Norges billigste bøker

Mat og drikke

Hos oss finner du den beste inspirasjonen til alt innen mat og drikke. Her finner du et stort utvalg av sunn mat, kokebøker, helsekost, bøker om brød og kaker, og om du er interessert i enten sigarer eller brennevin, har vi noe for deg også. Utforsk både norsk og utenlandsk matkunst eller dykk ned i bøker om populære mattrender. Du finner forskjellige kokebøker med enkle matretter, billige matretter og sunn mat. Det finnes en hel rekke bøker med gode middagstips og mye mer om drikke og mat.
Enten du er nybegynner, amatør eller profesjonell, er det ingen grenser for å utfordre matferdighetene dine. Hopp inn og ta del av matuniverset og lær å server gode retter til deg selv, din familie eller dine venner.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • - enkel thaimat fra Warunees kjøkken
  av Warunee Bolstad
  449,-

 • - oppskrifter på digg mat
  av Eyvind Hellstrøm
  387,-

  Matlaging bringer folk sammen. Å lage god mat hjemme handler om å bruke alle sansene. God mat er veien til gode opplevelser, godt humør, gode relasjoner, samhold og inspirasjon på alle plan. Til Ungdommen er stjernekokken Eyvind Hellstrøms budskap til nettopp ungdommen. Sammen med bonussønnen Nils Rennan Lilleheie på 14 år lager Eyvind Hellstrøm en annerledes kokebok med kul mat som alle vil digge. Her er superenkle oppskrifter, smarte middager og kul mat man kan lage til seg selv og resten av familien. Eyvind Hellstrøm øser av sin kunnskap og forklarer på en enkel og lettfattelig måte hvordan du kan gjøre de riktige grepene for at maten blir skikkelig digg. Mammaen til Nils, Anita Rennan, står for alle de flotte bildene, og sammen leker de seg frem til god stemning, smart og enkel mat for å gi deg lyst til å gå i gang på kjøkkenet hjemme.

 • - sunne, rimelige og raske oppskrifter
  av Nathan Anthony
  360,-

  Her finner du forretter og snacks, kjappe lunsjer, hverdagsmiddager og lekre søtsaker - både kjente retter som kyllingvinger og ravioli samt nyskapninger som søtpotet-curry og fisketaco. Dette er mat til både hverdag og fest, skreddersydd for deg som vil ha sunn mat som ikke tar en evighet å lage.]]>

 • av Berit Nordstrand
  405,-

  Grunnboken og bestselgeren i Berits serie om anti-inflammatorisk mat, i paperback OMSTART30 er en 30-dagers metode hvor du demper inflammasjon i kroppen med mat som medisin. Dette er mat som kan styrke gode tarmbakterier, bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen, reparere lekk tarm og dermed dempe inflammasjon og tilhørende helseplager. Vanlige helseplager knyttet til inflammasjon er overvekt, sure oppstøt, luftplager og irritabel tarm, lite energi, smerteplager, eksem, astma og allergi og en rekke livsstilssykdommer, men også dårlig konsentrasjon og søvnvansker. Du skal i de neste 30 dagene eliminere mat som kan skape inflammasjon i kroppen, og innføre mat som kan dempe inflammasjon. Du slipper å telle kalorier, du vil spise deg god og mett, men likevel erfare at helsefarlig bukfett forsvinner. Etter 30 dager kan du re-introdusere en del av maten du har tatt bort, men ikke alt. Kun det kroppen tolererer. På den måten finner du frem til hverdagskosten kroppen din trives med. Boken inneholder: Basisoppskrifter for hva du bør forberede før du starter 50 oppskrifter på maten i eliminasjonsfasen Ukeplan for middag og lunsj Plan for re-introduksjonsfasen Følg henne på Facebook, Instagram og YouTube.

 • av Yotam Ottolenghi
  405,-

  Yotam Ottolenghi er et navn alle matinteresserte bør merke seg. Ottolenghi skaper magi på kjøkkenet med fantastiske smaker inspirert av Midtøstens kjøkken der ofte det plantebaserte står i sentrum. Denne boken er en ypperlig vei inn i hans kjøkken.Ottolenghis oppskrifter er alltid en fest: en raus kombinasjon av krydder og friske urter og lekre og enkle råvarer. I Ottolenghi ENKELT får du 130 nye oppskrifter som inneholder alle de kreative elementene og smakene som Ottolenghi er så kjent for. I boken er det retter som passer alle, enten du vil ha maten på bordet i løpet av 30 minutter til hverdags, liker å lage alt i én gryte eller foretrekker å lage mest mulig ferdig på forhånd til et middagsselskap slik at du kan underholde gjestene mens maten står i ovnen.Yotam Ottolenghi er en bestselgende kokebokforfatter bosatt i London, der han eier og driver flere restauranter under sitt eget navn samt Nopi og Rovi. Han skriver om mat i New York Times og The Guardian, og har vært gjestedommer i Masterchef Australia. Ottolenghi ENKELT er en internasjonal bestselger. Han er født i Israel og har utgitt en lang rekke bøker.

