Norges billigste bøker

Skjønnlitteratur

Hos oss finner du mange skjønnlitterære bøker der bare fantasien setter grenser. Skjønnlitteratur er historier som tar deg med på en fiktiv reise fortalt av en forfatter og kan inneholde alt fra dikt, drama og humor, til de mer klassiske skjønnlitterære verkene og mye mer.
Vi leder deg inn i et magisk univers av skjønnlitteratur med et stort utvalg, så uansett hva du vil lese, kan du definitivt bli inspirert her. Hvis du i stedet leter etter de mest populære og de beste bøkene, kan du også finne våre topp 10 skjønnlitterære bøker på denne siden.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Roy Jacobsen
  395,-

  I Roy Jacobsens roman De uverdige følger vi en gjeng gutter og jenter fra en bygård på østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen. De lever i fattigdom, men bidrar på kreativt vis ved å svindle, stjæle som ravner, forfalske dokumenter og begå omfattende innbrudd. De kvier seg heller ikke for å utnytte fienden. Med denne barneflokken tegner den prisbelønte forfatteren et brutalt ærlig og varmt portrett av et miljø, en tid og en hverdag som til nå har vært nær sagt fraværende i krigshistorien. Dette er en Roy Jacobsen-roman av aller beste merke. De uverdige er både brutal og underholdende, en klok perle av en fortelling, skrevet av en forfatter på hjemmebane.

 • av Jussi Adler-Olsen
  249 - 386,-

 • av Kazu Kibuishi
  329,-

  Den store finalen i Norges mest populære tegneserie. Dette er boka alle har ventet på! Emily forstår endelig steinens kraft, og vet hva hun må gjøre for å forsvare Alledia fra skyggene. Mens hun reiser til Tyfon for å hjelpe moren sin og Navin, vender prins Trellis tilbake til alvenes kongerike. Der må han slåss for å redde landsmennene sine og ta et oppgjør med dem som har stjålet makten mens landet har vært uten en konge. Et truende mørke henger over alle steinvoktere, og nye og gamle venner må samarbeide for å erobre makten - og overleve ... Den bestselgende Amuletten-serien har tatt norske lesere med storm. Perfekt for 8-14 år, men også eldre lesere vil ha glede av denne fantastiske tegneserien.«Et must.» Kirkus Reviews«Utrolig spennende (...) Å lese boka er nesten som å se en film, eller spille et spill. Jeg anbefaler serien til jenter og gutter fra 8-13 år, både de som leser mye og de som ikke har lest så mye før.» Stine Andrea Heggen, avisen Hadeland

 • av Lucinda Riley
  249 - 419,-

  ÅTTENDE OG SISTE BOK I SERIEN «DE SYV SØSTRE»Alt vil bli avslørtParis, 1928En gutt blir funnet, forkommet og døden nær, og en vennlig familie tar seg av ham. Den stille, talentfulle gutten blomstrer i sitt nye hjem, og familien gir ham et bedre liv enn han noen gang kunne ha drømt om.Etter hvert som han vokser opp til en ung mann, som forelsker seg og blir student ved det prestisjetunge Conservatoire de Paris, hender det at han iblant glemmer fortidens redsler - og løftet han har gitt. Men over hele Europa vokser ondskapen, og ingen kan føle seg trygge. I sitt hjerte vet han at den dagen vil komme hvor han må flykte igjen.Egeerhavet, 2008De syv søstrene er samlet for første gang, de er om bord på Titanen for å ta et siste farvel med den gåtefulle faren de elsket så høyt. Til alles overraskelse har Pa Salt valgt å gi ledetråden til fortiden deres til Merry, den savnede søsteren. Men for hver sannhet som avsløres, dukker det opp nye spørsmål. Søstrene må etter hvert innse at deres elskede far var en mann de knapt kjente. Og enda mer sjokkerende: Alle hans hemmeligheter kan få konsekvenser for dem den dag i dag.Atlas - fortellingen om Pa Salt spenner over et helt liv med kjærlighet og tap, den krysser grenser og hav og fører serien «De syv søstre» til frem til en fantastisk, uforglemmelig avslutning.

