Norges billigste bøker

Mat og drikke

Hos oss finner du den beste inspirasjonen til alt innen mat og drikke. Her finner du et stort utvalg av sunn mat, kokebøker, helsekost, bøker om brød og kaker, og om du er interessert i enten sigarer eller brennevin, har vi noe for deg også. Utforsk både norsk og utenlandsk matkunst eller dykk ned i bøker om populære mattrender. Du finner forskjellige kokebøker med enkle matretter, billige matretter og sunn mat. Det finnes en hel rekke bøker med gode middagstips og mye mer om drikke og mat.
Enten du er nybegynner, amatør eller profesjonell, er det ingen grenser for å utfordre matferdighetene dine. Hopp inn og ta del av matuniverset og lær å server gode retter til deg selv, din familie eller dine venner.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
  • - enkel thaimat fra Warunees kjøkken
    av Warunee Bolstad
    449,-

  • - deilig bakst med søtt og salt : fra @SkillebekkSurdeig
    av Martine M. Sletmoen
    359,-

    I denne inspirerende boka får du Skillebekk surdeigs aller beste tips og hemmeligheter for å mestre surdeigsbaksten. QR-koder bringer deg til korte filmsnutter, der du kan følge fremgangsmåtene trinn for trinn og lære effektive teknikker.Hekta på surdeig gir deg et rikholdig utvalg av oppskrifter – fra de mest fristende brød og rundstykker til søte bakverk, og dedikerer et helt kapittel til den uforglemmelige surdeigspizzaen. Hvis du ennå ikke har smakt det, er det bare å gjøre seg klar for en sprø og himmelsk oppdagelse!Surdeigsbaking er ikke bare en økende kulinarisk trend, men det har også flere helsefordeler. Baksten blir luftigere, saftigere, mer smakfull og får en sprøere skorpe. I tillegg er den lettere fordøyelig, mer skånsom mot magen og kan være et godt alternativ for mange som enten ønsker å regulere blodsukkernivået eller er glutensensitive.Glem forestillingen om at surdeigsbaking er for de utvalgte få. Med hjelp av denne boka blir det enkelt, engasjerende og ekstremt givende! Hekta på surdeig inviterer deg til å bli en del av den voksende surdeigsgjengen. Det er store sjanser for at du blir hekta, du også!Martine M. Sletmoen, kjent som @SkillebekkSurdeig, bringer sammen to tilsynelatende uforenelige verdener i sitt dobbeltliv som maskiningeniør og surdeigsbaker. På dagtid utvikler hun droner for Forsvaret, mens på fritiden er hun Norges største Instagram-profil innen surdeig. Hun har tidligere utgitt boka Skillebekk surdeig(2021).]]>

  • - maten og livsstilen som fornyer og reparerer tarmen
    av Gry Hammer
    387,-

    Har du stadig vondt i magen, er oppblåst eller litt uvel? I Gladere mage, gladere deg lærer du hvordan du kan bedre tarmfloraen og få det bedre i hele kroppen.Kostholds- og fermenteringsekspert Gry Hammer guider deg gjennom fordøyelsessystemet og deler et vell av konkrete råd, praktiske bevissthetsøvelser og favorittoppskriftene på mat som fremmer fordøyelsen og gleder tarmen. I tillegg til frokost, lunsj, middag og dessert får du herlige, styrkende shots, enzymsnop mot fordøyelsesplager og drikker som nærer de gode tarmbakteriene.La ikke en ustabil mage styre livet ditt - med denne boken kan du starte livsendringen i dag!12 trinn til en glad mage Bedre tarmflora på 5 dager (ja, det er mulig!) Magevennlige superhelter 5-dagersmeny Over 60 oppskrifter på enkel, magevennlig hverdags- og kosemat Magevennlige bevissthetsøvelserGry Hammer er matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av samspillet mellom oss mennesker og jorda. Hun skriver bøker, holder kurs, foredrag og webinarer og driver nettstedet gryhammer.no. Hammer er kjent for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike og helsefremmende tilberedningsmetoder og har utgitt en rekke populære bøker om mat og helse.