 • - sunnere, slankere, friskere på 6 uker
  av Sofie Hexeberg
  429,-

  Kokeboken for deg som vil ha skikkelig god mat med lite karbohydrater.Bli friskere, spis deg sunnere, og gå ned i vekt med skikkelig god mat! Lege og suksess-forfatter Sofie Hexeberg har sammen med oppskriftutvikler Stina Natalia Nilsen, laget en fristende kokebok for deg som vil prøve ut keto-dietten.Stadig flere oppdager at et ketokosthold kan gi store helsefordeler, og blant annet være effektivt for vektreduksjon, normalisering av blodsukker og blodtrykk, og for å bli friskere fra kroniske sykdommer. I denne boken guider vi deg gjennom en 6-ukersperiode mot dine mål. Her får du handleliste og en kostplan med alle dagens måltider.Du får oppskrifter på retter som smaker skikkelig godt, og som hele familien kan spise. Det er frokost, matpakketips, mat på farten, mettende middager og deilige søtsaker! Ja det er helt sant, du kan faktisk spise deg ned i vekt og samtidig unne deg et stykke sjokoladekake, innimellom! Du får også nyttig kunnskap om hvordan et riktig balansert kosthold kan være viktig for din generelle helse, og et verktøy for å nå dine mål.Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert, og driver Dr. Hexebergs klinikk sammen med sin mann, Erik Hexeberg. Hun har utgitt en rekke bestselgende bøker om lavkarbomat og helse. Stina Natalia Nilsen er utdannet psykiatrisk sykepleier og jobber i Bergen kommune. Hun er også deleier i omhelse.no og har laget over 600 lavkarbo-oppskrifter og utviklet en lang rekke kostplaner.

 • av Halvor Lauvstad
  399,-

 • av Berit Nordstrand
  449,-

 • av Emilie Nereng
  360,-

 • - vilt, vakkert og velsmakende fra tidlig vår til sen høst
  av Edle Catharina Norman
  405,-

  Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!

 • - med enkle oppskrifter og flotte mønstre
  av Martine M. Sletmoen
  359,-

  Skillebekk surdeig er en inspirerende og nydelig illustrert bok om hvordan du med både tradisjonelle og enkle teknikker kan bake den deiligste surdeigsbakst. Her er oppskrifter på tradisjonelle brød, festbrød, småbrød, eltefrie brød, pizza, søtbakst og snacks av surdeig. I tillegg får du trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan du kan lage de mest fantastiske mønstre på baksten din, for i tillegg til sin enkle framgangsmåte, er det vakker dekor Skillebekk surdeig er spesielt kjent for. Her får du virkelig gode ideer til hvordan du kan lage individuelle og personlige brød.Martine Myhrum Sletmoen bor på Skillebekk i Oslo, hvor hun deler tips og triks til surdeigsbaking gjennom instagramkontoen Skillebekk surdeig. Hun får daglig meldinger fra hele landet fra folk som har forsøkt å komme i gang med surdeigsbaking, men ikke fått det helt til før de fulgte hennes enkle veiledning. Martine har egen serie på Matkanalen, Surdeigsskolen. Hun er utdannet maskiningeniør og jobber i forsvarsindustrien.

