Norges billigste bøker

Biografier

Her finner du markedets største utvalg av de beste biografiene, samt en mengde av selvbiografier. På denne siden presenteres du for alle de nyeste og mest populære bøkene. En biografi handler enten om forfatterens eget liv, en såkalt selvbiografi, eller så er det en skriftlig biografi om en annen persons liv. Du finner de mest spennende livshistoriene for både kvinner, menn og unge, som handler om alt fra sport og memoarer til historiske biografier.
Vi går ikke på kompromiss med språket, så hvis du for eksempel ønsker en biografi på engelsk, finner du det selvfølgelig også her.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Isabel Raad & Ahlam Khalil
  349,-

  «Navnet mitt er arabisk og betyr "drøm". Broren min kunne ikke vite det da han foreslo at jeg skulle hete Ahlam, men jeg begynte å drømme allerede som liten jente. Om å reise til Europa. Om å være fri.» Mange kjenner allerede Shirog, jenta med den tøffe oppveksten som til slutt blomstret som Isabel. Historien om moren hennes Ahlam har derimot vært ukjent for de fleste. Ahlam vokser opp i Irak som datteren til en perser, men først da hun fyller tolv år, finner hun ut hvem de egentlige foreldrene er. Barndommen hennes er preget av strenge kulturelle regler og mangel på tilhørighet, og i begynnelsen av 20-årene blir hun giftet bort til en mann hun ikke elsker. I 1993 rømmer Ahlam til Norge. Hun kommer til et mørkt og iskaldt Stavanger, med datteren Shehed på armen og Isabel i magen. Det nye livet skal bli alt annet enn hun hadde forestilt seg. Etter noen år plasserer barnevernet begge døtrene i fosterhjem, og Isabel utvikler et sterkt sinne mot moren og de andre familiemedlemmene som har forårsaket situasjonen. Her forteller Isabel og Ahlam historien sin, fra hvert sitt ståsted. Dette er beretningen om en mors sorg, en datters hat og en følelsesladd forsoning - som viser at nesten alt kan tilgis.

 • av Isabel Raad
  341,-

  Jeg har egentlig aldri villet fortelle denne historien. Jeg vil ikke at noen skal synes synd på meg. Men nå som jeg har fått opplevelsene på avstand føles det riktig å dele mer av hvem jeg er og hva jeg kommer fra.Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sjukt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete. Da jeg var 11 år, var begeret så til de grader overfylt at jeg satte meg på trappa utenfor hos barnevernet, for å be om et nytt sted å bo. Siden ble det for vanskelig i fosterhjemmet, og jeg fikk flytte for meg selv som 17-åring. Diagnose på den tiden: anoreksi.Fram til da hadde livet vært en lang rekke av vold, frykt, bekymringsmeldinger, narkotikasalg, barnevernsmøter, mishandling, krisehjem, blåveiser, selvmordstanker, indre drama og voksne mennesker som sviktet - igjen og igjen. Heldigvis mikset med noen gode personer og perioder underveis.I denne boken forteller jeg om menneskene, hendelsene og tankene som jeg ikke har klart å fortrenge opp i gjennom. Dette er grunnen til at jeg er meg. Uten Shirog, ingen Isabel. Shit, jeg får fremdeles frysninger av å høre det navnet.

 • av Edith Eger
  175,-

  THE AWARDWINNING, INTERNATIONAL BESTSELLER'The Choice is a gift to humanity. One of those rare and eternal stories that you don't want to end and that leave you forever changed' DESMOND TUTU, Nobel Peace Prize LaureateIn 1944, sixteen-year-old Edith Eger was sent to Auschwitz.