 • av Oliver Segula Lovrenski
  375,-

  Ivor, Marco, Baibai og Jonas er en vennegjeng fra Oslo som nettopp har begynt på videregående. Alle fire sliter med å finne fotfeste i tilværelsen. De stikker av fra institusjonene de er tvunget til på bo på og har alltid dop skjult i skulderveska og en kniv i jakkelomma. Foreldrene er fraværende, barnevernet har ingen kontroll, og så blir det verre. Da vi var yngre er en intens, poetisk og rå oppvekstroman fra Oslo i dag. Den skildrer et røft ungdomsmiljø, men bak det mørke alvoret er historien fortalt med varme og humor.

 • av Lars Mytting
  419,-

 • av Tore Renberg
  393,-

 • av Valérie Perrin
  449,-

  «En original og sjarmerende heltinne, et overraskende univers, en historieforteller med stort talent.» Nathalie Dupuis, ElleJustine er 21 år gammel og har bodd sammen med besteforeldrene og fetteren Jules helt siden foreldrene døde. Hun jobber på et eldresenter og bruker mye av dagen på å høre på fortellingene til pasientene.Hun kommer særlig tett på den nesten 100 år gamle Hélène, en elegant dame som alltid har drømt om å lære å lese. De to kvinnene åpner seg stadig mer for hverandre. Mens Justine hjelper Hélène med å bearbeide minner om både kjærlighet og krig, oppfordrer Hélène Justine til å ta et oppgjør med fortidens hemmeligheter, og til å takle hennes livs store tap.En dag mottar eldresenteret en mystisk telefonsamtale med en sjokkerende avsløring, og alt blir snudd på hodet.***Valérie Perrins debutbok er både humoristisk og nostalgisk, og handler om hvordan fortiden påvirker nåtiden, og hvordan uforløst kjærlighet kan skape dype arr.«En vakker bok om minner og forvandling, båret fram av en følsom tekst.» Delphine Perras, L'Express styles«En original og sjarmerende heltinne, et overraskende univers, en historieforteller med stort talent.» Nathalie Dupuis, Elle

 • av Anna Stuart
  199,-

  NYHET fra Anna Stuart! Les den uforglemmelige romanen Jordmoren i AuschwitzAuschwitz, 1943: Da jeg holdt den nyfødte jenta i armene mine, lot jeg fingeren følge den svarte tatoveringen på låret hennes. Jeg ba til Gud om at dette tallet, som var identisk med morens fangenummer, en dag ville ville kunne ha kraft til å gjenforene en familie som var blitt revet fra hverandre av krigen.Inspirert av en utrolig, men sann historie om en kvinnes kamp for kjærlighet, håp - og livet - under grufulle omstendigheterDa Ana Kaminski blir dyttet gjennom porten til Auschwitz sammen med sin unge venninne Ester Pasternak, forstår hun at gode råd er dyre. For med hennes relativ høye alder er ikke fangevokterne overbevist om at hun kan være til nytte. Men Ana er jordmor, og med papirer som kan bevise det får hun og Ester, som assistenten hennes, armene tatovert med hvert sitt fangenummer og brakt til leirens fødeavdeling.En jordmor skal bistå den fødende med å bringe barnet trygt til verden, men forholdene i leiren gjør dette til en ufattelig prøvelse. For det er nemlig ikke meningen at mange av disse barna skal leve, og de få som gjør det, de sterkeste og med mest ariske trekk, blir plassert hos tyske familier.I dette helvete på jord får Ana et glimt av håp. Ana og Ester begynner å tatovere morens fangenummer et sted der det ikke er så synlig på den nyfødte, i håp om at mor og barn kan gjenforenes. For det går rykter om at krigen nærmer seg slutten.Men så legger Ana merke til kulen på Esters mage ...En aldeles hjerteskjærende og oppslukende roman om en kvinnes mot og besluttsomhet i en brutal og kaotisk verden. Perfekt for alle som liker Nattergalen, Tatovøren i Auschwitz og Alice-nettverket.«Wow ... det føltes som hjertet ble røsket ut av brystet mitt ... spiller på hele følelsesregisteret.»Spooky's Maze of Books ?????«Må leses, utvilsomt en av årets beste bøker ... for en hjerteskjærende historie ... Sørg for å ha nok snytepapir ...»Echoes in an Empty Room ?????«... Jeg slukte denne boken i ett jafs ... Jeg er nesten målløs ... Jeg elsket denne boken, historisk fiksjon på sitt beste. Jeg kunne ha gitt den 10 stjerner.»Page Turners ?????«Nydelig, hjerteskjærende, oppløftende og inspirerende.»Fiction Books ?????«... en særdeles velskrevet og godt researchet fiksjonalisert fortelling om disse menneskenes liv. Hjertet mitt blødde mens jeg leste om alle de tragiske skjebnene, men medmenneskeligheten, håpet og heltedådene gjorde meg svært ydmyk. (...) Den ufattelig grufulle historien inneholder glimt av håp og lykke.»The Sleepy Reader«... en ualminnelig følelsesmessig opplevelse ... en oppsiktsvekkende god bok, som forfatteren kan være stolt av.»Being Anne«En betimelig påminnelse om hvordan styrke, mot og rettskaffenhet kan seire over ondskapen, til sjuende og sist. Jeg er så glad for at jeg leste den.»Karen's Book Bag