 • - mat fra Tyrkia og Midtøsten
  av Vidar Bergum
  359,-

  Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak.De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter – det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til. De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»Og dette følger Vidar opp i denne boken. Med på laget er fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotograf.«Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten, Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.»– Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet]]>

 • - ren plantebasert mat du kommer til å elske
  av Irina Smit
  405,-

  Kan man bli gladere av å spise mer plantebasert og flere farger?I denne boken deler Irina Smit sin store lidenskap for ren, næringsrik og fargerik mat! Mellom permene finner du hennes beste oppskrifter til glede for deg og hele familien basert på rene råvarer.Etter noen år med et kronglete forhold til mat har Irina Smit funnet et kosthold og en livsstil hun trives med. Energinivået har økt, fordøyelsen er topp, huden stråler, og hun merker at kroppen blir «glad» for hvert fargerike måltid hun inntar.Irinas matfilosofi går ut på å spise REN mat, laget helt fra bunnen av uten tilsetninger. Mat som i hovedsak er basert på grønnsaker kombinert med en sunn fettkilde, urter, krydder, nøtter, frø og belgvekster. Irina sverger også til å bruke råvarer som er i sesong - en av favorittaktivitetene sammen med barna er å dra på en gård og plukke grønnsaker, frukt og bær.I boken finner du mer enn 70 oppskrifter på smakfulle retter som kan spises til både frokost, lunsj og middag - og selvfølgelig supersunne kaker og snacks. Her er også småretter og dipper med ulike konsistenser og smaker som til sammen blir en fryd for øyet, gane og mage. Mange av oppskriftene kan settes sammen og brukes til flere forskjellige anledninger.Alle oppskriftene er uten hvitt sukker, hvetemel og meieriprodukter.Irina Smit er kokk, gründer og har startet sin drømmekafé Happy Foods i Oslo. Dette er hennes første bok.

 • - sanketips og oppskrifter
  av Trond Svendgård
  359,-

  Kokk og entusiast for ville vekster, Trond Svendgård, tar leseren med på inspirerende turer når viltvoksende godsaker er på sitt beste. Han har fokus på de beste smakene og deler sine mest fristende oppskrifter.Boken er gjennomillustrert og gir enkel oversikt over hvilke arter du finner hvor og kjennetegn ved ulike arter.

 • av Sara Døscher
  445,25

  Vin til folket er en vinbok for alle: en hyllest til både vinen og folket og snarveien til det du trenger å vite om vin. Boken avmystifiserer vin som fag gjennom sin visuelle infotainment-stil og tar deg med på en inspirerende vinreise der druene viser veien. Forfatteren har valgt ut 15 druesorter som hver og en presenterer sin unike vinstil og smaksprofil. Ved å bli med druene «hjem», lærer du deg de viktigste vinområdene i verden. Med dette som utgangspunkt får du konkrete eksempler på viner du vil ha stor nytte og glede av å prøve. Klassiske og moderne mat&vin-kombinasjoner hjelper deg å plassere, huske og forstå vinene bedre. Vin til folket er en praktisk bok som oppfordrer deg til å reise i vinens verden, og deretter invitere vennene dine til vinsmaking. Dette er boken for deg som ønsker å vite litt om vin, men har begrenset med både tid og innsatsvilje. Vin til folket er enkel og tilgjengelig vinkunnskap for den travle, den late og den utålmodige. Vinfakta presenteres på to måter: skriftlig gjennom korte tekster, og visuelt gjennom forklarende illustrasjoner. Den varierte komposisjonen av symboler, tekst, tegning og fakta, gjør at du lærer om vin nærmest uten å tenke over det.

  • 445,25
 • av Kristin Helene Randulff Nielsen & Magnus Slagsvold Støre
  230,-

  Ta med deg denne boken på søndagstur, og lær om spiselige planter du finner i veikanten, i skogen, på fjellet og ved kysten. Nordmenn liker å gå på tur, og vi har lang tradisjon for matauk. Håndplukk er en bok som oppfordrer deg til å spise, se og nyte naturen rundt deg. Veldig mange av vekstene vi vandrer forbi, kan spises og nytes - og samtidig er de nyttige. Lær om de spiselige vekstene rundt deg og nyt dem.En del av kunnskapen om hva vi kan spise i naturen, er i ferd med å gå i glemmeboken, men Håndplukk gir oss anledning til å hente oss inn.Forfatteren Kristin Helene Randulff Nielsen har de siste årene plukket ville vekster for flere kjente Oslo-restauranter (Maaemo og Smalhans) Med seg på laget har Kristin den kreative og selvlærte kokken Magnus Slagsvold Støre som blant annet står bak pop-up-restauranten Svinepels. Magnus lager fantastiske retter av det Kristin finner. Det meste kokes og spises ute, på fjellet, ved sjøen og i skogen eller rundt bygården der Kristin bor, like ved St. Hanshaugen. Kristin og Magnus har begge den samme filosofien og respekten for naturen. Ved å ta bedre vare på den - og spise den - blir vi i større grad en del av den.Siren Lauvdal har tatt bildene til boken.Om forfatterenKristin Helene Randulff Nielsen er sanker og jobber for flere kjente restauranter i Oslo. Dette er hennes første bok.

