Norges billigste bøker

Bøker i Helse og sosial : høgskoler-serien

Filter
Filter
Sorter etterSorter Serierekkefølge
  • av Olav Garsjø
    548,-

    Boka gir en innføring i sosiologisk tenkning, på en måte som er spesielt tilpasset sosiologi og samfunnsfaglige disipliner. Den er tilpasset de nye felles rammeplanene for sykepleie-, barnevernspedagogikk- og sosionomstudenter, og studenter innen medisin, vernepleie, fysioterapi og ergoterapi. Forfatteren ønsker å vise at sosiologien har en tilnærmingsmåte til atferd og miljø som er av stor verdi og nytte i mange situasjoner, og at den sosiologiske tenkemåten kan skape en felles referanseramme for alle helse- og sosialfagene. Med spørsmål, litteraturliste og stikkordregister.

  • av Olav Dalland
    549,-

    Boka har praktiske råd om oppgavens disposisjon med beskrivelse av de ulike delene fra forside til oppgavens ulike deler og med avslutning og utforming av litteraturliste. Metode og oppgaveskriving er revidert for å følge opp den utvikling som har vært innen oppgaveskriving i høyere utdanning. Boka er tilpasset de kravene som stilles til bacheloroppgaven i høyere utdanning. Det er lagt vekt på forskningsbasert kunnskap, kildesøk og kildekritikk, og betydningen av informasjonskompetanse. Selve skriveprosessen utgjør en rød tråd i fremstillingen. Boka tar opp spørsmålet om hvordan kunnskap blir til, og gir en innføring i samfunnsvitenskapelige metoder. Metodene intervju, observasjon og spørreskjema beskrives med sikte på anvendelse i studentoppgaver. Bacheloroppgavens muligheter er et nytt kapittel som viser ulike former en bacheloroppgave kan ha, og hva de ulike formene innebærer. Med eksempler fra studentoppgaver blir kravene som stilles til oppgaven gjennomgått. De etiske utfordringene som anonymitet og taushetsplikt samt betydningen av informert, frivillig samtykke, blir belyst. Boka har med praktiske råd om oppgavens disposisjon med beskrivelse av de ulike delene fra forside til oppgavens ulike deler og med avslutning og utforming av litteraturliste. Oppgavens design er et siste kapittel som tar opp skrivestil og språkvett samt desimalsystemet for inndeling i kapitler.

  • av Kjell Magne Håkonsen
    771,-

    Boken gir en grundig innføring i psykologifaget og i psykiske lidelser. Boken er særlig tilpasset helse- og sosialfaglige utdanninger og viser hvilken betydning psykologisk kunnskap har for disse yrkesgruppene. Forfatteren stiller spørsmål som: -.Hvordan utvikler vi oss fra fødsel til død? -.Hvordan lærer, tenker og husker vi? -.Hvordan kommuniserer vi med ord, blikk og berøring? -.Hvordan håndterer vi stress og kriser? -.Hvordan utvikler psykiske lidelser seg, og hvordan oppleves de av den enkelte? -.Hvordan behandler vi psykisk sykdom? Bokens første del gir en generell presentasjon av faget psykologi. Del 2 tar opp sentrale områder som utvikling, personlighet, følelser og motivasjon. Del 3 presenterer hjernen og nervesystemet, og sentrale tema som tenkning, persepsjon, læring, hukommelse, intelligens og språk. Del 4 omhandler mennesket i sosiale sammenhenger, mens del 5 omhandler helsepsykologi, stress og mestring. I bokens del 6 presenteres de mest utbredte psykiske lidelsene og behandling av psykiske lidelser. Denne femte utgaven av boken gir et oppdatert bilde av hvor psykologien står i dag, samtidig som de klassiske retningene er med. Sammen med boken følger en digital arbeidsbok som inneholder pedagogiske og varierte oppgaver til hvert kapittel. Det er utviklet en egen digital arbeidsbok og et foreleserbibliotek til Psykologi og psykiske lidelser. De digitale ressursene finner du her.

  • av Olav Dalland
    367,-

    Helse- og sosialarbeidere møter daglig mennesker som har fått endret sin livssituasjon og som trenger hjelp til å orientere seg på nytt. Det er behov for veiledning, opplæring , trening og informasjon. Forfatteren bruker sin mangeårige praksis innen attføring og psykiatri for å vise hva pedagogikken kan bidra med i arbeidet med klienter og pasienter, enkeltvis og i grupper. Boken retter seg mot studenter i helse- og sosialfag, både i grunn- og videreutdanningskurs. Med litteraturliste og stikkordregister.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.