 • av Kjetil Stensvik Østli & Ghulam Abbas
  200,-

  Hvem er farligst i landet her? Politiet og mediene pekte på Ghulam Abbas, lederen av den såkalte B-gjengen som i årevis lå i krig med Young Guns og A-gjengen og som gikk for å være en stor og svært organisert forbryterorganisasjon. Abbas er norsk-pakistaner og ble i 2009 dømt til fengsel for organisert kriminalitet. Etter endt soning har Abbas fått livet på rett kjøl. I dag er han familiefar og miljøarbeider i Oslo, og han tar sosionomutdanning. Den prisbelønte journalisten og forfatteren Kjetil Østli har i flere år møtt Ghulam Abbas. Sakte, men sikkert har den tidligere gjenglederen tegnet opp et liv som ikke ligner noe annet i Norge. Han har fortalt om en fin barndom med varme foreldre, møtet med den norske skolen, utfordringen med norskfaget, den økende rasismen mot "utlendingene", fallet fra skolen, den ville ungdomstiden, om merkeklær og pengejag, tyverier og blind vold, om hasjrøyking og salg av narkotika, gjengkrig, drapsforsøk og skytingen på Aker Brygge, om rettssaker og årene i fengsel - og ikke minst: Hvordan han kom seg ut av dette miljøet, stifte familie og etablere et liv som en normal, godt integrert familiemann. I denne dokumentaren får vi et unikt innblikk i et lukket og myteomspunnet miljø, og ikke minst får vi et nytt og forfriskende syn på frafall i skolen og hva som trekker enkelte ut i rus, gjenger og kriminalitet. Kort sagt: den vanskelige integreringen - fra en som har opplevd utenforskap på kroppen.

 • av Kathrine Vigdel
  548,-

  Å bli mamma har et navn. Det kalles matrescence, men det er nesten ingen som snakker om denne fysiske, mentale og emosjonelle forandringen som skjer, og som tar nye former gjennom morskapet. Pusterom for mamma er en personlig fortelling fra det tidvis brutale småbarnslivet. Å være mor handler om å leve med erkjennelsen av alle forandringer rollen fører med seg, og å gi seg hen til livet slik det er nå, akseptere at man er mykere, rundere og mer sårbar - men også tøffere, klokere og mer erfaren. Boken er en fortelling om reisen fra å vokse opp som barn av en psykisk syk mamma og ikke vite om man vil ha barn selv, til å få tre barn på fire år og elske det. Kathrine deler åpent og ærlig om erfaringer knyttet til skam, sinne og triggere, men også hvordan det går an å leve godt og oppleve dyp mening, midt i kaoset. Dette er en bok for mødre, men også for resten av samfunnet. Mødreskap er blitt en ensom opplevelse for mange, og Kathrine setter sin egen historie inn i et større og viktig perspektiv.

 • - A North Korean Girl's Journey to Freedom
  av Yeonmi Park
  157,-

  'I am most grateful for two things: that I was born in North Korea, and that I escaped from North Korea.'Yeonmi Park was not dreaming of freedom when she escaped from North Korea. She didn't even know what it meant to be free. All she knew was that she was running for her life, that if she and her family stayed behind they would die - from starvation, or disease, or even execution. This book is the story of Park's struggle to survive in the darkest, most repressive country on earth; her harrowing escape through China's underworld of smugglers and human traffickers; and then her escape from China across the Gobi desert to Mongolia, with only the stars to guide her way, and from there to South Korea and at last to freedom; and finally her emergence as a leading human rights activist - all before her 21st birthday.'Clear-eyed and devastating' Observer

 • - The Power of Our Immune System and the Mind-Body Connection
  av Dr Jeff Rediger
  164,-

 • av Aleksandr Solzhenitsyn
  210 - 275,-

 • av Jan Ingar Thon
  349,-

  Det var 13. mars 2006. Lennart Faugli var på vei ut fra tingretten på Mysen. Lennart var beryktet i distriktet. Han stod tiltalt for en rekke grove narkotikaforbrytelser, trusler og vold. Dette var første dag av en sak som skulle vare i to uker. Lennart var på vei mot politibilen under eskorte. Men han kom aldri så langt. En mann kom ut av en parkert bil og skjøt Lennart 14 ganger på kloss hold. Den kvelden sendte Dagsrevyen direkte fra Mysen. Politiet kalte det en ren henrettelse. Andre et drap i mafiastil. Drapet avdekket en konflikt med dype røtter i og utenfor Østfold. En konflikt som splittet lokalsamfunnet og hadde forgreininger til de tyngste gjengmiljøene i Oslo: Bandidos, Young Guns og Tveitagjengen. En konflikt om dop, ære og personlig rivalisering. Få eller ingen spurte seg hvorfor det skjedde. Hvordan gikk Lennart Faugli fra å være skoleflink idrettsgutt til narkolanger, torpedo, drapsmann og til sist drapsoffer? I denne dokumentaren gir Jan Ingar Thon svarene han fant i Indre Østfold.

 • - Stories from a South African Childhood
  av Trevor Noah
  150,-

  One of the comedy world's fastest-rising stars ('SLICK, INTELLIGENT AND BLISSFULLY FUNNY' Time Out) tells his hilarious and moving coming-of-age story during the twilight of apartheid in South Africa and the tumultuous days of freedom that followed.

