Norges billigste bøker

Kunst og kultur

Finn mange spennende bøker om kunst og kultur som handler om alt fra musikk, arkitektur og design til fotografering. Her finner du kunstbøker og bøker om kultur innen mote, grafisk design, graffiti og gatekunst til tatoveringer, kalligrafi og mye mer.
Kunst og kultur dekker et stort utvalg. Hvis du i stedet er mer interessert i teater, finner du også alt om det her. Med vårt utvalg er vi sikre på at det er en eller flere bøker om kunst eller kultur som definitivt vil falle i smak hos deg. Bli inspirert og finn din neste kunstbok om f.eks. abstrakt kunst eller norsk kultur her.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Isabel Raad
  341,-

  Jeg har egentlig aldri villet fortelle denne historien. Jeg vil ikke at noen skal synes synd på meg. Men nå som jeg har fått opplevelsene på avstand føles det riktig å dele mer av hvem jeg er og hva jeg kommer fra.Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sjukt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete. Da jeg var 11 år, var begeret så til de grader overfylt at jeg satte meg på trappa utenfor hos barnevernet, for å be om et nytt sted å bo. Siden ble det for vanskelig i fosterhjemmet, og jeg fikk flytte for meg selv som 17-åring. Diagnose på den tiden: anoreksi.Fram til da hadde livet vært en lang rekke av vold, frykt, bekymringsmeldinger, narkotikasalg, barnevernsmøter, mishandling, krisehjem, blåveiser, selvmordstanker, indre drama og voksne mennesker som sviktet - igjen og igjen. Heldigvis mikset med noen gode personer og perioder underveis.I denne boken forteller jeg om menneskene, hendelsene og tankene som jeg ikke har klart å fortrenge opp i gjennom. Dette er grunnen til at jeg er meg. Uten Shirog, ingen Isabel. Shit, jeg får fremdeles frysninger av å høre det navnet.

 •  
  405,-

  Lisa Aisatos samlede verker.Ingen illustrerer menneskenes frykt, håp og drømmer som Lisa Aisato. Her har hun samlet alle sine beste bilder, både klassikere og helt nye tegninger, og skrevet en livsbejaende tekst om dette livet vi alle må mestre. Alle livets faser, kjærlighet, sorg, tvil og stor glede blir skildret og illustrert i Aisatos særegne stil som rører oss i vårt innerste.TERNINGKAST 5: «Den passer til alle aldre, slik bokens røde tråd favner livet fra barndom til alderdom (...)«Viser frem bredden i et kunstnerskap som i ordets beste forstand må kunne kalles folkelig.» VG

 • av Lillebjørn Nilsen
  450,-

 • av Ivo de Figueiredo
  433,-

  Andre bind av Stormen følger Munch etter at han bryter opp fra Norge i 1902. De neste årene lever han et omflakkende og utsvevende liv på kontinentet, samtidig som hans kunstneriske anseelse vokser, ikke minst i Tyskland. Da han vender hjem etter nervesammenbruddet i 1908, hylles han som et geni, mens tyskerne kanoniserer ham som 'germansk mester' - en status som først blir problematisk når Hitler kommer til makten i 1933. Munch finner aldri sin plass i det nye århundret, han står midt i sin tid, men alltid for seg selv. I Norge er han kosmopolitten blant nasjonsbyggere, i Tyskland en aldrende avantgardist blant unge ekspresjonister. Når han trekker seg tilbake til villaen på Ekely, er det på sett og vis fordi han ikke hører hjemme andre steder enn i sin egen kunst. Der fortsetter til gjengjeld stormen å herje i kunstnerens øye til han lukker dem for siste gang en vinterdag i 1944. I andre bind av Stormen. En biografi om Edvard Munch fullfører Ivo de Figueiredo det storstilte portrettet av Norges største kunstner og hans tid.

 • - drakter og skjorter til voksen og barn
  av Lisbeth Bjørndal
  432,-

  Festdrakter du syr selv gir deg oppskriften på feiende flotte damedrakter og festfine barneklær inspirert av fire teamer: rocka, barokk, budsjett og tradisjon. Drakt, skjorte, veske, belte og hodepynt - Festdrakter du syr selv inneholder alt du trenger for å sy ditt eget unike festplagg!Enkle grunnmodeller. Klare arbeidsbeskrivelser. Mønsterark i flere størrelser. Grundig om stoffer og søm, tilpassing, kroppsmål og beregning, klipping og ferdiggjøring. Se hva du kan lage av duker, klokkestrenger og gardiner og gamle blonder. Og se hva du kan finne av pynt blant gamle smykker, i roteskufen og verktøykassa!