  • - autentiske retter steg for steg
    av Michelle Zhao
    429,-

    Hjemmelaget kinesisk er en fristende, spennende og inspirerende kokebok som vil ta matlagingen din til et nytt nivå! Her får du oppskriften på autentiske kinesiske retter steg for steg.Da kinesiske Michelle Zhao flyttet til Bergen, ble lengselen etter maten hjemmefra stor. I 2018 startet hun derfor bloggen No Sweet Sour hvor hun delte oppskrifter fra oppveksten. Målet var å spre de fantastiske mattradisjonene fra hjemlandet, og vise nordmenn at kinesisk mat er sa mye mer enn bare sursøt saus. Siden har hun holdt en rekke matlagingskurs og delt oppskrifter i flere matmedier. Og i 2022 åpnet hun den kritikerroste restauranten Banzha i Bergen.Boken inneholder 70 oppskrifter på alt fra hjemmelagde smaksforsterkere til raske retter, kinesiske klassikere, gatemat, spesialiteter fra hjemprovinsen - og ikke minst favorittene fra Banzha. Du får også en grundig innføring i hvilke sauser og krydder du bør ha i hus før du setter i gang.Lag skikkelig gode wontons eller en rask stekt ris, prøv auberginesalat, eller bryn deg på festretten Løvehode. Dette er boken for deg som vil lære å lage knallgod kinesisk mat hjemme, akkurat slik de lager den i Kina.]]>

  • - sunne, rimelige og raske oppskrifter
    av Nathan Anthony
    360,-

    Her finner du forretter og snacks, kjappe lunsjer, hverdagsmiddager og lekre søtsaker - både kjente retter som kyllingvinger og ravioli samt nyskapninger som søtpotet-curry og fisketaco. Dette er mat til både hverdag og fest, skreddersydd for deg som vil ha sunn mat som ikke tar en evighet å lage.]]>

  • - oppskrifter på digg mat
    av Eyvind Hellstrøm
    387,-

    Matlaging bringer folk sammen. Å lage god mat hjemme handler om å bruke alle sansene. God mat er veien til gode opplevelser, godt humør, gode relasjoner, samhold og inspirasjon på alle plan. Til Ungdommen er stjernekokken Eyvind Hellstrøms budskap til nettopp ungdommen. Sammen med bonussønnen Nils Rennan Lilleheie på 14 år lager Eyvind Hellstrøm en annerledes kokebok med kul mat som alle vil digge. Her er superenkle oppskrifter, smarte middager og kul mat man kan lage til seg selv og resten av familien. Eyvind Hellstrøm øser av sin kunnskap og forklarer på en enkel og lettfattelig måte hvordan du kan gjøre de riktige grepene for at maten blir skikkelig digg. Mammaen til Nils, Anita Rennan, står for alle de flotte bildene, og sammen leker de seg frem til god stemning, smart og enkel mat for å gi deg lyst til å gå i gang på kjøkkenet hjemme.

  • av David Zilber
    390,-

    The world's most influential chef redefines the possibilities of a restaurant cookbook by sharing new techniques for fermentation--the "secret sauce" behind every dish at Noma, the world's leading restaurant, and one of the most important food topics today--and offering revolutionary knowledge and original recipes for home cooks and professional c

  • av Joshua Weissman
    254,-

    Joshua Weissman: Texture Over Taste is an exciting new book from renowned author Joshua Weissman. Published in 2023, this book dives into the world of culinary arts like never before. Weissman, known for his unique approach to cooking, takes readers on a journey, emphasizing the importance of texture over taste in food. This book is a must-read for all food enthusiasts and aspiring chefs. It's a delightful exploration of the senses, challenging the conventional wisdom of taste being the most important aspect of food. The book is published by DK, a publisher known for its high-quality publications. So, if you're looking to expand your culinary horizons, Joshua Weissman: Texture Over Taste is the book for you.

  • av Christopher Haatuft
    389,-

  • - Better Home Cooking Through Science
    av J. Kenji Lopez-Alt
    520,-

    A grand tour of the science of cooking explored through popular dishes.

  • - From beans to brewing - coffees explored, explained and enjoyed
    av James Hoffmann
    321,-

    This ultimate guide to coffee contains comprehensive details on the beans and brews of more than 35 countries.

