Norges billigste bøker

Historie og samfunn

Historie og samfunn er for deg som synes det er spennende med bøker om verdenshistorien eller dagens samfunn. Vi går ikke på kompromiss med hvorfor verden vår ser ut som den gjør i dag. Derfor er vårt utvalg stort, og du kan finne alt fra krig, verdenshistorie og lokalhistorie til politikk, religion og mytologi. Hvis du syntes historiefaget var spennende på skolen, finner du blant annet historiske bøker om andre verdenskrig. Du finner også gode bøker om Norges historie og andre historiske bøker. Hvis du derimot vil se tilbake på de mange forskjellige samfunnene vi har levd i, finner du også debatter og analyser om dette hos oss.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Kingsley Peter Kingsley
  332 - 583,-

  Peter Kingsley is famous as both a historian and a teller of the future long before it appears. Exquisitely written, his Book of Life is a wide open door into the timeless magic and unfathomable mystery we have managed to forget.

 •  
  518,-

  Islams hellige bok på norsk, med den arabiske teksten løpende parallelt. «Koranen» er en av vår tids mest omdiskuterte tekster. Oversettelse ved Einar Berg.«I et flerkulturelt Norge er dette en bok som ingen kan - eller bør - la ligge urørt. Einar Berg har greid ikke bare å oversette Koranen, men også å gjenskape stemningen og poesien i den.»Roald Tingsten, Skoleforum

 • - The Richard and Judy bookclub pick and Sunday Times Bestseller
  av Alex Michaelides
  148,-

  With film rights snapped up by an Oscar winning Hollywood production company, rights sold in a world record 43 territories, and rave blurbs from David Baldacci, Lee Child and A.J. Finn, The Silent Patient promises to be the debut thriller of 2019.

 • av Claire Keegan
  174,-

  I Tre lys sendes en liten jente for å bo med fremmede fosterforeldre på landet, og opplever for første gang hva trygghet og kjærlighet er. Familiefaren Bill Furlong i Småting som dette skal levere kull til klosteret i byen en tidlig julaften morgen. Der blir han konfrontert med et dilemma som tvinger ham til å veie sin egen samvittighet opp mot familiens trygghet.Claire Keegans to korte romaner regnes allerede som moderne klassikere i Irland og har vunnet en rekke priser nasjonalt og internasjonalt.

 • av Tanja Iren Brynlund
  957,-

  Dette verket på 918 sider er en oversettelse av Koranen til norsk, med tafsir til teksten som forklarer betydningen i hvert vers i henhold til uttalelser gjort av sunni-islamske lærde. Oversettelsen er gjort via anerkjente, engelske kilder og korrekturlest av arabisk- og islamkyndige, og har fått gode tilbakemeldinger for formulering og nøyaktighet.

 •  
  1 036,-

  Det Norske Bibelselskaps oversettelse fra 2011. Denne utgaven er innbundet i et naturlig og mykt kalveskinn. Medium størrelse 12x 18 cm med gullsnitt og to lesebånd. Teksten er trykket i to farger. Bibelen inneholder en fyldig oppslagsdel, 16 siders kartdel i farger og en oversikt over kirkeårets tekster. Leveres i gaveeske.

 • av Jay Shetty
  245 - 265,-

  Jay Shetty, social media superstar and host of the #1 podcast 'On Purpose', distils the timeless wisdom he learned as a practising monk into practical steps anyone can take every day to live a less anxious, more meaningful life.

 •  
  610,-

  Den eldre Edda og Den yngre Edda er eit høgdepunkt i den norrøne litteraturen. Tekstane blei skrivne ned på Island i løpet av 1200-talet. Her finn du dei klassiske eddadikta Voluspå, Håvamål og mange fleire. Du lærer om mytar og namn som Odin, Tor, Frøya, Midgardsormen og Ragnarok. Edda er eit meisterverk som gir ein unik inngang til fortida vår.

 •  
  472,-

  Har ordforklaringer, tidstabell, kart og oversikt over kirkeårets tekster.