 • av Ole Henrik Sæve
  663,-

  En fortelling om hvordan jeg ble eiendomsmillionær. Boken gir et detaljert og ærlig innblikk i historien bak mine private eiendomskjøp. Jeg deler alle tall åpent med konkrete detaljer på hvilke kjøp, betingelser og fortjeneste jeg har hatt. Fra mitt første boligkjøp som 20-åring, til min siste feriebolig som 34-åring. Avslutningsvis i hvert kapittel deler jeg mine største lærdommer og gir tips til hvordan du kan gjøre det samme.

 • - Raucous stories and outlaw wisdom from the Academy Award-winning actor
  av Matthew McConaughey
  148 - 225,-

  From the Academy Award (R)-winning actor, an unconventional memoir filled with raucous stories, outlaw wisdom, and lessons learned the hard way about living with greater satisfaction.

 • av Franz Kafka
  151,-

  Kafka first made the acquaintance of Milena Jesenska in 1920 when she was translating his early short prose into Czech, and their relationship quickly developed into a deep attachment. In 1924 Kafka died in a sanatorium near Vienna, and Milena died in 1944 at the hands of the Nazis, leaving these letters as a moving record of their relationship.

 • - The Passionate Pursuit of Lifelong Learning, Revised and Updated
  av Gautam Baid
  309,-

  In The Joys of Compounding, value investor Gautam Baid builds a holistic approach to value investing and philosophy from his wide-ranging reading, combining practical approaches, self-cultivation, and business wisdom. He integrates the strategies and wisdom of preeminent figures whose teachings have stood the test of time.

 • av Elliot Page
  225,-

  Introducing 'Pageboy', a captivating novel by the talented author, Elliot Page. Published in 2023 by Transworld Publ. Ltd UK, this book has quickly become a must-read in its genre. Pageboy takes you on a journey like no other, immersing you in a world that captivates your imagination and leaves you yearning for more. Elliot Page's skillful writing will keep you engaged from the first page to the last. Don't miss out on this masterpiece. Get your copy from Transworld Publ. Ltd UK today.

 • - The Exclusive Biography
  av Walter Isaacson
  175 - 342,-

  'This is a riveting book, with as much to say about the transformation of modern life in the information age as about its supernaturally gifted and driven subject' - Telegraph Based on more than forty interviews with Steve Jobs conducted over two years - as well as interviews with more than a hundred family members, friends, adversaries, competitors, and colleagues - this is the acclaimed, internationally bestselling biography of the ultimate icon of inventiveness. Walter Isaacson tells the story of the rollercoaster life and searingly intense personality of creative entrepreneur whose passion for perfection and ferocious drive revolutionized six industries: personal computers, animated movies,music, phones, tablet computing, and digital publishing. Although Jobs cooperated with this book, he asked for no control over what was written, nor even the right to read it before it was published. He put nothing off limits. He encouraged the people he knew to speak honestly. And Jobs speaks candidly, sometimes brutally so, about the people he worked with and competed against. His friends, foes, and colleagues provide an unvarnished view of the passions, perfectionism, obsessions, artistry, devilry, and compulsion for control that shaped his approach to business and the innovative products that resulted.

 • av Joan Didion
  152 - 165,-

  From one of America's iconic writers, a portrait of a marriage and a life - in good times and bad - that will speak to anyone who has ever loved a husband or wife or child. A stunning book of electric honesty and passion.Several days before Christmas 2003, John Gregory Dunne and Joan Didion saw their only daughter, Quintana, fall ill. At first they thought it was flu, then pneumonia, then complete sceptic shock. She was put into an induced coma and placed on life support. Days later - the night before New Year's Eve -the Dunnes were just sitting down to dinner after visiting the hospital when John suffered a massive and fatal coronary. In a second, this close, symbiotic partnership of 40 years was over. Four weeks later, their daughter pulled through. Two months after that, arriving at LA airport, she collapsed and underwent six hours of brain surgery at UCLA Medical Centre to relieve a massive hematoma.This powerful book is Didion's 'attempt to make sense of the weeks and then months that cut loose any fixed idea I ever had about death, about illness ... about marriage and children and memory ... about the shallowness of sanity, about life itself'. The result is an exploration of an intensely personal yet universal experience: a portrait of a marriage, and a life, in good times and bad.

 • av Alan Rickman
  345,-

 • av Matthew McConaughey
  169,-

  The Academy Award (R)-winning actor, father of three, and bestselling author of Greenlights distils more than three decades of journaling experience to help you reflect, seek clarity, and forge your own path with this life-changing practice.

