Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Dette er boka for alle som er glad i julens matgleder og som gjerne vil vite mer om hvordan julemattradisjonene har utviklet seg i Norge.Innledningsvis forteller Kari-Bjørg Vold Halvorsen ved Norsk Folkemuseum om mangfoldet av julemattradisjoner som har eksistert i Norge: Fra det gamle bondesamfunnets og borgerskapets matskikker - med lokale varianter, til vår tids julematskikker hvor stadig flere spiser litt av det meste.Aase Strømstad gir deg oppskriftene til alle julens gode matretter: Alt av bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke - deilige fristelser!Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittel.
Boken forteller om nordmenns drikkevaner gjennom 1000 år. Den omhandler mange slags drikker: vann, melk, øl, mjød, kaffe m.m. Den inneholder også oppskrifter for hjemmebryggeren. Har litteraturliste og stikkordregister.
Å selv sy skinnfell er å lære seg et gammelt håndverk, å ta vare på tradisjon og kulturarv og å skape noe vakkert, som også er like godt å sove under som for hundre år siden. Boken er en lærebok i skinnfellsøm. Har litteraturliste.
Boka gir en oversikt over den kunst-, kultur- og materialhistoriske bakgrunnen for dekorativ maling. Den inneholder oppskrifter, mønstre og veiledning for utførelse av de forskjellige teknikkene. Boka gir også råd og veiledning til restaurering og oppussing av eldre hus, eller til dekorasjon i nye hus. Med litteratur- og kildeliste, person- og stikkordregister, samt en oversikt over utvalgte sjabloner brukt i Norge.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.