 • av Ingeborg Arvola
  229 - 395,-

  Kniven i ilden er en fengslende historisk roman om arbeid og kjærlighet, sterkt samhold og fri erotikk, enkeltmennesket og øvrigheten.Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spenner på seg skiene og går den lange veien fra Finland til Norge med de to sønnene sine. Brita Caisa har stått i kirketukt for omgang med en gift mann. Hun kan helbrede dyr og mennesker. Målet for reisen er Bugøynes, der det sies at havet koker av torsk.Kniven i ilden er første bok i serien Ruijan rannalla/Sanger fra ishavet, om kvener og landskapet de lever i. Brita Caisa var Ingeborg Arvolas tipp-tipp-tipp-oldemor. Arvola skriver så en kan lukte blodet etter reinslakten, kjenne smaken av multene, føle kulda fra snøen og varmen fra bålet.

 • av Zeshan Shakar
  229 - 386,-

  «Hvorfor hadde de ikke mer, husker jeg at jeg tenkte etter at hun døde. De var herfra, norske, nordmenn, burde de ikke hatt flere ting? De tinga andre norske foreldre og besteforeldre har. I hvert fall en hytte, en sånn uten strøm og vann, et sted der ingen andre ville ha hytte, midt uti skauen. Men nei. Ingenting. Jeg spurte mora mi en gang om hvorfor det var sånn. 'Sånn blei det', svarte hun.» De kaller meg ulven er en beretning om å vokse opp med vissheten om at de gode kortene er skjevt fordelt. Hovedpersonens foreldre har hele livet arbeidet hardere enn helsa har tålt. Likevel står så lite igjen etter dem. Det er ingenting å arve bortsett fra minner og noen familiehistorier, fra fars oppvekst i Pakistan, fra mors finnmarksslekt, fra deres felles liv sammen i Oslo. Nå er hjemmet oppløst, og faren vil forlate Norge for å bli gammel i hjemlandet. Tilbake står hovedpersonen med en umettelig sult etter å eie og ha det alle andre har så mye mer av.

 • av Hanya Yanagihara
  230,-

  En av fjorårets mest omtalte og leste suksesser i USA. Da fire studiekamerater flytter til New York for å slå seg opp der, er de blakke og rotløse, uten annet enn vennskap og ambisjoner som drivkraft. I løpet av nesten 700 sider og et halvt århundre blir relasjonene mellom vennene dypere og mørkere - preget av kjærlighet og tillitsbrudd, suksess og hovmod. I sentrum står Jude. Midt i livet er han en skremmende dyktig advokat og likevel en ødelagt mann. Han hjemsøkes av traumer fra barndommen som ikke bare virker umulig å overvinne, men som han frykter vil forme livet hans en gang for alle ... Et lite liv er.en rå, emosjonell berg-og-dalbane av en roman. En opprivende, vakker og grenseoverskridende hyllest til vennskap, fellesskap og nestekjærlighet. En bladvender av de sjeldne. Vinner av Kirkus-prisen Nominert til Bookerprisen Nominert til National Book Award Nominert til Bailey's Women's Prize for Fiction