 • - The World War Two Pacific Classic
  av Robert Leckie
  191,-

  The inspiration behind the HBO series THE PACIFICHere is one of the most riveting first-person accounts to ever come out of World War 2. Robert Leckie was 21 when he enlisted in the US Marine Corps in January 1942. In Helmet for My Pillow we follow his journey, from boot camp on Parris Island, South Carolina, all the way to the raging battles in the Pacific, where some of the war's fiercest fighting took place. Recounting his service with the 1st Marine Division and the brutal action on Guadalcanal, New Britain and Peleliu, Leckie spares no detail of the horrors and sacrifice of war, painting an unsentimental portrait of how real warriors are made, fight, and all too often die in the defence of their country.From the live-for-today rowdiness of Marines on leave to the terrors of jungle warfare against an enemy determined to fight to the last man, Leckie describes what it's really like when victory can only be measured inch by bloody inch. Unparalleled in its immediacy and accuracy, Helmet for My Pillow tells the gripping true story of an ordinary soldier fighting in extraordinary conditions. This is a book that brings you as close to the mud, the blood, and the experience of war as it is safe to come.'Helmet for My Pillow is a grand and epic prose poem. Robert Leckie's theme is the purely human experience of war in the Pacific, written in the graceful imagery of a human being who - somehow - survived' Tom Hanks

 • av Walter Isaacson
  355,-

  From the author of Steve Jobs and other bestselling biographies, this is the astonishingly intimate story of Elon Musk, the most fascinating and controversial innovator of our era—a rule-breaking visionary who helped to lead the world into the era of electric vehicles, private space exploration, and artificial intelligence. Oh, and took over Twitter. When Elon Musk was a kid in South Africa, he was regularly beaten by bullies. One day a group pushed him down some concrete steps and kicked him until his face was a swollen ball of flesh. He was in the hospital for a week. But the physical scars were minor compared to the emotional ones inflicted by his father, an engineer, rogue, and charismatic fantasist. His father’s impact on his psyche would linger. He developed into a tough yet vulnerable man-child, prone to abrupt Jekyll-and-Hyde mood swings, with an exceedingly high tolerance for risk, a craving for drama, an epic sense of mission, and a maniacal intensity that was callous and at times destructive. At the beginning of 2022—after a year marked by SpaceX launching thirty-one satellites, Tesla selling a million cars, and him becoming the richest man on earth—Musk spoke ruefully about his compulsion to stir up dramas. “I need to shift my mindset away from being in crisis mode, which it has been for about fourteen years now, or arguably most of my life,” he said. It was a wistful comment, not a New Year’s resolution. Even as he said it, he was secretly buying up shares of Twitter, the world’s ultimate playground. Over the years, whenever he was in a dark place, his mind went back to being bullied on the playground. Now he had the chance to own the playground.For two years, Isaacson shadowed Musk, attended his meetings, walked his factories with him, and spent hours interviewing him, his family, friends, coworkers, and adversaries. The result is the revealing inside story, filled with amazing tales of triumphs and turmoil, that addresses the question: are the demons that drive Musk also what it takes to drive innovation and progress?

 • av Chris Broad
  225,-

  *FINAL COVER TO BE REVEALED*When Englishman Chris Broad landed in a rural village in northern Japan he wondered if he'd made a huge mistake. With no knowledge of the language and zero teaching experience, was he was about to be the most quickly fired English teacher in Japan's history?Abroad in Japan charts a decade of living in a foreign land and the chaos and culture clash that comes with it. Packed with hilarious and fascinating stories, this book seeks out to unravel one the world's most mysterious and impenetrable cultures.Spanning 10 years and 47 prefectures, Chris takes us from the chilling summit of Mount Fuji to the chaotic neon-lit streets of Tokyo. With blockbuster moments such as a terrifying North Korean missile incident, a Japanese national TV experience gone horribly wrong and a week spent with Japan's biggest movie star, Ken Watanabe, Abroad in Japan is an extraordinary and informative journey through the Land of the Rising Sun.