 • - The Richard and Judy bookclub pick and Sunday Times Bestseller
  av Alex Michaelides
  165,-

  With film rights snapped up by an Oscar winning Hollywood production company, rights sold in a world record 43 territories, and rave blurbs from David Baldacci, Lee Child and A.J. Finn, The Silent Patient promises to be the debut thriller of 2019.

 • - A Spiritual Path to Higher Creativity
  av Julia Cameron
  290 - 345,-

 • av Asmund Eikenes
  299,-

  Å bruke klart språk som del av designprosesser er det siste tilskuddet til designfaget: det vi kaller innholdsdesign. Innholdsdesign er viktig for å forme og forbedre tjenester slik at de både møter brukernes behov og kommuniserer klart og tydelig.Design med klart språk viser hvor kraftfullt innholdsdesign kan være. I boken lærer du å bruke klart språk som verktøy gjennom hele designprosessen, med fem ulike tilnærminger:Begeistring for verb - for å vise hva som skjerSortering og analyse - for å rydde og prioritereFasilitering - for å drive prosessene fremoverHistoriefortelling - for å begeistre og overbeviseKommunikasjon - for å skrive så folk forstårDesign med klart språk er boken for deg som vil skape gode brukeropplevelser og styrke designdrevet innovasjonsarbeid. Boken gir deg verktøyene du trenger for å bruke klart språk til å forme meningsfulle opplevelser og tjenester for alle.

 • av Ragnhild Toft Brochmann
  359,-

 • av Halvor Bakke
  359,-

  Den folkekjære tv-personligheten og mega-populære interiørdesigneren Halvor Bakke har tatt oss med inn i andres rom gjennom 7 sesonger på skjermen og flere bøker. Nå inviterer han oss inn i sitt eget rom. Her forteller han hjerteskjærende og medrivende om oppveksten som odelsgutt på Bakke gård i Stavern, om såre skoleår med mobbing og om den gryende erkjennelsen av å være homofil - og med det frykten for å skuffe, ja miste, familien sin. Og for å brenne i helvete, slik pastoren i det frikirkesamfunnet Bakke-familien tilhørte sa ville skje med sånne som ham. Det gjorde ikke saken enklere at Halvors egen far satt i kirkens eldsteråd. Men Mitt rom er også, og ikke minst, fortellingen om Halvor Bakkes eventyrlige reise fra stillingen som flyvert til posisjonen som landets største interiørprofil, anerkjent og ettertraktet av fagfolk og med 300 000 følgere på Instagram. Halvor Bakke omsetter i dag egendesignede produkter for like eventyrlige 400 millioner kroner årlig. Uventedehendelser, overraskende vendepunkter, opp- og nedturer, varme vennskap, skeiv kjærlighet, dyp livsglede og viktigheten av bobler - de i stettglass, om noen stusser - gjør Mitt rom til en berikende leseopplevelse for langt flere enn forfatterens interiørfrelste menighet. Mitt rom er ført i pennen av Svein Tore Bergestuen.

 • av Jennette McCurdy
  285,-

  I'm Glad My Mom Died is a deeply moving and poignant book written by Jennette McCurdy. Published by Simon + Schuster Inc. in 2022, this book belongs to a genre that beautifully blends raw emotions with captivating storytelling. The author, Jennette McCurdy, is known for her ability to weave words into a narrative that touches the heart and provokes thought. In 'I'm Glad My Mom Died', she explores themes of loss, love, and acceptance in a way that is both riveting and relatable. This book not only showcases McCurdy's prowess as a writer but also offers readers a glimpse into her personal journey. A must-read for those who appreciate honest and heartfelt storytelling. Published by the renowned Simon + Schuster Inc., this book is a testament to McCurdy's literary talent and her courage to share her story with the world.

 • av Halvor Bakke
  450,-

  I Lev hyttedrømmen av får du innblikk i 14 unike hytter fra de to siste tv-sesongene av Eventyrlig oppussing med Halvor Bakke. Alle hyttene trengte en håndstrekning, et løft og litt omsorg for at de skulle bli det fristedet eierne ønsket seg, og komme til sin rett i vakker og vill natur.Nordmenn er verdensmestere i oppussing og umettelige når det gjelder hyttekos. Hvis du står foran oppussing av hytta og ikke helt vet hvor eller hvordan du skal starte, er dette boka for inspirasjon og motivasjon. Her får du hjelp til å stake ut kursen i virvaret av stilarter, farger, materialer og arkitektur. Du får konkrete tips og råd til din egen eventyrlige oppussing.Halvor Bakke er Norges mest populære interiør- og møbeldesigner med over 260 000 følgere på Instagram. Han er landets største interiørprofil, populær blant amatører og anerkjent av fagpersoner.