 • av Berit Nordstrand
  405,-

  Tarmens medisin ble den norske mestselgende sakprosaboken våren 2018, nå i paperback.Tarmens medisin er både et medisinsk oppslagsverk og en 6-trinnsmetode til sunn tarm, friskere kropp og et klart hode. I denne boken loser Berit Nordstrand deg trygt mot nye kostholdsvaner og en bedret tarmfunksjon. Du får kjenne på kroppen hvordan dette kostholdet gir deg energi og overskudd, bedrer opptaket av næring, reduserer opptaket av kalorier, demper betennelser, styrker og stabiliserer immunforsvaret, letter sinnsstemningen og bedrer nattesøvnen. Du får oppskrifter på matretter som både smaker godt og beriker tarmfloraen. Boken består av en generell metode-del som vil styrke tarmfloraen hos oss alle. Den andre delen belyser særlig nyttige råd ved tilstander som irritabel tarm, autoimmune og betennelsesrelaterte lidelser, adferdsforstyrrelser som ADHD og autisme, samt depresjon og demens.Kort sagt, Tarmens medisin gir en metode som sikrer oss en friskere kropp samtidig som dine nye matvaner ivaretar miljøet og på toppen av det hele styrker hjernen din.

 • av Hanne-Lene Dahlgren
  359,-

  Dette er en bok for deg som vil lage skikkelig digge kjøttfrie retter, som hele familien kan like. Bokens oppskrifter er testet og utviklet i samarbeid med over 50 norske familier, og kun retter med toppkarakter fra disse har kommet med i boken. Du får folkefavoritter som taco og lasagne, asiatiske klassikere som pad thai og grønn curry, samt raske pastaretter du kan nyte til hverdags. Dette er oppskrifter alle kan mestre med ingredienser du finner i vanlige matbutikker.Alle ingrediensene får du lett tilgjengelig på mobilen i den digitale handelisten. Supersmart når du står og handler! Du finner handlelisten her.

 • av Berit Nordstrand
  405,-

  Gi deg selv og helsen din en velsmakende omstart! I Ren nytelse får du 88 nye fristende antiinflammatoriske oppskrifter. Spiser du maten fra denne boken i 30 dager, får du en helseomstart. Da styrker du tarmbakteriefloraen og minsker kroppens inflammasjonsnivå samtidig som du spiser deilig mat. De aller fleste som gjennomfører en omstart, blir kvitt «vondter», sover bedre og får mer energi. Du kan også ende opp med noen kilo mindre rundt midjen og bedre hukommelse og humør. Kostholdet kan lege lekk tarm og lindre symptomer på livsstilsrelaterte sykdommer. Det kan også virke positivt for mange med autoimmune sykdommer - se etter AIP-merket i boken. Berits mål er å minimere helserisiko gjennom en livsstil med ren og naturlig mat som gir (livs)nytelse. Ønsker du å sette deg enda bedre inn i Berits teori om antiimflammatorisk mat bør du lese boken OMSTART30 som har ligget mer enn et halvt år på bestselgerlistene i 2020. Enda flere oppskrifter finner du på Berits hjemmeside beritnordstrand.no eller i sosiale medier for eksempel på Instagram @beritnordstrand Berit Nordstrand er lege med 25 års klinisk erfaring, foredragsholder og bestselgende forfatter - og hun elsker god mat.

 • av Jamilla El Haddaoui
  449,-

  Denne boken er for deg som er glad i god mat, og som er nysgjerrig på marokkansk mat. Jamilla er opptatt av at maten skal smake godt, se god ut og være sunn. Og det aller viktigste, at den skal være enkel å lage og at ingrediensene og råvarene er lette å få tak i. Her får du mettende salater, varmende gryter, spennende småretter og duftende bakverk. Jamillas ønske er at boken vil gi deg mange gode stunder på kjøkkenet og rundt bordet.

 • av Jørgen Ravneberg
  222 - 405,-

  Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I Sankeboka sommer lærer du deg å identifisere disse ville vekstene og hvor de vokser. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Boka beskriver sesongens spiselige vekster utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem.

