Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Synes du det er vanskelig å holde konsentrasjonen oppe? Føler du at hodet er fylt av bomull? Gruer du deg til neste arbeidsdag, til eksamen eller til en sosial sammenkomst fordi du er sliten og føler at hukommelsen svikter? I Ut av hjernetåken får du kunnskap og råd om hvordan du kan bli deg selv igjen!Stadig flere ser ut til å bli rammet av hjernetåke. Det er ingen medisinsk diagnose, men et fenomen som kan forekomme ved en rekke ulike tilstander, for eksempel ved matproteinintoleranse, høyt sukkerinntak og insulinresistens, og som bivirkning av ulike sykdommer.Sofie og Erik Hexeberg er leger og kostholdsspesialister med lang erfaring i å bruke mat som medisin. Mange av pasientene deres får tilbake både energien, hukommelsen og konsentrasjonen ved å unngå matvarer de ikke tåler. I boka får du kunnskap om hva hjernetåke er, virksomme verktøy for å bli kvitt den samt lærerike pasienthistorier, lettlagde kom i gang-oppskrifter og nyttige hverdagstips. Om du vil, kan du følge din egen bedring fra uke til uke gjennom å fylle ut enkle skjemaer.Fortvil ikke, du som føler deg tåkete i hodet: Med denne bokas gode og velprøvde verktøy vil du bli mye bedre eller helt bra!
I denne boka får du vite hvorfor høyt kolesterol ikke er farlig for alle, og hvordan forskning kan lyve. Det er ikke slik at et høyt totalkolesterolnivå nødvendigvis fører til tette blodårer, hevder forfatterne, som begge er leger med doktorgrad og har lang erfaring med hjertepasienter. Det er bare en del av det «dårlige» kolesterolet som er skadelig, og det måles ikke ved vanlige kolesteroltester hos fastlegen. I boka forteller forfatterne om hvordan de ulike kolesteroltypene virker i kroppen, og stiller spørsmål ved sammenhengen mellom fet mat, høyt kolesterol og tette blodårer. Deres lange pasienterfaring og et dypdykk i forskningen har overbevist dem om at sykdomsårsaken må være mer kompleks enn det som er den gjengse oppfatningen på legekontorene og hos helsemyndighetene. Det er ikke gitt at det beste for hjertet er å velge lettprodukter og unngå mettet fett. Rundt 600 000 nordmenn bruker kolesterolsenkende medisiner, og antall brukere har økt med nesten 40 prosent i løpet av ti år. Har alle disse egentlig nytte av medisinene? Eller merker de bare bivirkningene? I boka får du vite hvordan du kan endre kostholdet til beste for blodårene og hjertet, og dermed kanskje unngå medisiner - og du kan lese historier om hvordan andre klarte det. Erik og Sofie Hexeberg har tidligere utgitt boka Nytt blikk på autoimmun sykdom.
I boka Nytt blikk på diabetes kommer lege og forfatter Erik Hexeberg med banebrytende perspektiver på hvordan vi kan behandle diabetes. Her får leseren konkrete råd til hvordan de kan få kontroll på det Hexeberg mener er det helt avgjørende blodsukkeret.Stadig flere lever med diabetes. Rundt 270 000 personer har diagnostisert diabetes - altså fem prosent av befolkningen, og det anslås at rundt 60 000 har uoppdaget diabetes. Og stadig flere bruker blodsukkersenkende legemidler. Når så mye handler om blodsukkeret, og siden alle komplikasjonene som oppstår som følge av diabetes bunner i nettopp høyt blodsukker, burde det være innlysende at pasienter med diabetes får råd om hvordan de får kontroll på blodsukkeret, hevder Hexeberg.Diabetespasienter i Norge anbefales å ha et kosthold med lite fett, og spesielt mettet fett. I sin tidligere bok Nytt blikk på kolesterol har forfatteren beskrevet hvordan det ikke er det fettet vi spiser, men det som blir omdannet fra overskudd av sukker i blodet, som ender opp som det farlige kolesterolet, som små led-partikler. Hexeberg får stadig inn pasienter på kontoret sitt som advares mot fett. De har i stedet blitt anbefalt å spise rikelig med karbohydrater. Konsekvensen er at de har fått ustabilt blodsukker, ifølge Hexeberg. I boka Nytt blikk på diabetes får leseren gode råd rundt hva de selv kan gjøre for å få kontroll på blodsukkeret, og det er litt mer komplisert enn bare hva de spiser, ifølge forfatteren. Det fine er at en selv kan måle og overvåke dette.Boka er en del av serien «Nytt blikk på» - der forfatteren tidligere har utgitt bøkene Nytt blikk på kolesterol og Nytt blikk på autoimmun sykdom sammen med sin kone Sofie Hexeberg.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.