  • av Nicola Lamb
    384,-

    'Every page is a masterclass in better baking' ¿ Nigel Slater'Simply extraordinary recipes' ¿ Helen GohNicola Lamb is the go-to person for all your baking questions and cravings. In this essential new baking bible, SIFT: The Elements of Great Baking, she takes the fear out of failure and will inspire you with a stunning collection of over 100 delicious bakes.In the first half of the book, Nicola breaks down the science of key elements and techniques with infectious enthusiasm and beautiful illustrations. Explore every how and why of baking and move forward with complete confidence ¿ you'll never again wonder why your custard has curdled, that sponge didn't rise or why your panna cotta didn't set.Nicola's recipes are divided into the time it takes to make a bake, ranging from gooey cookies and airy cakes that you can whip up in an afternoon to fabulous showstoppers you can devote a weekend to. These include:Bake in an afternoon: Roasted Strawberry Victoria Sponge, Miso Walnut Double-Thick Chocolate-Chip Cookies and Bread-and-Butter Pudding with Caramel MandarinsBake in a day: Salted Vanilla and Pistachio Layer Cake, Fancy Rhubarb Tart and Olive Oil Brie-oche with Roasted GrapesBake in a weekend: Mocha Passionfruit Opera Cake, Pain au Chocolat and Tiramichoux

  • av B. Dylan Hollis
    265,-

    Baking Yesteryear is a delightful culinary journey penned by the talented B. Dylan Hollis. Published in 2023 by Dorling Kindersley Ltd., this book is a must-have for all baking enthusiasts. The book takes the reader back in time, exploring the traditional baking methods of yesteryears. B. Dylan Hollis, a renowned author in the genre of cookbooks, beautifully intertwines history and baking, providing a unique perspective on the evolution of baking techniques. The recipes in the book are not just a set of instructions, but a story told through the author's engaging writing style. Baking Yesteryear is more than just a cookbook; it's a celebration of the art of baking. Published by Dorling Kindersley Ltd., known for their high-quality publications, this book is a valuable addition to any kitchen library.

  • - proteinrik mat, effektiv trening, vaner for livet
    av Kristine Weber
    360,-

    8-ukersformelen - proteinrik mat, effektiv trening og vaner for livet er boken for deg som vil komme raskt i form, og som ønsker en sterk kropp du trives godt med. Følger du Kristine Webers metode vil du oppleve merkbare resultater i løpet av åtte uker, og en rekke positive helseeffekter. Her får du skreddersydde kostholdsplaner med fristende oppskrifter på proteinrik mat, og effektive treningsprogrammer som det er enkelt å lykkes med.Kristine Weber er utdannet kostholdsveileder og økonom, jobber som livsstilscoach, er personlig trener, og er bestselgende forfatter av hele seks bøker om sunt kosthold og søte, sunne fristelser. Hun er tidligere norgesmester og nordisk mester i bodyfitness. Jevnlig inspirerer Weber 66 400 følgere på Instagram med sunn proteinrik mat, søte fristelser og smarte treningstips, og hun har hjulpet tusenvis av mennesker med en betydningsfull livsstilsendring.I boken 8-ukersformelen - proteinrik mat, effektiv trening og vaner for livet har hun samlet effektive treningsøvelser som er enkle å gjennomføre i en travel hverdag, og som hun vet gir gode resultater. Her kan du velge om du vil trene hjemme, på studio, eller begge deler. Her er også kostholdsplaner med proteinrike måltider som metter godt og bygger styrke. Kristine Weber gjør det enkelt for deg å ta grep rundt egen helse, og viser deg fristende forslag til hva du kan spise til frokost, lunsj, middag og kveldsmat, hele uken igjennom.Forfatteren deler også tips som gjør at livsstilsendringen blir gjennomførbar, og mulig å leve med over tid, uavhengig av livssituasjon. Etter å ha hjulpet mange mennesker med å endre livsstil, vet hun akkurat hvilke utfordringer en møter på underveis, og hva en skal gjøre for å håndtere dem. Som en personlig trener og coach på sidelinjen, heier forfatteren leserne gjennom boken og livsstilsendringen.8-ukersformelen - proteinrik mat, effektiv trening og vaner for livet gir deg grepene som gjør at du kan ha et godt liv, uten strenge regimer fjernt fra livet du lever i dag. Ved å følge Webers tips vil du oppleve gleden av å få en sunnere og sterkere kropp.

  • av Yotam Ottolenghi
    395,-

  • av Trine Sandberg
    359,-

    Trine Sandberg er tilbake med det hun kan aller best - hverdagsmat. I Trines hverdagsmat har hun gjort et utvalg av sin rikholdige oppskriftsbank og samlet de beste rettene for oss, retter som ikke tidligere har vært samlet mellom to permer. Flere av oppskriftene er laget spesielt for boken. Maten er enkel og rask å lage og passer store som små, akkurat slik vi ønsker god hverdagsmat skal være. Fokus er matglede. Trine lurer mye grønt i alt hun lager og flere av rettene i denne boka er rene grønnsakretter. Men det er også viktig å nyte livet, mener Trine, derfor kan man unne seg en liten dessert av og til, så i Trines hverdagsmat finner du også et lite dessertkapittel med enkle, nydelige desserter.Trine Sandberg er Norges største matblogger. Oppskriftene hennes er enkle å følge, du vil alltid lykkes. Dette er hennes fjerde bok.