 • - krigsfotografen Harald Henden
  av Svein Tore Bergestuen
  359,-

  Fortellingen om Norges fremste krigsfotograf, Harald Henden, er også dramatisk samtidshistorie. Fotojournalist Harald Henden har dekket kriger og konflikter verden over i snart tre tiår. I stedet for kone og barn har hverdagen hans bestått av mennesker i desperasjon. Hvorfor valgte han dette livet? Hvorfor fortsetter han å risikere livet i krigssoner for a dokumentere verdens jævelskap? Dette er historien om Norges fremste krigsfotograf. Det er hans egne fortellinger fra fronten, fra hans første reise til Afghanistan i 1989, via angrepet på Bagdad der han var først i byen, til dagens dødelige demonstrasjoner i Gaza. Samtidig er det en fortelling om et yrke som er i ferd med å forsvinne, men som kanskje er viktigere enn noensinne.

 • av Nick Cave
  175,-

  Faith, Hope and Carnage is an enthralling work by the renowned author, Nick Cave. Published in 2023 by Canongate Books Ltd., this book is a remarkable addition to the literary world. The genre of the book is not explicitly mentioned, but knowing Cave's previous works, one can expect a blend of gripping narrative and profound thoughts. The title itself, Faith, Hope and Carnage, suggests a tumultuous journey, possibly a struggle between belief, optimism, and destruction. Cave, with his exceptional storytelling skills, is sure to take readers on an unforgettable ride. Canongate Books Ltd., known for its diverse and quality publications, has once again proved its discerning eye for excellent literature by bringing this book to the public. This book is a must-read for those who appreciate thought-provoking literature.

 • av Else Kåss Furuseth & Kine Jeanette Solberg
  229 - 359,-

  Hele Norges komiker og programleder Else Kåss Furuseth har ofte fått spørsmålet: «Hvorfor sa du ikke bare nei?» Denne boka er en samling unike, morsomme og hjerteskjærende historier fra et uhelbredelig ja-menneske som får tilbudene ingen andre får. Dette er ikke en selvhjelpsbok som forteller deg hvordan du skal leve, men et innblikk som åpner for å reflektere rundt egne valg. Og kanskje er det også en utilsiktet hyllest av det å si ja. For hva skal man egentlig med integritet og personlige grenser, når man heller kan stå naken på scenen i Oslo Spektrum eller forspise seg på duer i Frankrike?

 • av Gabrielle Zevin
  449,-

  At Sam og Sadie er hverandres person i livet, skjønner både de og de fleste andre allerede da de møtes som 11-åringer på et barnesykehus. Den store kjærligheten? Kanskje, men de to blir aldri kjærester. I stedet skal de finne og miste hverandre igjen og igjen, som programmeringsstudenter på Harvard og MIT, som kreative partnere med enorm suksess og knusende nederlag, og som figurer i et dataspill når den ene ikke vil snakke med den andre.Det handler om identitet, teknologi og dataspill som kunstform. Om nye sjanser og nye begynnelser, og alle måter finne kjærlighet. For I morgen og i morgen og i morgen er en kjærlighetshistorie, som ikke ligner noen du tidligere har lest.

 • av Jon-Are Masternes
  229 - 387,-

 • av Taylor Jenkins Reid
  177,-

  Monique har det ikke så bra for tiden. Ektemannen har forlatt henne, og karrieren som reporter har gått i stå. Da den glamorøse Hollywood-stjernen Evelyn Hugo kontakter henne og vil at Monique skal skrive ned hennes livs historie, kunne ingen blitt mer overrasket enn Monique selv. Hvorfor har Evelyn Hugo valgt henne? Fast bestemt på å redde sin karriere treffer hun skandaledronningen og hører henne fortelle om livet i Los Angeles på 50-tallet og helt frem til hun valgte å forlate rampelyset på slutten av 80-tallet. Mens Evelyn forteller om skruppelløs ambisjon, uventet vennskap, og en stor, forbudt kjærlighet, begynner Monique å utvikle et sterkt bånd til skuespillerinnen. Men samtidig som deres vennskap vokser seg sterkere, innser Monique at det faktisk var en grunn til at Evelyn tok kontakt med nettopp henne. Og at det kan komme til å knuse henne.