 • av Sarah J. Maas
  126,-

 • av Kjell Aukrust
  393 - 405,-

 •  
  204,-

  Det klassiske eventyret Skinnvotten, i nyillustrert utgave.Dette er fortellingen om mannen som mister skinnvotten sin i skogen en vinterdag. I løpet av natten blir votten til et hus for mange av skogens dyr. Både hare, rev, mus, frosk, villsvin, bjørn og ulv bruker votten som husly denne natten. Det er trangt om plassen, men med godt samarbeid får de plass til alle.Et godt kjent eventyr, gjenfortalt av Alf Prøysen. Vakkert illustrert av Asbjørn Tønnesen.Populært eventyr til høytlesning og dramatisering i barnehager og skoler.

 • av Alice Walker
  341,-

  Den uforglemmelige sørstatsklassikeren - endelig i ny utgave! Celie vokser opp under fattige kår på landsbygda i Georgia på begynnelsen av 1900-tallet. Etter en vanskelig barndom blir hun giftet bort i en alder av bare 14 år. Ektemannen nekter å ha Celies søster Nettie boende, og Celie må sende henne fra seg. Fra da av går dagene med til å lure på hvor søsteren er blitt av, og til å skrive brev - til Gud, og til Nettie. I brevene kommer vi tett på Celie og hverdagen hennes med en brutal mann og ustyrlige stebarn, i et samfunn og en tid der en svart kvinne var lite verdt. Og likevel er det nettopp kvinnefellesskapet som blir redningen for henne. Gjennom latter og gråt, hardt arbeid, samhold og klokskap finner kvinnene retning i livet. Og hele tiden skriver Celie til søsteren, som hun nekter å gi slipp på. Purpurfargen er en uforglemmelig fortelling om søsterskap og kampen for egenverd. En historie om å fortsette å tro på noe - Gud, kjærligheten, vennskapet, en selv - også når alt er som mørkest. Boken er solgt i over fem millioner eksemplarer verden over, og førti år etter utgivelsen er den fremdeles like slående relevant.

 • av Maja Lunde
  229 - 386,-

 • av Lucinda Riley
  229 - 405,-

  Lucinda Rileys fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen's, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke».Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine 'Jazz' Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går Jazz med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef.Et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg.

 • av Malin Falch
  295,-

  Bli med på en reise til det eventyrlige Norge! Nordlys er en unik norsk portalfantasy, tegnet og fortalt av Malin Falch (25). Sonja får besøk en kveld av en gutt, nesten som henne selv, men likevel ikke. Han er fra den andre verdenen, og han tar henne med dit. De reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset. En vakker, magisk og berusende reise til nordens magi.

 • av Malin Falch
  295,-

  Sonja, Bjørnar og Lotta blir tatt imot av det mystiske fjellfolket. Bygda deres er full av praktisk magi og vennlige folk. Likevel får Sonja snusen i at lederen deres skjuler en stor hemmelighet. I den tredje boka av Nordlys blir det klarere for Sonja hvem som er fiender og hvem som er venner.

 • av David Nicholls
  183 - 314,-

  Natta etter eksamensfesten, den 15. juli 1988, møtes Emma og Dexter for første, og det de tror er siste gang. Romanen følger dem i tjue år, og lar leseren møte dem hver 15. juli i disse årene. Den handler om kjærlighet, vennskap, forelskelse og frykt.

