Norges billigste bøker

Shadow and Bone-bøkene i riktig rekkefølge

På denne siden finner du bøkene bak Netflix-serien, som har tatt verden med storm. Det er selvfølgelig Shadow and Bone-serien som virkelig har truffet hjertene til fantasy-seere, lyttere og ikke minst lesere. Den spennende fantasyserien har fått mye oppmerksomhet siden filmatiseringen. Derfor har vi samlet alle bøkene i Shadow and Bone-serien i riktig rekkefølge nedenfor. Den spennende Shadow and Bone-serien er skrevet av Leigh Bardugo, hvorav bøkene hennes finnes på norsk i utvalget nedenfor. Hvis du leter etter det aller beste fra eventyrverdenen, så anbefaler vi å dykke inn i det magiske universet til den foreldreløse jenta Alina og hennes farlige kamp mot mørket.
Vis mer

Shadow and Bone-serien

I Shadow and Bone-serien blir du møtt av ungjenta Alina Starkov. Historien er sentrert om Alina, som i det første bindet oppdager hun at hun har en sjelden sol-påkallende kraft, etter å ha fått tilgang til Grisjaens eventyrlige verden, Ravka. De magiske evnene hennes er endret og forbedret, men det går raskt opp for henne at hun ikke kan føle seg trygg i Ravka. Alina kjemper sin egen og alle andres kamp med et gryende ansvar for å redde hele verden fra Sea of Shadows og samtidig se seg selv over skulderen, for ikke å bli utnyttet av den forførende og livstruende lederen, Mørkneren. I bøkene følger du Alinas livsfarlige utfordringer og maktkampen mot Mørkneren, som har sitt eneste formål å gjenoppbygge kongeriket.


Bøkene utspiller seg i et eventyrlig univers, som først og fremst retter seg mot barn og unge fra 12 år. Bøkene er derfor en supergod match for ditt barn eller barnebarn, som mangler spennende fantasyhistorier å dykke ned i. Bøkene inneholder også sjangre som action og kjærlighet, men hvor fantasy og eventyr naturlig nok setter sitt største preg i historien. Rull ned på siden og se Shadow and Bone-bøkene som Tales anbefaler å lese i riktig rekkefølge, for den beste leseopplevelsen.Shadow and Bone-bøkene

Den fengslende serien består av totalt 3 Shadow and Bones-bøker, som finnes på både norsk og engelsk ovenfor. Bøkene er, som tidligere nevnt, skrevet av ung voksen og fantasyforfatter Leigh Bardugo. Den første boken i serien på norsk er I lysets makt, som dermed ble starten på en utmerket serie. Kort tid etter ble bind 2 av serien gitt ut med tittelen Stormangrep, og til slutt fikk boken Fra asken æren av å runde av den magiske historien som siste bind i Shadow and Bone-serien. Tales har listet opp Shadow and Bone-ordenen på norsk lenger ned på siden. Hvis du allerede har lest alle 3 bøkene, eller når du en dag er ferdig med serien og ønsker å lese mer om universet, så kan du med god grunn lese videre med Six of Crows og King of Scars, som er 2 andre serier av samme forfatter.


Rekkefølgen på de engelske bøkene, slik den også kan finnes fra listen nedenfor, er som følger: 1; Shadow and Bone, 2; Siege and Storm, og sist men ikke minst 3; Ruin og Rising.Shadow and Bone rekkefølgen på norsk:

  1. I lysets makt

  2. Stormangrep

  3. Fra asken


Shadow and Bone rekkefølgen på engelsk:

  1. Shadow and Bone - book

  2. Siege and Storm - book

  3. Ruin and Rising - book


Serien på både norsk og engelsk er mest kjent som Shadow and Bone. Siden serien hadde premiere på Netflix våren 2021 med tittelen 'Shadow and Bone', har den gitt mye oppmerksomhet til bokserien. Netflix-serien er basert på bokserien pluss de to “Six of Crows”-bøkene som beveger seg i samme univers, men med forskjellige karakterer.


Har du allerede sett TV-serien og ønsker å bli i det magiske universet og lese historien, som inneholder mye flere og andre detaljer, så har du muligheten her. Hos Tales håper vi du finner inspirasjon fra Leigh Bardugos spennende fantasybøker – enten det er første gang du blir kjent med Shadow and Bone-serien, om du allerede er i gang med neste bind i serien, eller om du kommer direkte fra TV-serien på Netflix og ønsker å lese historien fra bøkene.FAQ - Oftest stilte spørsmål om Shadow and Bone-serien


Hva er Shadow and Bone serien basert på?

Shadow and Bone er basert på den verdensomspennende bestselgende novellen Grishaverse skrevet av den israelsk-amerikanske forfatteren Leigh Bardugo. Boken er en del av “Shadow and Bone”, som etterfølges av “Siege and Storm” og “Ruin and Rising”.


Skal jeg lese Shadow and Bone før Six of Crows?

Mange synes det er greit å lese Six of Crows før Shadow and Bone-bøkene. Grishaverse-trilogien er en historie som foregår før novellen Six of Crows, men hendelsene som finner sted i Six of Crows fokuserer på Kaz og hans reise i Kerch. Historien gir ikke mye oppmerksomhet til Shadow and Bone-trilogien annet enn korte benevnelser av de forskjellige karakterene. Det anbefales at du leser Shadow and Bone først, da det er kronologisk korrekt, men det er ikke nødvendig! Som sagt er det små benevnelser og det er ingen spoilere i Six of Crows.


Er språket vanskelig i Shadow and Bone?

Språket kan være litt vanskelig å forstå ettersom historien dekker utrolig mange fantasynavn. I tillegg bruker serien et avansert magisystem, som også kan være vanskelig å forstå. Noen av ordene er ikke engelske, men er i stedet fantasiord basert på det engelske alfabetet.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.