  • - mine beste mat- og drinkoppskrifter til deg og dine venner
    av Fetisha Williams
    349,-

    Lag den diggeste maten og den feteste festen! Fetisha Williams har alltid elsket å invitere vennene sine på deilig mat og fristende drinker. I Fest hos Fetisha har hun samlet sine beste oppskrifter slik at du enkelt kan gjøre det samme. Middag for to og festmat til en flokk, i denne boka finner du oppskrifter på alt fra enkel snacks til brunch og treretters middag. Williams henter inspirasjon fra sine amerikanske røtter og byr på mat som oser både Miami og oppgradert husmannskost. Den beste festen lager du hjemme!

  • av Dr Georgia Ede
    207,-

    We are in the midst of a global mental health crisis:·One in eight adults in the UK receive mental health treatment·The prevalence of Alzheimer's disease is expected to triple by 2050.·Depression is now the number one cause of disability in the world.·The COVID-19 pandemic has quadrupled reports of anxiety and depression.Medications may ease suffering for some, but in Change Your Diet, Change Your Mind , Dr. Georgie Ede argues that the most powerful way to change brain chemistry is with food, because what we eat is where our brain's chemicals come from. For years, we've been told the way to protect our brains is through superfoods and supplements - we top our oatmeal with blueberries, choose plant-based patties over hamburgers, and wash down handfuls of supplements with green smoothies. But the science says: not only do these strategies failpeople, but they can also work against them. The truth about brain food is that meat is not dangerous, vegan diets are not healthier, and antioxidants will not help you.In this provocative, ground-breaking book, Dr. Ede explains why everything we think we know about eating for neurological psychological well-being is wrong. Most of the food we're told is "healthy" is based in studies that take an "outside-in" approach, making associations between healthy people and what they eat. In her book, Dr. Ede takes an inside-out stance, drawing on a range of disciplines from biochemistry, neuroscience, and botany to explain why a ketogenic diet combined with "kinder, gentler plant foods" is the best way tonourish, protect, and energize the brain.

  • - Pasta [A Cookbook]
    av Thomas McNaughton
    395,-

    An elevated guide to the craft of pasta-making by rising star chef Thomas McNaughton of San Francisco's hottest Italian restaurant, flour + water. Chef Thomas McNaughton shares his time-tested secrets to creating simple, delicious, and beautiful artisan pasta-from the best fresh doughs to shaping and cooking every type of pasta. A true celebration of Italy's pasta traditions, flour + water includes fifty seasonally influenced recipes for home cooks of every skill level. The recipes cover the flavor spectrum from well-loved classics to inventive combinations, such as Tagliatelle Bolognese; Pumpkin Tortelloni with Sage and Pumpkin Seeds; Tomato Farfalle with Chicken Polpettine, Roasted Peppers, and Basil; and Asparagus Caramelle with Brown Butter. With guidance from McNaughton and the secrets of flour + water's dough room, anyone can learn to make amazing pasta at home.

  • av Berit Nordstrand
    449,-

  • av GOURMAND
    495,-

    As Dali's muse, Hitchcock's nightmare, and humble ingredient, the eternal egg weaves a fascinating tale back to antiquity. The first volume in TASCHEN's series with The Gourmand, sumptuously illustrated with exclusive photography and historic artworks, celebrates the link between food and art through original recipes and stories.

  • av Hugh Johnson
    590,-

    Embark on a remarkable journey through the world of wine with the 'World Atlas of Wine 8th Edition.' Authored by the renowned wine expert, Jancis Robinson, this book is a must-have for every wine enthusiast. Published in 2019, the book delves into the fascinating world of wine, offering a comprehensive overview of its many facets. From exploring the wine regions of the world to understanding the process of winemaking, the book provides a wealth of knowledge to both the novice and the connoisseur. The genre is non-fiction and it's a fascinating exploration of the global wine landscape. Published by the Octopus Publishing Group, the 'World Atlas of Wine 8th Edition' is an authoritative and enlightening guide to the world of wine. Don't miss out on this captivating journey that will deepen your appreciation and understanding of wine.

