Norges billigste bøker

Throne of Glass

Her kan du lese Throne of Glass-serien både på norsk og engelsk. Throne of Glass (på norsk Glasstronen) er en fantasy-romanserie for unge voksne av den amerikanske forfatteren Sarah J. Maas, som starter med Throne of Glass, utgitt i august 2012. Historien følger reisen til Celaena Sardothien, en tenåringsmorder i et korrupt rike med en tyrannisk hersker, kongen av Adarlan. Etter hvert som historien skrider frem, knytter Celaena uventede bånd og avdekker en konspirasjon ute på eventyr. Serien ble avsluttet med den åttende boken i oktober 2018. Serien fikk den anerkjente plassen på New York Times sin bestselgerliste. Bøkene er i riktig rekkefølge slik at du enkelt kan danne deg en oversikt. Hvis du er interessert i dystre bøker med riker, konkurranser og drap, er denne serien akkurat tingen for deg.

Vis mer

Throne of Glass-serien

Throne of Glass-serien følger hovedpersonen Celaena Sardothien, en tenåringsmorder. Celaena får sjansen til frihet etter å ha jobbet i saltgruver som straff for sine forbrytelser. Prins Dorian vil løslate Celaena hvis hun deltar i konkurransen om å være den nye kongelige leiemorderen som han deltaker. Hvis hun vinner konkurransen må hun tjene for kongeriket og etter det vil hun være fri. I konkurransen møter hun krigere, tyver og mordere. Alle hennes motstandere har vært en sponsor av rådet, men hennes sponsor er prins Dorian. Mens hun blir og kjemper for prinsen og kongeriket, må hun gå under et alias. Under konkurransen blir hun trent av Captain of the Garden, Chaol Westfall. Plutselig begynner flere og flere deltakere å virke døde, uten noen forklaring. Celaena etterforsker hvem som kan ha skylden for drapene, men hun må skynde seg før hun selv blir et offer. Dette er bare begynnelsen på Celaenas historie...Throne of Glass-bøkene

Her finner du de syv Throne of Glass-bøkene på engelsk og de fem Glasstronen-bøkene på norsk i riktig rekkefølge. I tillegg til de syv bøkene kan du også få en samling på fem noveller på engelsk, som forteller om hva som skjedde før første bok. Serien er skrevet av den kjente amerikanske forfatteren Sarah J. Maas. Den første boken ble utgitt i 2012 og den siste i 2018. Er du interessert i overnaturlige bøker med konkurranser, riker og dystre stemninger, så er denne bokserien akkurat tingen for deg.FAQ - Ofte stilte spørsmål om Throne of Glass-serien

Hva handler Throne of Glass-serien om?

Throne of Glass følger Celaena Sardothien, en 18 år gammel leiemorder i kongeriket Adarlan. Etter et år med lidelse for sine forbrytelser i en slaveleir kalt Endovier, aksepterer hun tilbudet fra kronprins Dorian, kongen av Adarlans sønn, om å konkurrere med andre leiemordere og tyver om en sjanse til å tjene som kongens mester, og til slutt vinne hennes frihet etter fire år i Kongens tjeneste. Dette fører til at hun knytter uventede bånd med Chaol, kapteinen for garden, og Dorian, kronprinsen av Adarlan. Over tid blir Celaena trukket inn i en konspirasjon og en serie kamper, som fører til oppdagelser rundt både kongeriket og henne selv.


Hvor mange bøker finnes det i Throne of Glass-serien?

Det finnes totalt 8 bøker i Throne of Glass-serien, der 7 av bøkene tar del av den originale serien. Boken The Assassin's Blade er en novellesamling bestående av fortellinger skrevet i tiden før handlingen til den første boken Throne of Glass tar sted.


Finnes Throne of Glass-bøkene på norsk?

I dag er de fem første bøkene utgitt på norsk. De finner du i riktig rekkefølge ovenfor. Serien kalles for Glasstronen på norsk.


Hva er den riktige rekkefølgen på Throne of Glass-bøkene?

Den riktige rekkefølgen på Throne of Glass-bøkene er:

  1. Throne of Glass

  2. Crown of Midnight

  3. Heir of Fire

  4. Queen of Shadows

  5. Empire of Storms

  6. Tower of Dawn

  7. Kingdom of Ash


Novellesamlingen heter “The Assassin's Blade: The Throne of Glass Novellas.”

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.