 • av Solvej Balle
  174 - 349,-

 • av Malin Falch
  295,-

  14 år gamle Sonja har reist med trollgutten Espen til et magisk sted kalt Jotundalen. En vakker dal hentet rett fra eventyrene med troll og snakkende dyr. Men her bor også vikinger og de allierer seg med folk som kan magi for å sette en stopper for Espen. Derfor blir ikke Sonjas eventyr helt som hun hadde forventet siden hun blir fanget i en dødelig konflikt mellom troll, vikinger og det magiske fjellfolket. Tegnet og fortalt av Malin Falch (26 år). Falch er oppvokst i Trondheim og bor nå i Oslo. Nordlys bok 1 var vinner av Arks barnebokpris 2018 og vinner av Pondus-prisen 2018!

 • av Frode Grytten
  375,-

 •  
  405,-

  Lisa Aisatos samlede verker.Ingen illustrerer menneskenes frykt, håp og drømmer som Lisa Aisato. Her har hun samlet alle sine beste bilder, både klassikere og helt nye tegninger, og skrevet en livsbejaende tekst om dette livet vi alle må mestre. Alle livets faser, kjærlighet, sorg, tvil og stor glede blir skildret og illustrert i Aisatos særegne stil som rører oss i vårt innerste.TERNINGKAST 5: «Den passer til alle aldre, slik bokens røde tråd favner livet fra barndom til alderdom (...)«Viser frem bredden i et kunstnerskap som i ordets beste forstand må kunne kalles folkelig.» VG

 • av Sarah J. Maas
  977,-

  A Court of Thorns and Roses Hardcover Box Set is a captivating collection by the renowned author, Sarah J. Maas. Published recently in 2021 by Bloomsbury Publishing USA, this set is bound to allure readers with its enchanting narrative. The genre of this set is a magical amalgamation of fantasy, romance, and adventure, a signature style of Maas. The box set allows readers to journey through a realm of thorns and roses, where every page is a new discovery. Maas's storytelling prowess is on full display in this set, making it a must-have for her fans and newcomers alike. The 2021 publication ensures the latest content, fresh from the imaginative mind of Maas. Lastly, the credibility of Bloomsbury Publishing USA as the publisher further adds to the appeal of this set, promising high-quality print and packaging. Experience the magic and mystery of Sarah J. Maas's world with the A Court of Thorns and Roses Hardcover Box Set.

 • av Ken Follett
  419,-

  England 1770. Oppfinnelsen av «spinning Jenny» varsler en ny æra innen produksjon og industri. I løpet av bare én generasjon endret vevemaskinen menneskers liv fundamentalt. Verden er i opprør, inkludert i Kingsbridge. Maskiner gjør det tradisjonelle manuelle arbeidet til veverne overflødig - og farlig. En arbeider dør i en arbeidsulykke forårsaket av uaktsomhet, og etterlater seg enke og barn. En ung kvinne sliter med å finansiere skolen hun driver for barn fra fattige familier. En velvillig ung mann får en uventet arv. En annen beskytter hensynsløst sin rikdom, uansett hva det koster.Samtidig som Englands herskere forsøker å forme kongeriket til en dominerende handelsmakt, legger Napoleon Bonaparte en storslått plan for å ta over verden. Plutselig er det krig i Europa, og alt er i forandring. Vil folk være i stand til å finne veien i den nye verden og reise seg fra krigens aske?For over tretti år siden ga Ken Follett ut sin mest populære roman, Stormenes tid. Den femte boken i den banebrytende Kingsbridge-serien tar deg nok en gang rett til hjertet av historien. Det er Ken Folletts mest ambisiøse verk til nå, og skildrer på en mesterlig måte de omfattende endringene som rystet Europa på 1800-tallet.

 • av Emily McIntire
  126,-

  From BookTok sensation Emily McIntire comes a dark and delicious fractured fairy tale reimagining of Peter Pan.He wants revenge, but he wants her more...James has always had one agenda: destroy his enemy, Peter Michaels. When Peter's twenty-year-old daughter Wendy shows up in James's bar, he sees his way in. Seduce the girl and use her for his revenge. It's the perfect plan, until things in James's organization begin to crumble. Suddenly, he has to find the traitor in his midst, and his plan for revenge gets murkier as James starts to see Wendy as more than just a pawn in his game.Wendy has been cloistered away most of her life by her wealthy cold father, but a spontaneous night out with friends turns into an intense and addictive love affair with the dark and brooding James. As much as she knows James is dangerous, Wendy can't seem to shake her desire for him. But as their relationship grows more heated and she learns more about the world he moves in, she finds herself unsure if she's falling for the man known as James or the monster known as Hook.