 • av Heidi Gellein
  274,-

  Går det an å vokse opp med budskapet om Jesus, og likevel bli slått i bakken av hans kjærlighet som voksen? Heidi Gellein erfarer å bli mer og mer kjent med og fascinert av Jesus. "Elsket" er en andaktsbok med tekster som peker på at han er til stede hver dag, under alle omstendigheter, og at han har en radikal kjærlighet som både forvandler og utfordrer. Hvis vi virkelig tror på dette - hva gjør vi med det?

 • av Jostein Ørum
  525,-

  En stille stund. En andakt. Noen få minutter hver dag. Dette er hva Telle dager inviterer til. På sin særegne måte vever Jostein Ørum hverdagen inn i den daglige bibelteksten. Andaktene er krydret med glimt fra forfatterens liv, gjenkjennelige episoder eller et velvalgt sitat. Variasjonen mellom alvor, humor og ettertanke gjør at boka står seg hver dag gjennom hele året. Jostein Ørum er prest, foredragsholder og forfatter. Han er fast skribent i avisen Vårt Land og har utgitt en rekke bøker på Verbum.

 •  
  917,-

  Bibelselskapets første studieutgave av hele Bibelen. Studiebibelen er for alle som ønsker å fordype seg i Bibelens tekster. I alt 38 bibelforskere har bidratt med innledninger til hver av Bibelens bøker og med kommentarer til et bredt utvalg av vers og avsnitt. Bidragsyterne har bibelfaglig bakgrunn fra bredden av landets utdanningsinstitusjoner. I innledningene vektlegger de blant annet tekstens historiske bakgrunn og den innvirkning den har hatt på andre tekster og på vår kulturhistorie. Studiebibelen inneholder: Bibelselskapets 2011-oversettelse av Bibelen Innledning til hver av Bibelens bøker Et bredt utvalg av studiekommentarer Forslag til fordypningslitteratur for hver bok Egen artikkel om overlevering og oversettelse av bibeltekst Ordforklaringer og kart

 • - A Scientist's Guide to Our Past, Present, and Future
  av Vaclav Smil
  164,-

 • - The classic tribute to hope from the Holocaust
  av Viktor E. Frankl
  130,-

  Man's Search For Meaning, a profound narrative by Viktor E. Frankl, was first published in 2008 by Ebury Publishing. This remarkable book, written in the genre of psychology, has been inspiring readers for over a decade. The author, a renowned psychiatrist, shares his experiences as a concentration camp inmate during World War II. Through his story, Frankl explores the universal quest for meaning and the significant role it plays in our lives. His insightful observations and thought-provoking ideas have made this book a must-read in the field of existential psychology. Brought to you by Ebury Publishing, this book is a testament to the resilience of the human spirit and the pursuit of purpose even in the harshest of circumstances.

 • av Karin Bojs
  393,-

  Moderne DNA-teknologi har revolusjonert arkeologien. Gjennom DNA-analyser kan forskere ser hvordan mennesker har beveget seg gjennom årtusener. Det viser seg at Europas fedre og Europas mødre har vandret etter ganske forskjellige mønstre. Hva forteller det om fortidens kjønnsroller og vårt samfunn i dag? Når oppsto patriarkatet, og kan vi egentlig si hvorfor? Augustprisvinneren Karin Bojs leter etter svarene i denne fortellingen, som går fra sjimpanser i regnskogen til Nordens skjoldmøyer, via neandertalersex, de første hundene, det første metallet, de første tamme hestene og et fem tusen år gammelt incesttilfelle i Irland.

 • - The Fight for a Human Future at the New Frontier of Power: Barack Obama's Books of 2019
  av Professor Shoshana Zuboff
  189,-

  Surveillance Capitalism: A new phase in economic history in which private companies and governments track your every move with the goal of predicting and controlling your behaviour. Under surveillance capitalism you are not the customer or even the product: you are the raw material.