  • av Aicha Bouhlou
    393,-

    I Aichas middelhavsmat - solens kjøkken finner du enkle og gode oppskrifter, med ingredienser og tilberedningsmetoder som hører med i et middelhavskosthold. La deg inspirere og lag et solfylt matøyeblikk som du kan dele med venner og familie. Her er friske, fargesprakende salater, enkle småretter, variert grillmat og lekre fiskeretter. Dette er herlig mat med mange smaker som kan nytes året rundt.Det finnes ikke et enkelt definert «middelhavskjøkken», men en fellesnevner for middelhavskostholdet er bruken av olivenolje, i tillegg til rikelig med friske grønnsaker, fisk, frukt, belgvekster, urter, hvitløk, nøtter og korn.Følg Aicha på Instagram: @aichabouhlou

  • av Nathan Myhrvold
    1 345,-

    Modernist Bread at Home ist ein unverzichtbares Buch für alle, die leidenschaftlich gern eigenes Brot backen.

  • av René Redzepi
    706,-

  • - ren plantebasert mat du kommer til å elske
    av Irina Smit
    405,-

    Kan man bli gladere av å spise mer plantebasert og flere farger?I denne boken deler Irina Smit sin store lidenskap for ren, næringsrik og fargerik mat! Mellom permene finner du hennes beste oppskrifter til glede for deg og hele familien basert på rene råvarer.Etter noen år med et kronglete forhold til mat har Irina Smit funnet et kosthold og en livsstil hun trives med. Energinivået har økt, fordøyelsen er topp, huden stråler, og hun merker at kroppen blir «glad» for hvert fargerike måltid hun inntar.Irinas matfilosofi går ut på å spise REN mat, laget helt fra bunnen av uten tilsetninger. Mat som i hovedsak er basert på grønnsaker kombinert med en sunn fettkilde, urter, krydder, nøtter, frø og belgvekster. Irina sverger også til å bruke råvarer som er i sesong - en av favorittaktivitetene sammen med barna er å dra på en gård og plukke grønnsaker, frukt og bær.I boken finner du mer enn 70 oppskrifter på smakfulle retter som kan spises til både frokost, lunsj og middag - og selvfølgelig supersunne kaker og snacks. Her er også småretter og dipper med ulike konsistenser og smaker som til sammen blir en fryd for øyet, gane og mage. Mange av oppskriftene kan settes sammen og brukes til flere forskjellige anledninger.Alle oppskriftene er uten hvitt sukker, hvetemel og meieriprodukter.Irina Smit er kokk, gründer og har startet sin drømmekafé Happy Foods i Oslo. Dette er hennes første bok.

  • - raske og enkle oppskrifter for mer energi og en smalere midje
    av Mari Krogshus
    387,-

    Endelig en airfryerkokebok med sunne og raske oppskrifter, som kan gi deg varig bedre helse! Boka er basert på Mari Krogshus' Fatburn Fix-kurs, som har hjulpet over 100 000 nordmenn til en bedre helse, med oppskrifter på deilige matretter utviklet for å lages i airfryer. Med lekre fotografier av Karoline Marberg. Dette er en sunnere kokebok med utgangspunkt i rene råvarer og kort tilberedningstid. Mari Krogshus gir sine beste kostholdsråd og tips for dem som vil ha maks uttelling med tanke på vektnedgang, men boka kan også være en sunn utvidelse av hele familiens airfryer-repertoar.

  • av Halvor Lauvstad
    399,-

  • av Carleigh Bodrug
    313,-

    "PlantYou laid the foundation for eating a healthy and simple whole foods, plant based diet. PlantYou Scrappy Cooking takes this one step further. As people are looking more and more to reducing meat consumption as a way to curb environmental impact, the need for easy, delicious recipes only grows. Add to that equation Carleigh Bodrug's emphasis on reducing food waste, and you have the recipe for a delicious and ridiculously easy way to make tater tots from broccoli stalks, turn banana peels into plant based bacon, and use every bit of your food for amazing meals. With sections on how to stop wasting food (and money), outfitting your kitchen, as well as "Got This? Make That!" pantry sweeps and Kitchen Raid recipes (where you can cross-reference just about any vegetable, grain or bean going bad in your fridge or pantry and find a recipe to use it in), Scrappy Cooking is a go-to for anyone who wants to eat the diet that's healthiest for you, your wallet, the animals, and the planet. Includes recipes for: The Whole Darn Squash (Pasta), Skillet Lasagna, One Pan Orzo Casserole, Vodka Penne With Broccolini, Cauliflower Wedges With Roasted Red Pepper Sauce, Chickpea Pot Pie, Orange Peel Chickn', Use Up Your Cabbage Dumplings, Loaded Tortilla Bowls, Sheet Pan Tacos With Carrot Top Chimichurri, Lord of the Fries, Rebel "Ribs", Veggie Masala Burgers, Palak "Paneer", Vegan Meaty Hand Pies, We-Got-the-Beet Chips, Pickle-Mania Chips, The Knead for Flatbread, It's a (Flax) Wrap, Cornmeal Biscuits, Bang Bang Broccoli-cious Steaks...and more!"--

