  229 - 360,-

 • av Torkel Brekke
  332,-

  Har norsk venstreside et problem med det jødiske? Ja, svarer Torkel Brekke i denne boken.Forfatteren viser hvordan deler av venstresiden har dyrket konspirasjonsteorier om jøder og hvordan sovjetisk holocaust-revisjonisme ble spredt i norsk offentlighet.Han undersøker hvordan vold mot sivile israelere rettferdiggjøres og hvordan deler av norsk fagbevegelse og organisasjonsliv beveget seg fra etterkrigstidens sympati for Israel og jødene til en retorikk med antisemittistisk preg.Ingen er uskyldig tar et ubehagelig, men nødvendig oppgjør med en politisk tradisjon som alt for lenge har blitt ignorert.For venstresiden har det vært enkelt å klistre jødehatet på de andre, altså nazister og høyreekstreme.Venstresiden har sluppet å se seg i speilet og spørre hvordan man selv har omtalt og behandlet jøder.

 • av Bård Wormdal
  229 - 393,-

  Lyttestasjoner kamuflert som naust i havgapet, spiontokt langt inn på russisk jord, strengt bevoktede radaranlegg, fly og skip som samler informasjon i skjul. Alt dette har vært del av et hemmelig etterretningssamarbeid mellom USA og Norge som også omfatter avlytting på den russiske grensa og tapping av sivile satellitter.Spionasjen har fanget enkeltmennesker i et høyt spill mellom stormaktene, og både under og etter den kalde krigen har den gjort småsteder i Nord-Norge til mulige bombemål. Likevel har avtalen med USA aldri vært åpent behandlet i Stortinget.Ved hjelp av nye kilder, som samtaler med tidligere operatører og lekkede dokumenter, viser Spionkrigen hvordan norsk etterretning kan overvåke både fiendtlig aktivitet og vanlige nordmenn. Virksomheten drives av Norge, men er i stor grad finansiert av USA og tjener amerikanske interesser, trolig mer enn norske. Omfanget og metodikken er ikke kjent for offentligheten. Før nå.

 • - Bind 2
  av Geir Arild Høiland
  479,-

 • av John Julius Norwich
  405,-

  Ny utgave av selve storverket om det gamle Bysants!Her fortelles den storslagne, begivenhetsrike og blodige historien om Det bysantinske riket, fra dets begynnelse i år 330 e.Kr., da Konstantin den store flyttet keiserrikets hovedstad fra Roma til en gammel gresk havneby i Lilleasia, Bysants, senere kalt Konstantinopel, og i dag Istanbul. Vi følger historiens første (og lengste) kristne herredømme gjennom århundrers vekst og fremgang, til de siste heroiske dagene da Bysants måtte se seg endelig slått av tyrkerne, i 1453.Den bysantinske kulturen, med sin skjønne billedkunst, sine mosaikker og ikoner, sin praktfulle arkitektur og sin særpregede kirkemusikk og retoriske tradisjon, begynte sin blomstring i det vi tenker på som folkevandringstiden og fortsatte å blomstre i Europas middelalder og langt inn i renessansen. Samtidig med voldsomme indre og ytre stridigheter, og opprivende motsetninger mellom ulike fortolkere av kristendommens sanne natur, leste man fortsatt i Bysants de gamle greske filosofer og vitenskapsmenns skrifter, og man videreførte antikke tradisjoner innen kunst og tenkning.Det er en myte at antikken gikk tapt etter Hellas' storhetstid og Romerrikets undergang. En slik antagelse bygger på manglende kjennskap til den rike bysantinske kulturen, som i glansperioden spredte seg over et veldig område rundt Middelhavet.

 • av Kim Hjardar
  360,-

  Audr betyr rikdom. Det var et vanlig navn på kvinner i vikingtiden, noe som understreker deres betydning i samfunnet. De var diktere, legekoner, dyktige håndverkere og entreprenører med egne skip. Kvinner ledet ekspedisjoner og drev handel, og de spilte en viktig rolle som kunnskapsformidlere, oppdragere og voktere av samfunnets verdier. De var også med på tokt og som bosettere i de erobrede områdene på midten av 800-tallet. I denne boken følger vi den norske landnåmskvinnen Aud den djuptenkte gjennom en over 4000 kilometer lang livsreise fra barndom i Norge til voksenlivet i Irland, Skottland og på Hebridene og til alderdom på Island. Kim Hjardar bruker Auds historie som et prisme: Hvordan kan vi se på kvinnerollen og de muligheter kvinner hadde i vikingtiden?