 • - The Science of Physical Activity, Rest and Health
  av Daniel Lieberman
  191,-

 • av Hans Jacob Orning & Kai Østberg
  511,-

  «Den tjeneste yter jeg deg best som jeg gjør frivillig», sa den norske stormannen Erling Skjalgsson til kong Olav (den hellige). Hva sier dette oss om den lydighet kongemakten i praksis kunne gjøre krav på i det førstatlige samfunnet i Norge tidlig på 1000-tallet? En engelsk dommer på 1700-tallet skriver om hvordan han ble rørt til tårer av sin egen verdig framførte dødsdom over en ung jente. Hvordan kom lovens majestet til å bli en slik styrende kraft i det engelske samfunnet? Og hva har dette å gjøre med at England lå på en øy? I denne boka diskuterer de to historikerne Hans Jacob Orning og Kai Østberg selve begrepet politisk kultur fra forskjellige synsvinkler. Deretter bruker de begrepet i analyser av fortidige samfunn med utgangspunkt i tre temaer: deltakelse, lov og vold. Middelaldersamfunnet brukes som eksempel på en politisk kultur som er radikalt annerledes vår, mens den politiske kulturen i tidlig nytid analyseres som en forløper til den moderne. De nære og individuelle øyeblikksbildene settes i relasjon til store samfunnsstrukturer og lange linjer i den historiske utvikling. Ut fra hvert sitt ståsted gir forfatterne uvante perspektiver på de siste tusen års norsk og europeisk historie og viser hvor tett innvevd vi alle er i fortid og nåtid.

 • av Aleksandr Solzhenitsyn
  210 - 275,-

 • av Christopher R. Browning
  547,-

  Om morgenen den 13. april 1942 kom mennene i reserve.bataljon 101 til den lille landsbyen Józefów i Polen, en typisk polsk landsby med beskjedne, hvite, stråtekte hus. Da kvelden kom, var 1500 av de 1800 jødiske innbyggerne skutt - kvinner, barn og gamle. Arbeidsdyktige menn ble deportert til en arbeidsleir. I de påfølgende 16 månedene deltok bataljonen i skyting av 38 000 jøder. 45 000 ble sendt til konsentrasjonsleiren Treblinka.Gjerningsmennene var middelaldrende familiefolk fra Hamburg, fra arbeiderklassen og nedre middelklasse. De var ferske rekrutter uten tidligere krigserfaring. Det var mindre enn tre uker siden de kom til Polen.Browning har studert beveggrunnene som drev mennene til å delta. Han hevder at de fleste ikke var fanatiske nazister, men helt vanlige menn som handlet ut fra sammensatte motiver, som gruppepress, autoritetstro og rolletilpasning.Helt vanlige menn er en av de viktigste bøkene som er skrevet om Holocaust. Den stiller et spørsmål vi alle må ta stilling til: Kan jeg være sikker på at jeg ville ha handlet annerledes i en lignende situasjon? Brownings svar er urovekkende.

 • av Hans Wilhelm Steinfeld
  547,-

  «For meg var det livet om å gjøre, at ingen skulle få isolere Russland fra Vesten», skrev Boris Jeltsin i sin selvbiografi President-maraton i 2001. Krigen som Russland fører mot Ukraina har isolert Russland mer enn på noe tidspunkt siden midten av 1500-tallet. Russland kriger handler om russisk krigføring både i dag og tidligere, og spesielt under andre verdenskrig. Boken avkler russiske forsøk på å skape paralleller mellom Russlands rolle under andre verdenskrig og dagens krigføring i Ukraina, blant annet gjennom en diskusjon rundt sovjetmilitærets avhengighet av våpenhjelp fra USA under siste verdenskrig. Her beskrives Russlands massive brudd på nyere, internasjonal rett. Forutsetningene for en mulig regimeendring i Kreml vurderes i lys av historiske erfaringsbaserte eksempler, som viser hvordan våpenrasling i sovjetstaten tidligere har ført til regimeendring. Nordmannen Ole Didrik Lærum presenteres som de amerikanske og britiske våpensmedenes «kusk» under andre verdenskrig, da han som sjefingeniør på den transiranske jernbanen sikret at våpnene kom frem i tide, først til slaget ved Stalingrad og så til krigens største panserslag ved Kursk i juli 1943. Lærum lanseres også som en nøkkelbrikke i forholdet mellom Norge og Sovjetunionen på tampen av den andre verdenskrig. Hans-Wilhelm Steinfeld (f. 1951) er historiker med fordypning i Stalin-tidens terror. Han er tidligere NRK-korrespondent i Moskva hvor han har bodd i 20 år til sammen i fire perioder mellom 1980 og 2014. Steinfeld er forfatter av 13 bøker og en lang rekke artikler.