 • av Stephanie Garber
  136,-

  The Ballad of Never After is a captivating masterpiece by Stephanie Garber, a renowned author who has consistently thrilled readers with her engaging storytelling. This book, published in 2023, is a testament to her exceptional writing prowess. The narrative unfolds in a genre that blends reality with a touch of the fantastical, creating a unique literary experience. The Ballad of Never After takes readers on a riveting journey, full of unexpected twists and turns, keeping them hooked from the first page to the last. The book was published by Hodder And Stoughton Ltd., a publisher recognized for bringing quality literature to the market. This book is written in English, making it accessible to a broad audience. Don't miss out on this extraordinary literary piece by Stephanie Garber.

Hva er skjønnlitteratur?

Hva er fiksjon? Dette er et vanlig spørsmål fordi sjangeren dekker mange undersjangre. Skjønnlitteratur kan deles inn i 3 hovedsjangere; poesi, drama og epos, som også videre kan deles inn i mange forskjellige undersjangere. Disse inkluderer romaner, noveller, eventyr, dikt og mange flere.

Sjangeren er en litteratur der bare fantasien setter grenser for forfatterens skjønnlitterære tekster. Skjønnlitteraturen er derfor vanligvis bygget på grunnlag av fiksjon, i motsetning til sakprosa som er reelt og beskriver faktiske sannheter. Sjangeren kan være veldig underholdende å lese for leseren, der forfatterens uttrykk, form og stil er en del av den fiktive opplevelsen på samme måte som selve innholdet. Skjønnlitteratur inneholder ofte indirekte budskap for både unge og voksne lesere, som de selv kan tolke - i motsetning til sakprosa, som ofte inneholder eksplisitte budskap i stedet for implisitte budskap som sett i denne sjangeren.

I tillegg til at skjønnlitteratur er spennende bøker å lese, mener flere at det øker leserens evne til å forstå andres tanker og følelser. I tillegg har sjangeren skapt muligheter for mange refleksjoner. Leseren har altså, etter å ha lest en skjønnlitterær bok, fått muligheten til å diskutere sin erfaring med andre som også har lest boken. Her skapes flere forskjellige perspektiver som hjelper leserens refleksive bevissthet.

Skjønnlitterære bøker

Bøker om skjønnlitteratur er på mange måter helt fantastiske, og vi elsker dem på alle måter. Når fantasien har fri plass, kan ikke bøkene mislykkes med å bli magiske. Vi har nesten alle blitt kjent med sjangeren, uten å engang være klar over det. Men hvis du er i tvil om du har støtt på en skjønnlitterær bok før og ønsker å oppleve en av de mange skjønnlitterære historiene, er du ikke mange klikk fra å få ditt ønsket oppfylt her. På Tales.no går vi selvfølgelig ikke på kompromiss med språket, så hvis du vil ha skjønnlitteratur på engelsk eller på et annet fremmedspråk, har vi også sørget for å dekke dette behovet. Så uansett hva du foretrekker å lese innenfor sjangeren og uavhengig språk, kan du definitivt finne inspirasjon på siden her.

Vi lytter alltid til kundene våre og dersom du har spesifikke ønsker prøver vi alltid å følge dem på den beste måten - vi har et hav av 5-stjerners bøker, hvor du også kan lese de mange bokanmeldelsene om skjønnlitteratur.

Hvis du etter å ha lest dette fortsatt er i tvil om hva skjønnlitteratur er, anbefaler vi ganske enkelt at du prøver å lese en bok fra vårt store utvalg - vi er alle fornøyd med denne sjangeren, fordi den inneholder mye mer enn bare en tekst. For eksempel, ha en god leseopplevelse med den populære Shadow Dancer av Sara Omar, som er vår bestselger av bøker for øyeblikket.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.