 • av Erling Aadland
  450,-

  Bob Dylan har gjennom sin seksti år lange karriere inntatt en enestående posisjon i populærkulturen, blant annet fordi han hele tiden har evnet å fange og formidle vesentlige trekk ved sin samtid. Han har skrevet 600 sanger, gitt ut 39 studioalbum, spilt mer enn 3700 konserter og solgt over 100 millioner plater.Rolling Stone Magazine har kåret Bob Dylan til den beste låtskriveren noensinne, men først og fremst er han blant verdens fremste lyrikere, og i 2016 ble han tildelt Nobels litteraturpris.Det er utgitt utallige bøker om Bob Dylan. Dette skyldes ikke først og fremst hans popularitet, for en rekke artister og band har solgt mer musikk enn ham. Forklaringen er at Dylan er litterær, og at hans tilhengere er lesende mennesker. Dette stiller helt spesielle krav til en Dylan-bok.Med denne boken har Erling Aadland reist en bauta over sanglyrikeren og fenomenet Bob Dylan. Dylan og diktet er et 600-siders innsiktsfullt og originalt essay, med observasjoner og fortolkninger man ikke finner andre steder. Men boken er også et oppslagsverk. Erling Aadland har imponerende nok tatt for seg hele Dylans katalog, alle studioalbum med eget materiale fra 1962 til 2020, analysert de viktigste sangene fra hvert album, og ordnet stoffet kronologisk og diskografisk.

 •  
  359,-

  Björg Thorhallsdottir er en av landets mest folkekjære kunstnere. Ved å by på egne livserfaringer i bilder og tekst ønsker hun å gi folk mot til å være seg selv og tørre å følge drømmene sine.I denne boken gir Björg deg 60 nye kunstverk og historiene om hvorfor akkurat disse bildene ble til.«En del av livsreisen handler om å bli kjent med seg selv, og stadig utvikle seg som menneske - slik at vi igjen kan bety noe for andre. Når vi deler med andre, lærer vi også noe om oss selv. Og jeg inspireres kontinuerlig av den verden og de menneskene jeg møter på min vei. Vi speiler oss i hverandre. Derfor velger jeg å leve et liv uten maske, og deler mine gleder og sorger gjennom de fargene som passer til dagen min. Jeg håper det kan bety noe også for dagen din.»

 •  
  400,-

  Textilepedia, a book that was published by Fashionary International Limited on the 17th of December, 2020, is an intriguing read that everyone should get their hands on. It's a book that delves into the world of textiles, providing readers with a comprehensive understanding of the subject. The author, whose name remains anonymous, has done an excellent job in compiling and presenting the information in a way that is both engaging and informative. The book falls under the genre of educational literature, making it a must-read for anyone interested in fashion, textiles, or simply looking to expand their knowledge. Fashionary International Limited, known for their quality publications, has once again delivered a masterpiece that is 'Textilepedia'. The book is written in English, catering to a wide range of readers globally. Don't miss out on this enlightening read!

 • av Robert McKee
  345,-

  '"Good story" means something worth telling that the world wants to hear. Finding this is your lonely task... but the love of a good story, of terrific characters and a world driven by your passion, courage and creative gifts is still not enough. Your goal must be a good story well told.' Robert McKee

 • av FromSoftware
  516 - 690,-

 • - The Complete Haute Couture Collections 1962-2002
   
  770,-

  The first comprehensive overview of Yves Saint Laurent's haute couture collections, presented through original catwalk photography.

 • av Alex Kerr
  282,-

  Japanese homes are refuges of tranquility, crafted in a unique domestic aesthetic of Eastern minimalism. Traditional architecture features alongside cutting-edge contemporary dwellings in this collection of homes, with many never-before-seen photographs. Turn to the rising sun and discover the fluid simplicity of these spaces where Zen...

 • av Bobbie Goods
  213,-

  Bursting with humor, sweetness, and imagination, How to Draw Super Cute Things with Bobbie Goods shows you how to draw and color everything adorable! Get cozy, grab a pencil and your markers, and draw your own super cute world.

 • av Future Press
  627,-

  Immerse yourself in the fantasy world of Elden Ring with the Official Strategy Guide, Vol. 1. This comprehensive guide, penned by the renowned Future Press, is your ultimate companion to navigate the vast landscapes and intricate lore of the game. Published in 2022, this guide is an essential resource for both newcomers and seasoned veterans of the Elden Ring universe. The guide not only provides strategies and tips for gameplay but also delves into the rich narrative and complex characters that have become a hallmark of the genre. Published by Future Press Verlag und Marketing GmbH, this strategy guide is a testament to their commitment to providing high-quality and insightful content for gamers. Don't miss out on this indispensable tool for your Elden Ring journey.