 • av Will Guidara
  274,-

  National Bestseller Essential lessons in hospitality for every business, from the former co-owner of legendary restaurant Eleven Madison Park.Will Guidara was twenty-six when he took the helm of Eleven Madison Park, a struggling two-star brasserie that had never quite lived up to its majestic room. Eleven years later, EMP was named the best restaurant in the world.   How did Guidara pull off this unprecedented transformation? Radical reinvention, a true partnership between the kitchen and the dining room—and memorable, over-the-top, bespoke hospitality. Guidara’s team surprised a family who had never seen snow with a magical sledding trip to Central Park after their dinner; they filled a private dining room with sand, complete with mai-tais and beach chairs, to console a couple with a cancelled vacation. And his hospitality extended beyond those dining at the restaurant to his own team, who learned to deliver praise and criticism with intention; why the answer to some of the most pernicious business dilemmas is to give more—not less; and the magic that can happen when a busser starts thinking like an owner.   Today, every business can choose to be a hospitality business—and we can all transform ordinary transactions into extraordinary experiences. Featuring sparkling stories of his journey through restaurants, with the industry’s most famous players like Daniel Boulud and Danny Meyer, Guidara urges us all to find the magic in what we do—for ourselves, the people we work with, and the people we serve.

 • av Russell Kennedy
  222,-

  Anxiety Rx, a riveting book by Russell Kennedy, takes you on a journey of understanding and overcoming anxiety. Published in 2020 by Awaken Village Press, this book has quickly gained recognition in the literary world. The author, a renowned expert in the field, uses his extensive knowledge and personal experiences to provide readers with a comprehensive guide to dealing with anxiety. Kennedy's unique approach to the subject, combined with his engaging writing style, makes this book a must-read for anyone struggling with anxiety. Despite being a relatively recent publication, Anxiety Rx has already made a significant impact in its genre, thanks to its insightful content and the credibility of its author. Published by Awaken Village Press, this book is a testament to their commitment to bringing quality content to readers around the world.

 • av Dolly Alderton
  175,-

 • av Ole Thorstensen
  583,-

  I Bare en jobb, reiser tømreren Ole Thorstensen til Kraków for å jobbe på byggeplass. Med så mange polske arbeidere på norske byggeplasser, vil tømreren reise til Polen på en slags faglig pilgrimsferd for å utforske stedet og folket som har gitt yrket hans det moderne og noe nedsettende navnet «polakkarbeid». Dette er en bok som veksler mellom å være en virkelighetsbeskrivelse fra norsk arbeidsliv, der leserne får innsikt i forholdene til arbeidsinnvandrere og deres innflytelse på den norske byggebransjen, og en reise til en europeisk virkelighet og en polsk byggeplass der han må komme både de andre håndverkerne og sine egne fordommer i møte. Bare en Jobb handler om byggebransjen, men kan også leses som en betraktning av arbeidslivet mer generelt, og fagarbeid i alminnelighet. Thorstensens reise speiler problemer knyttet til arbeidsmigrasjon, og samtidig får han skildret følelsene han har for yrket sitt, hva nedvurderingen av faget hans gjør med ham som håndverker og den stoltheten han legger i å være en god tømrer.

 • av Art Spiegelman
  244,-

  The Complete MAUS is a captivating masterpiece by the renowned author, Art Spiegelman. Published in 2003 by Penguin Books Ltd, this book has left an indelible mark in the literary world. The genre of this book is a unique blend of biography, memoir, and graphic novel, presenting a deeply personal and riveting story. The Complete MAUS is not just a book but a journey that takes you through the heart-wrenching experiences of the author's father during the Holocaust. Art Spiegelman's storytelling is both powerful and poignant, making this book a must-read. Penguin Books Ltd, a leading publisher, has beautifully put together this book, further enhancing the reading experience. This English language edition is a testament to Art Spiegelman's literary genius and is sure to leave a lasting impact on every reader.

 • av Michelle Zauner
  165,-

  From the indie rockstar of Japanese Breakfast fame, and author of the viral 2018 &i>New Yorker&/i> essay that shares the title of this book, an unflinching, powerful memoir about growing up Korean-American, losing her mother, and forging her own identity.