 • av Christer Rødseth
  449,-

  Christer Rødseth! Med stor matglede og iver etter å lære bort kokkekunsten, har han blitt en yndling blant det norske folk. Italia er favorittferielandet og med seg hjem har Christer tatt med seg minnene, luktene og smakene, og laget sin vri på maten. Og nå vil han dele sin pasjon for det italienske kjøkken med deg! Enkelt forklart, og med en smittende entusiasme.Oppskriftene er i all hovedsak laget med råvarer du finner i den lokale dagligvaren – så du enkelt kan gjenskape noen av de herlige smakene på ditt eget kjøkken. Pasta, pizza, risotto, mettende salater, ja italiensk hverdagsmat, og selvsagt mange gode Chris-triks, som løfter maten til nye høyder. Lag feriestemningen hjemme nå!]]>

 • av Joshua Weissman
  252,-

  Joshua Weissman: Texture Over Taste is an exciting new book from renowned author Joshua Weissman. Published in 2023, this book dives into the world of culinary arts like never before. Weissman, known for his unique approach to cooking, takes readers on a journey, emphasizing the importance of texture over taste in food. This book is a must-read for all food enthusiasts and aspiring chefs. It's a delightful exploration of the senses, challenging the conventional wisdom of taste being the most important aspect of food. The book is published by DK, a publisher known for its high-quality publications. So, if you're looking to expand your culinary horizons, Joshua Weissman: Texture Over Taste is the book for you.

 • av David Zilber
  388,-

  The world's most influential chef redefines the possibilities of a restaurant cookbook by sharing new techniques for fermentation--the "secret sauce" behind every dish at Noma, the world's leading restaurant, and one of the most important food topics today--and offering revolutionary knowledge and original recipes for home cooks and professional c

 • - Better Home Cooking Through Science
  av J. Kenji Lopez-Alt
  520,-

  A grand tour of the science of cooking explored through popular dishes.

 • av Julius Roberts
  375,-

  'A heart-warming and uplifting book. The recipes are utterly gorgeous.' NIGEL SLATERCook and eat your way to the good life with simple, seasonal recipes.First-generation farmer and chef Julius Roberts shares honest tales of farming life and easy, thoughtful dishes to reconnect us to nature and the seasons.Making the most of simple ingredients, this is food to comfort and inspire. A few good things on a plate, assembled with joy and ease. Beginning in winter, recipes include:- an elegant, fuss-free dinner of roast pumpkin, mozzarella, hazelnuts and sage, and a hearty sausage stew- in spring baked fish with herbs and asparagus, chicken roasted over lemon, fennel and potatoes, and a lamb stew with pearl barley - summer brings courgette pasta, a ratatouille galette, and a steamed apricot sponge- finally autumn arrives with smoked haddock and leek rarebit and pan-fried trout with mash and spinach sauce.Passionate about seasonality, Julius shows us how to make the most of produce, from crisp, crunchy apples in autumn, pink rhubarb in winter, asparagus in spring and the first summer strawberries.Julius Roberts' The Farm Table is unfussy home cooking at its very best.

 • - spis grønt, dyrk grønt, lev grønt
  av Andreas Viestad
  405,-

  Forfatter og matentusiast Andreas Viestad kan alt om hvilke grønnsaker som er de enkleste og mest bærekraftige å dyrke her i nord, og hvordan du tilbereder dem i nydelige, fristende retter. I Ekte grønn mat får du 120 grønnsakoppskrifter fordelt over 14 kapitler med utgangspunkt i ulike grønnsaktyper, fra tomater, urter og salater til beter, neper og jordskokk. Boken byr også på forslag til gode kombinasjoner av retter, slik at du kan servere hele, grønne og smakfulle måltider som hele familien blir mett av.Boken er vakker, praktisk og inspirerende, og gir en innføring i hjemmedyrking av norske grønnsaker. Når du dyrker selv, har du ikke bare gleden av å spise egenprodusert mat, men du får også et nærere forhold til matens vei fra jord til bord. Urtene du dyrker selv, har sterkere og mer intens smak, salvien får tjukkere blader, ruccolaen har mer temperament. Og potetene kommer i forskjellige størrelser, med ulik smak etter hvilke sorter du dyrker.«Jeg er ingen profesjonell gartner, men jeg har utstrakt erfaring med forskjellige typer dyrking av ulikt omfang, fra dyrking i vinduskarmen til småbruk. Og jeg er god til å finne løsninger», sier Andreas. I tillegg til å være matskribent og forfatter, er han også grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, med filialer ulike steder i landet.Bokens frodige foto er tatt av fotograf Mette Randem.