 • av Dagny Thurmann-Moe
  268,-

  Visste du at farger kan gjøre deg glad, trist, stressa og til og med varm eller kald? At hvitt, som brukes stadig oftere både på institusjoner og skoler, øker stress, gir senket konsentrasjon og er en katalysator for hodepine?Hva er farger, hvorfor trenger vi dem, og hva bruker vi dem til? Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe går i denne boken til kamp mot en stadig mer fargeløs tilværelse. Hun viser oss hvordan Norge har gått fra å være fargerikt og fullt av inntrykk, til å bli et landskap i grått og hvitt, selv sommerstid, og hvordan vi kan bevege oss tilbake mot det fargerike. I første del av boken gir hun en innføring i hva farger er, hvorfor mennesker trenger farger, og hva vi bruker dem til. Hun forklarer hva en fargepalett er og hvordan man bruker den. I andre del tar hun for seg hvordan farger kan brukes i arkitekturen, offentlige rom og offentlige institusjoner. Til sist viser hun hvordan vi kan bruke farger selv, i interiøret og garderobene våre, og at farger har en naturlig plass, uansett hvilken stil du ønsker å ha.

 • - Every Room Should Sing
  av Beata Heuman
  580,-

  The highly anticipated debut monograph from one of today s leading designers championing playful, original interiors infused with Scandinavian flair.

Kunst

På Tales.no tror vi at kunst er kommet for å bli, for når vi står overfor den, blir vi inspirert og søker det fremmede og ukjente i oss selv og hos andre. Kunst er ekstremt verdifullt, fordi du kan fordype deg i det og ha friheten til å la tankene dine skape en form for verdi på det som ikke engang har noe verdi ennå. Det er noe verdifullt ved å lytte til god musikk, se på et godt show eller se noen spennende kunstmalerier. Det setter alle våre sanser og tanker i gang, som er forskjellige fra person til person.
Kunst kan oppleves i den virkelige verden f.eks. på gaten, på et museum eller i et teater. Mange drar også til utlandet eller drar på kulturreiser for å oppleve kunst og kultur på en helt ny eller annerledes måte. Imidlertid er det andre måter kunst kan få frem din kunstneriske hjerne og hjerte i deg. Dette kan skje i en bok, hvilket er grunnen til vårt stolte utvalg av bøker som vi leverer til deg. Vi har bøker om mange forskjellige kunstformer, så hvis du enten er interessert i kunstmalerier fra den mer moderne kunsten eller vil bli klokere på stilen og filosofien som blant annet preget moderne, cobra eller abstrakt kunst, så passer denne kategorien også din smak. Hvis du derimot har en stor interesse for fotografering, har vi også samlet mange bøker om emnet. Her kan den spennende boken "Fotografier jeg altid vil huske" av Palle Fogtdal være noe for deg. Her inneholder mesterverket over 500 fotografier av de beste bildene Palle Fogtdal har opplevd i løpet av sine 60 år med redaksjonelt liv.

Kultur

Hva er kultur? Det er et godt spørsmål fordi konseptet dekker så mange ting at det er et av de mest immaterielle temaene. Du kan finne mange forskjellige kulturer rundt om i verden, enten du vil gå på spennende kulturturer eller bare vil oppleve kulturen i Oslo. Er du interessert i den norske kulturen slik den ser ut nå, slik den en gang var, og hvordan den har bidratt til å forme den kulturen vi lever i i dag? Da kan vi anbefale boken “Kulturpolitikk - organisering, legitimering og praksis” av Per Mangset og Ole Marius Hylland, som handler om hvordan kulturpolitikken i Norge har utviklet seg, hvordan den er organisert og strukturert, hvordan den kan forstås og analyseres, samt hvordan den kan sammenlignes med andre lands kulturpolitikk. 
Hvis du i stedet er interessert i kulturen bak musikk, film eller design, har vi også samlet bøker om dette i vårt sortiment. Her kan du komme på nært hold med en større forståelse av hvordan kultur har endret seg, noe som senere kan lede deg til en god bok om digital kultur.
Hvis du studerer f.eks. estetikk og kultur eller studerer noe annet innenfor dette emnet, har vi også mange relevante studiebøker for deg her. Vi tilbyr bøker på både norsk og fremmedspråk. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til kunst- og kulturverdenen, for å utvide din kunnskap, la deg inspirere og få frem det kunstneriske indre i deg.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.