  • av Emily English
    317,-

    The debut cookbook from Emily English, with over 80 easy-to-make, delicious and nutritious recipes.When we think of nutrition and 'eating well' so many of us jump to the words 'diet', 'unenjoyable' and 'sacrifice'. Sometimes we can see healthy eating as something we should do rather than something you want to do. This book aims to change that. To alter your perception of eating well and shift away from an all or nothing approach.With recipes including...Fluffy Ricotta Lemon PancakesHot Honey Halloumi Avocado ToastMango And Crunchy Chickpea Salad, With Jalapeno Dressing.Chicken And Spicy Guacamole Lunch Time TacosGarlic Crumbed Salmon With Courgettes And YoghurtCreamy Parmesan Chickpeas With Pickled ChilliesGreek Yoghurt Roasted Strawberry Eton MessFood, to me, means joy. It's a celebration, a memory, a moment. It's not about counting calories; it's about making every meal COUNT. Let every bite you take not only nourish your body but feed your soul with the simple delight of SO GOOD. Let's bring the joy back to nutrition, back to our lives, back to our plates, and never forget that food, at its core, is joy.

Populære mattrender

Tales.no har et enormt utvalg av bøker om mat og drikke, og her finner du også inspirasjon om de nye mattrendene som har kommet for å bli. En av de mange nye trendene rundt matideer er Sous vide, som i korte trekk betyr at maten tilberedes på lav og presis temperatur i en lengre periode. Det er en billig og enkel måte som du nå kan lage mat på, og så får du til og med en god opplevelse hver gang, fordi ingrediensene nå smaker enda mer av seg selv. I tillegg får du mer kontroll, ettersom du kan kontrollere alle prosesser i matlaging uten å måtte overvåke maten hele tiden.
Prosessen for temperering er enkel når du starter med å vakuumere ingrediensene i en pose og deretter legge dem i et varmtvannsbad. Du lar det bli her til det er klart, og hvis du lager kjøtt og vil steke det etterpå, kan du bare gjøre det i en panne etterpå. Hvis leter etter matinspirasjon om denne nye trenden, finner du her vår populære matbok "Sous vide" av Hugh Acheson, som er den største og mest ambisiøse boken om emnet. Her finner du oppskrifter, teknikker, tips og triks for både nybegynnere og erfarne matentusiaster på kjøkkenet.

I tillegg er trenden der man redusere matsvinn og utnytter råvarene et stort tema, som virkelig blomstret i 2018. Det var året da folk virkelig begynte å redusere matsvinn og fokusere på emnet, som forhåpentligvis vil bli et permanent del av vår bevissthet.
Matsvinn koster penger, skader miljøet og har sosiale konsekvenser. Majoriteten av matavfallet kommer fra husholdninger, ettersom forbrukerne ofte kjøper for mye mat. Det er dermed behov for både velvilje og innsats i hele næringskjeden, hvor du som forbruker kan gjøre en ekstra innsats.

Så hvis du er positiv til å redusere matsvinn og fokusere på matkostnadene og miljøet, anbefaler vi boken “Spis opp! - om miljø og matsvinn” av Hanne Karoline Jacobsen. Boken handler om matvett, matproduksjon og hva du som enkeltperson kan bidra med for å redusere matsvinnet. Det er en morsom fortelling som gir deg mer innsikt i hvorfor vi kaster så mye mat og hvorfor det er viktig å lære om miljøet. Så hvis du vil se hvilke muligheter du har med alle råvarene du kjøper, så kan denne boken hjelpe deg på rett vei.

På Tales.no finner du et stort utvalg av mat og drikke, og uansett om det er inspirasjon til hverdagsmat eller gode middagstips for helgen, så finner du alt her. Du finner også et hav av inspirasjonsbøker for gode og nye vinopplevelser og alle slags deilige brus.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.