 • av Torstein Bjaaland & Geir Arild Høiland
  393,-

  Først i 1978 da politiet avslørte et stort våpenlager hjemme hos en skipsreder i Oslo, ble det kjent at det under den kalde krigen var blitt bygd opp et hemmelig okkupasjonsforsvar i Norge, i samarbeid med USA og Storbritannia. Frykten for en sovjetisk invasjon var bakgrunnen for at nordmenn ble rekruttert til Stay Behind, som skulle drive med evakuering, etterretning og sabotasje bak fiendens linjer i tilfelle okkupasjon. Forfatterne viser hvordan den hemmelige militæravdelingen var tuftet på erfaringene fra Milorg, Kompani Linge, Shetlandsgjengen og etterretningsorganisasjonene XU og 830 S. Basert på avgraderte militære dokumenter og intervjuer med tidligere SB-agenter, familiemedlemmer og SB-ledere, gir bind 1 en detaljert innsikt i bakgrunnen for militæravdelingen, hvordan den ble bygd opp og drevet under den kalde krigen. Boka viser en rekke ukjente sider ved Stay Behind - som støtte til trafikken med U-2-fly og de hasardiøse øvelsene med offensive flyoperasjoner mot Sovjet i bl.a. Nord-Norge.

 • av Jørn Øyrehagen Sunde
  393,-

 • - The classic tribute to hope from the Holocaust
  av Viktor E. Frankl
  121,-

  Man's Search For Meaning, a profound narrative by Viktor E. Frankl, was first published in 2008 by Ebury Publishing. This remarkable book, written in the genre of psychology, has been inspiring readers for over a decade. The author, a renowned psychiatrist, shares his experiences as a concentration camp inmate during World War II. Through his story, Frankl explores the universal quest for meaning and the significant role it plays in our lives. His insightful observations and thought-provoking ideas have made this book a must-read in the field of existential psychology. Brought to you by Ebury Publishing, this book is a testament to the resilience of the human spirit and the pursuit of purpose even in the harshest of circumstances.

 • av Antony Beevor
  249 - 405,-

  Etter sammenbruddet av tsarimperiet raste mellom 1917 og 1921 en ødeleggende kamp i Russland. Mange anser denne voldsomme borgerkrigen som en av de viktigste begivenhetene i moderne tid. En uforsonlig allianse av moderate sosialister og reaksjonære monarkister hadde liten sjanse mot Trotskijs røde hær og Lenins kommunistiske diktatur. Terror skapte mer terror, som igjen førte til enda flere og større grusomheter mellom folk, mann mot mann, mot kvinner og barn. Kampen ble på mange måter starten på en verdenskrig da Churchill satte inn tropper fra det britiske imperiet, med støtte fra væpnede styrker fra USA, Frankrike, Italia, Japan, Polen og Tsjekkoslovakia. Antony Beevor, forfatter av den anerkjente internasjonale bestselgeren Stalingrad, samler den nyeste forskningen for å skrive den mest komplette boken hittil. Det er en gripende fortelling som viser konflikten sett gjennom øynene til alle fra arbeideren i Petrograds gater til soldatene i de ulike hærstyrkene, offiserer på slagmarken og kvinnelegen på et krigssykehus.