 • - 100 Recipes to Live to 100
  av Dan Buettner
  336,-

  Filled with 100 longevity recipes inspired by the Blue Zones locations around the world, where people live the longest.

 • av Nick DiGiovanni
  317,-

  Knife Drop, a gripping novel penned by the talented Nick DiGiovanni, takes you on a thrilling literary journey. Published by Dorling Kindersley Ltd. in 2023, this book stands as a remarkable addition to the contemporary genre. DiGiovanni's masterful storytelling and unique voice make Knife Drop an unforgettable read. The plot unfolds with a captivating intensity that keeps readers on the edge of their seats. The author's knack for creating vivid, relatable characters enhances the immersive experience. Knife Drop is not just a book; it's a journey that transports you into a world where every turn of the page brings a new surprise. Published by Dorling Kindersley Ltd., known for their high-quality publications, this book is a testament to their reputation. Reading Knife Drop is an experience you wouldn't want to miss. Grab your copy today and embark on an unforgettable literary journey.

 • av Taylor O’Halloran
  222,-

  The Unofficial Sims Cookbook is an intriguing book written by the talented Taylor O'Halloran. Published in 2022 by the renowned Adams Media Corporation, this book falls under a unique genre that appeals to both cooking enthusiasts and video game lovers. The Unofficial Sims Cookbook transports you to the whimsical world of Sims, offering you a chance to recreate the game's most iconic dishes. The book's charm lies in its ability to blend culinary arts with the fun elements of a globally popular video game. With O'Halloran's engaging writing style and the publisher's commitment to quality, this book is a must-have for anyone looking to add a touch of creativity to their cooking or simply enjoy a good read. Don't miss out on this 2022 publication from Adams Media Corporation!

Populære mattrender

Tales.no har et enormt utvalg av bøker om mat og drikke, og her finner du også inspirasjon om de nye mattrendene som har kommet for å bli. En av de mange nye trendene rundt matideer er Sous vide, som i korte trekk betyr at maten tilberedes på lav og presis temperatur i en lengre periode. Det er en billig og enkel måte som du nå kan lage mat på, og så får du til og med en god opplevelse hver gang, fordi ingrediensene nå smaker enda mer av seg selv. I tillegg får du mer kontroll, ettersom du kan kontrollere alle prosesser i matlaging uten å måtte overvåke maten hele tiden.
Prosessen for temperering er enkel når du starter med å vakuumere ingrediensene i en pose og deretter legge dem i et varmtvannsbad. Du lar det bli her til det er klart, og hvis du lager kjøtt og vil steke det etterpå, kan du bare gjøre det i en panne etterpå. Hvis leter etter matinspirasjon om denne nye trenden, finner du her vår populære matbok "Sous vide" av Hugh Acheson, som er den største og mest ambisiøse boken om emnet. Her finner du oppskrifter, teknikker, tips og triks for både nybegynnere og erfarne matentusiaster på kjøkkenet.

I tillegg er trenden der man redusere matsvinn og utnytter råvarene et stort tema, som virkelig blomstret i 2018. Det var året da folk virkelig begynte å redusere matsvinn og fokusere på emnet, som forhåpentligvis vil bli et permanent del av vår bevissthet.
Matsvinn koster penger, skader miljøet og har sosiale konsekvenser. Majoriteten av matavfallet kommer fra husholdninger, ettersom forbrukerne ofte kjøper for mye mat. Det er dermed behov for både velvilje og innsats i hele næringskjeden, hvor du som forbruker kan gjøre en ekstra innsats.

Så hvis du er positiv til å redusere matsvinn og fokusere på matkostnadene og miljøet, anbefaler vi boken “Spis opp! - om miljø og matsvinn” av Hanne Karoline Jacobsen. Boken handler om matvett, matproduksjon og hva du som enkeltperson kan bidra med for å redusere matsvinnet. Det er en morsom fortelling som gir deg mer innsikt i hvorfor vi kaster så mye mat og hvorfor det er viktig å lære om miljøet. Så hvis du vil se hvilke muligheter du har med alle råvarene du kjøper, så kan denne boken hjelpe deg på rett vei.

På Tales.no finner du et stort utvalg av mat og drikke, og uansett om det er inspirasjon til hverdagsmat eller gode middagstips for helgen, så finner du alt her. Du finner også et hav av inspirasjonsbøker for gode og nye vinopplevelser og alle slags deilige brus.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.