 • - Love, Livestock, and Big Life Lessons Down on Mischief Farm
  av Hilarie Burton
  235 - 365,-

  New York Times BestsellerThe beloved actress and star of One Tree Hill, White Collar, and Lethal Weapon, Hilarie Burton Morgan, tells the story of leaving Hollywood for a radically different kind of life in upstate New York with her husband Jeffrey Dean Morgana celebration of community, family, and the value of hard work in small town America.While Hilarie Burton Morgan's hectic lifestyle as an actress in New York and Los Angeles gave her a comfortable life, it did not fulfill her spiritually or emotionally. After the birth of their first son, she and her husband Jeffrey Dean Morgan, the star of The Walking Dead, decided to make a major change: they bought a working farm in Rhinebeck, New York, and began a new chapter in their lives.The Rural Diaries chronicles her inspiring story of farm life: chopping wood, making dandelion wine, building chicken coops. Burton looks back at her transition from urban to country livingdiscovering how to manage a farm while raising her son and making friends with her new neighbors. She mixes charming stories of learning to raise alpacas and buying and revitalizing the towns beloved candy store, Samuels Sweet Shop, with raw observations on the ups and downs of marriage and her struggles with secondary infertility. Burton also includes delicious recipes that can be made with fresh ingredients at home, as well as home renovation and gardening tips.Burtons charisma, wide eyed attitude, and fortitudeboth internal and physicalpropels this moving story of transformation and self-discovery. The Rural Diaries honors the values and lifestyle of small-town America and offers inspiration for anyone longing to embark on their own unconventional journey.

 • av Olaf Minge
  445,-

Interessen for biografier

Sitter du også og lurer på hvorfor vi leser biografier? Biografier er en av de mest attraktive sjangrene å lese i 2023, ettersom leserne får et enda større innblikk i hovedpersonens tidligere liv enn de allerede hadde. Dette kan være alt fra biografier for musikere til biografier for bedriftsledere. På grunn av teknologisk utvikling har vi nå stor tilgang til å følge andres private og offentlige liv, mens de helt personlige problemene forblir tette. De unike egenskapene til sjangeren gjør det derfor mulig å følge hovedpersonen veldig tett og få innsikt og forståelse for hvilke handlinger og situasjoner de har møtt.

Den store interessen for biografier oppsto da mottakeren kunne lese om andres oppturer og nedturer, og hvilke betraktninger og spekulasjoner de har gjort seg om livet deres, da det ofte ikke deles med omverdenen.

Formålet med sjangeren skiller seg derfor fra de andre, og retter seg ofte mot en stor målgruppe, noe som har ført til en økende utvikling av etterspørselen etter biografier. Dette er definitivt en sjangre av biografier man ønsker å lese.


Beste biografier

Leter du etter de beste biografiene å lese? Tales.no tilbyr mange forskjellige temaer under denne sjangeren, som er biografier verdt å lese. Det kan for eksempel være lurt å hente inspirasjon fra ditt mangeårige sportsidol. Tales.no tilbyr mange sportsbiografier for menn, kvinner og unge, hvor du - i tillegg til mye mer - kan lære mer om utfordringene en fotballspiller står overfor i karrieren, eller få et innblikk i hvordan livet som en legende har vært for bokseren Muhammad Ali. Dette er bl.a. en veldig populær biografi for menn, og du vil derfor finne de beste biografiene ovenfor.

Hvis du ikke er interessert i sport, kan du enkelt klikke deg videre til et av de mange andre temaene. Hvis du vil ha biografier for kvinner, kan du for eksempel ta en titt på de mange spennende topp 10 selvbiografiene vi har. Dette kan være "Where the sun cryes" av Puk Damsgård, som handler om jenta Nour som levde et bekymringsløst byliv i Damaskus, der revolusjonen i 2011 gjorde Syria til et land i borgerkrig og forandret Nours liv for alltid. Hvis du derimot befinner deg i den nyere generasjonen og har en spesiell interesse for dagbøker, har vi også mange biografier for unge mennesker i denne kategorien. Du kan være helt sikker på at de 10 beste biografiene er her. Vi prøver hele tiden å tilby alle de nyeste biografibøkene, så du finner det siste fra 2022 og kan se frem til mange spennende biografier i 2023.


Inspirasjon

I dag har det blitt ganske naturlig å sammenligne seg med andre eller å la seg bli inspirert av personer, der livshistorien deres ofte er preget av større og flere opplevelser enn ens egen. Inspirasjonen kan ofte komme fra biografier, da de er unike inspirasjonskilder som samtidig gir det lille ekstra. Biografiene gir deg muligheten til å hente inspirasjon fra andres vanlige og berømte liv, hvor du også kan få økt kunnskap eller et annet inntrykk av personen enn før.
 
Vi er sikre på at du ikke blir lurt, for på Tales.no får du et bredt spekter av alle de mest interessante bøkene skrevet om menneskers liv, og sannsynligvis om han eller hun du ser opp til. Hvis du, som oss, ikke vil gå glipp av de beste biografibøkene, skynd deg og bli den første leseren av de nyeste bøkene på markedet i 2023.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.