 • av Chris Miller
  167,-

 • av Wolfgang Ellingvåg & Sturla/ Wee
  393,-

 • av Mary Beard
  449,-

  Med sin sedvanlige muntre, men likevel akademiske stil, forteller historiker og forfatter Mary Beard den endelige historien om den romerske keiseren, og de fargerike personlighetene som har bekledd denne rollen gjennom århundrer.I sin internasjonale bestselger SPQR gjenga Beard den tusen år lange fortellingen om det antikke Romerriket. Nå retter hun søkelyset mot keiserne som styrte det, fra Julius Caesar (drept i et attentat 44 fvt.) til Alexander Severus (drept i et attentat 235 evt.). Keiseren av Roma er ingen tradisjonell kronologisk gjennom gang av romerske keisere, der den ene presenteres etter den andre - den gale Caligula, monsteret Nero, filosofen Aurelius.Snarere stiller Beard større spørsmål: Hvilken makt hadde de faktisk? Var det romerske keiserpalasset virkelig så blodstenkt? Hun sporer keiseren opp i sitt hjem, ved veddeløpsbanen, på reisene hans, til og med på hans siste reise. Hun introduserer oss for koner og elskerinner, rivaler og slaver, hoffnarrer og soldater - og mannen i gata som la tiggerbrev i hendene hans.Keiseren av Roma går rett til hjertet av hva romerne selv (og vi) legger i det å være romer, og gir oss en gjennomgang av romersk historie som ikke likner noe annet du har lest.

 • - A Scientist's Guide to Our Past, Present, and Future
  av Vaclav Smil
  152,-

Historiebøker

Historie er et bredt og interessant emne, mye fordi det dekker hele fortiden vår. Utvalget vårt består derfor av mange forskjellige historiebøker, så det burde definitivt være en spennende bok som passer din smak. Vi elsker historie, og hvis du også synes det er interessant å vite hvordan og hvorfor verden vår ser ut som den gjør i dag, så skynd deg og finn en bok i vårt store utvalg. Norges historie er spennende for mange nordmenn å lese om, og her er boken "Norges historie - En innføring" av Øivind Stenersen interessant. Her fokuserer forfatteren på utviklingen av demokrati og velferd, i tillegg til å tilføye leseren kjennskap til hva som har bidratt med å forme den norske kulturen. I tillegg til å tilby bøker om Norges historie, tilbyr vi også historiske bøker om hendelser i andre land. Hvis du har stor interesse for historiske bøker om andre verdenskrig og for eksempel ønsker å bli klokere på de mange politiske strategiene, kan en anbefaling fra Tales.no være boken "Norsk politikk" av Jan Erik Grindheim, Knut Heidar og Kaare W. Strøm. Utvalget vårt kan være relevant for både deg som studerer, men også for deg som vil lese bøker om litteraturhistorien med barnet ditt. Her blir du klokere på historie, samtidig som du gir barnet ditt en bakgrunnskunnskap og forståelse for hva som på godt og vondt har påvirket verden vi lever i i dag.


Bøker om samfunnet

Et samfunn er et fellesskap av individer, og det har endret seg mye gjennom historien. Samfunnet vi har levd i har hatt mange forskjellige faser, noe som har gjort vårt store utvalg til en nødvendighet ettersom vi ønsker å gi alle en bok de synes er spennende. Hvis du er interessert i de konkrete samfunnene som har vært her gjennom tidene, kan du finne bøker om alt fra det tradisjonelle, det moderne og det senmoderne samfunnet til det humanistiske samfunnet.
Her kan du for eksempel lese om de sosiale, økonomiske og kulturelle forholdene mellom befolkningen, ettersom det har vært store svingninger over tid. For eksempel, hvis du er interessert i kvekere, kan en bok som “Vennenes samfunn Kvekerne: 1846-1898” av Ernst Lapin være en spennende bok å lese. En fascinerende historie om kvekernes fortid, nåtid og fremtid. Ellers vil du kanskje finne boken "Society without God" av Phil Zuckerman interessant? Boken tar for seg mange spørsmål om hvordan samfunnet vårt kan fungere når Norge tror mye mindre på Gud enn resten av verden. Vi har en bok for alle.

På Tales.no finner du derfor et stort utvalg av norske og utenlandske bøker, som gir et innblikk i hvordan historien har påvirket den verden vi lever i i dag, samt hvilke vanskelige samfunn mennesker har vært gjennom før og selvfølgelig hvilken innflytelse den har hatt på oss i dag. Så skynd deg og utforsk vårt historiske univers og lær mer om verdenshistorien.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.