 • - A History of the Vikings
  av Neil Price
  245,-

 • av Hannah Arendt
  151,-

  'How could such a book speak so powerfully to our present moment? The short answer is that we, too, live in dark times' Washington PostHannah Arendt's chilling analysis of the conditions that led to the Nazi and Soviet totalitarian regimes is a warning from history about the fragility of freedom, exploring how propaganda, scapegoats, terror and political isolation all aided the slide towards total domination. 'A non-fiction bookend to Nineteen Eighty-Four' The New York Times'The political theorist who wrote about the Nazis and the 'banality of evil' has become a surprise bestseller' Guardian

 • av José Luis González Macías
  359,-

  Bli kjent med gjenferdet på Great Isaac Cay fyr, lær om et fyrtårn i Ukraina som er bygget som en flettet kurv, og les den utrolige historien om en sjelden fugl som blir utryddet kort tid etter at katten Tibbles flytter inn på Stephens Island fyr. Visste du forresten at Cabo Blanco fyr i Argentina er plassert på en øy verken Ferdinand Magellan eller Charles Darwin våget å gå i land på? «Atlas over fyrtårn ved verdens ende» er en samling historier basert på virkelige hendelser som tar oss med til fjerne breddegrader og isolerte fyrtårn, som gjennom årene har vært kilde til delirium, ensomhet og rastløshet, men også mot og lykke. Hvert kapittel er ledsaget av et nautisk kart, illustrasjoner og en skalaplan - det hele krydret med spennende kuriosa. Vi får høre om en blind fyrvokter ved polarsirkelen, Nelson Mandelas opphold på Robben Island, Edgar Allan Poes uferdige tekster, Virginia Woolfs barndom, og flere mystiske forsvinninger - historier like ekstraordinære som fyrtårnene de tilhører. «Hvis man etter å ha lest denne boken ikke har lyst til å gi opp alt for å bo i et fyr en stund, er det sannsynligvis fordi leseren mangler den minste evne til å bli begeistret for noe i denne verden.» Viajes National Geographic

 • av Chris Miller
  175 - 285,-

 • - Quanah Parker and the Rise and Fall of the Comanches, the Most Powerful Indian Tribe in American History
  av S.C. Gwynne
  150,-

  In the tradition of Bury My Heart at Wounded Knee, a stunningly vivid historical account of the forty-year battle between Comanche Indians and white settlers for control of the American West, centering on Quanah, the greatest Comanche chief of them all. Empire of the Summer Moon spans two astonishing stories. The first traces the rise and fall of the Comanches, the most powerful Indian tribe in American history. The second is the epic saga of the pioneer woman Cynthia Ann Parker and her mixed-blood son Quanah, who became the last and greatest chief of the Comanches. Although readers may be more familiar with the tribal names Apache and Sioux, it was in fact the legendary fighting ability of the Comanches that determined just how and when the American West opened up. Comanche boys became adept bareback riders by age six; full Comanche braves were considered the best horsemen who ever rode. They were so masterful at war and so skillful with their arrows and lances that they stopped the northern drive of colonial Spain from Mexico and halted the French expansion westward from Louisiana. White settlers arriving in Texas from the eastern United States were surprised to find the frontier being rolled backward by Comanches incensed by the invasion of their tribal lands. Against this backdrop Gwynne presents the compelling drama of Cynthia Ann Parker, a nine-year-old girl who was kidnapped by Comanches in 1836. She grew to love her captors and became infamous as the "e;White Squaw"e; who refused to return until her tragic capture by Texas Rangers in 1860. More famous still was her son Quanah, a warrior who was never defeated and whose guerrilla wars in the Texas Panhandle made him a legend. S. C. Gwynne's account of these events is meticulously researched, intellectually provocative, and, above all, thrillingly told.

 • - A Brief History of Tomorrow
  av Yuval Noah Harari
  195,-

  Homo Deus explores the projects, dreams and nightmares that will shape the twenty-first century and beyond - from overcoming death to creating artificial life. It asks the fundamental questions: how can we protect this fragile world from our own destructive power?

 • - A History of Ukraine
  av Serhii Plokhy
  164,-

  From award-winning historian Serhii Plokhy, The Gates of Europe is the definitive history of Ukraine that helps us understand the country's past and the current crisisLocated at the western edge of the Eurasian steppe, Ukraine has long been the meeting place of empires - Roman to Ottoman, Habsburg to Russian - and they all left their imprint on the landscape, the language and the people living within these shifting borders. In this authoritative book, Serhii Plokhy traces the history of Ukraine from the arrival of the Vikings in the tenth century to the current Russian invasion of eastern Ukraine and annexation of Crimea. Fascinating and multi-layered, The Gates of Europe is the essential guide to understanding not just Ukraine's past but also its future.

 • - How the West Became Psychologically Peculiar and Particularly Prosperous
  av Joseph Henrich
  225,-

 • - The Secret History of the Religion with No Name
  av Brian C. Muraresku
  325,-

Historiebøker

Historie er et bredt og interessant emne, mye fordi det dekker hele fortiden vår. Utvalget vårt består derfor av mange forskjellige historiebøker, så det burde definitivt være en spennende bok som passer din smak. Vi elsker historie, og hvis du også synes det er interessant å vite hvordan og hvorfor verden vår ser ut som den gjør i dag, så skynd deg og finn en bok i vårt store utvalg. Norges historie er spennende for mange nordmenn å lese om, og her er boken "Norges historie - En innføring" av Øivind Stenersen interessant. Her fokuserer forfatteren på utviklingen av demokrati og velferd, i tillegg til å tilføye leseren kjennskap til hva som har bidratt med å forme den norske kulturen. I tillegg til å tilby bøker om Norges historie, tilbyr vi også historiske bøker om hendelser i andre land. Hvis du har stor interesse for historiske bøker om andre verdenskrig og for eksempel ønsker å bli klokere på de mange politiske strategiene, kan en anbefaling fra Tales.no være boken "Norsk politikk" av Jan Erik Grindheim, Knut Heidar og Kaare W. Strøm. Utvalget vårt kan være relevant for både deg som studerer, men også for deg som vil lese bøker om litteraturhistorien med barnet ditt. Her blir du klokere på historie, samtidig som du gir barnet ditt en bakgrunnskunnskap og forståelse for hva som på godt og vondt har påvirket verden vi lever i i dag.


Bøker om samfunnet

Et samfunn er et fellesskap av individer, og det har endret seg mye gjennom historien. Samfunnet vi har levd i har hatt mange forskjellige faser, noe som har gjort vårt store utvalg til en nødvendighet ettersom vi ønsker å gi alle en bok de synes er spennende. Hvis du er interessert i de konkrete samfunnene som har vært her gjennom tidene, kan du finne bøker om alt fra det tradisjonelle, det moderne og det senmoderne samfunnet til det humanistiske samfunnet.
Her kan du for eksempel lese om de sosiale, økonomiske og kulturelle forholdene mellom befolkningen, ettersom det har vært store svingninger over tid. For eksempel, hvis du er interessert i kvekere, kan en bok som “Vennenes samfunn Kvekerne: 1846-1898” av Ernst Lapin være en spennende bok å lese. En fascinerende historie om kvekernes fortid, nåtid og fremtid. Ellers vil du kanskje finne boken "Society without God" av Phil Zuckerman interessant? Boken tar for seg mange spørsmål om hvordan samfunnet vårt kan fungere når Norge tror mye mindre på Gud enn resten av verden. Vi har en bok for alle.

På Tales.no finner du derfor et stort utvalg av norske og utenlandske bøker, som gir et innblikk i hvordan historien har påvirket den verden vi lever i i dag, samt hvilke vanskelige samfunn mennesker har vært gjennom før og selvfølgelig hvilken innflytelse den har hatt på oss i dag. Så skynd deg og utforsk vårt historiske univers og lær mer om verdenshistorien.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.