Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Is it possible to find - and maintain - the great love we long for? Gulliksen explores these questions, turning them over again and again till they crack, revealing hollowness - or possible new meanings. Intense, erotic, dramatic, raw - Story of a Marriage examines two people's inner lives with devastating and fearless honesty.
I en liten norsk by på 1950-tallet blir Gladys gravid som attenåring. Hun gifter seg og får etter hvert tre sønner, som hun oppdrar - og hun førsøker å oppdra mannen sin også. Den dagen han får jobb i våpenfabrikken er fremtiden er reddet, tenker hun. Senere får hun jobb som kontordame samme sted. Det blir begynnelsen på en oppstigning, et nytt liv, men noe er alvorlig galt, både for Gladys og den ene sønnen.På nåtidsplanet parkerer romanens forteller utenfor sykehuset der Gladys ligger for døden. Han rømte fra byen som ung, og har sjelden vært der siden, men nå har den eldste broren, den eneste som ble igjen, overtalt ham til å komme. Ved dødsleiet avdekker de to brødrene morens historie, og de prøver å forstå hva som skjedde med den tredje broren, som døde noen år tidligere.Øvre port, nedre port er en familieroman om tilknytning og tap, om hvordan vi blir til gjennom hverandre. Tre brødres livsløp fletter seg sammen til én akutt, eksistensiell fortelling, som spenner over tre generasjoner i det moderne Norge.
Dette er Geir Gulliksens første diktsamling siden 2008. Dikten i den handler om å leve med seg selv og andre, der det grunnleggende slektskapet mellom alt organisk liv fremstår som viktigere enn individuelle, menneskelige variasjoner. En ung trost. Hibernerende jordmaur. Bjørketreet som en gang var en slags søster eller tante for en ung gutt. En åtte minutter lang relasjon mellom en mann og en linerle. Diktene skrives frem som skisser og variasjoner som diskuterer med seg selv om måter å nærme seg det levende på. Er det mulig å skrive seg inn i andre livsformer uten å henfalle til enkel menneskelig besjeling?
Ømheten hadde vokst i ham, den var blitt for stor og for krevende til at noen kunne ta imot den. I hvert fall ikke en kvinne. Men ikke en mann heller, det kunne han jo ikke. Han heter Henning, og han er ferdig med kvinner. Han har hatt kjærester, han har hatt samboere og han har vært gift flere ganger, men nå er han alene. Han har en voksen datter som han ikke kjenner lenger. En dag møter han henne på gaten og blir skremt av hvem hun har blitt. Han bestemmer seg for å redde henne. Dette blir innledningen til en desperat undersøkelse av hvem han selv har vært - som mann, sammen med kvinner - og hvem han kan bli. Bli snill igjen er en roman der noen av vår tids skarpe motsetninger samles i portrettet av en mann som aldri gir opp håpet. En roman der ømhet og raseri, skuffelser og nye forventninger til hva livet kan være, tørner sammen. Det er også en sår fortelling om en umulig forelskelse, som likevel blir en redning.
Kristin og Kim er to studenter som begynner et liv sammen. De har ingen venner, det er nok med de to. Kristin blir gravid, og de leier ei leilighet hos et etablert par uten barn. Hva skjer med Kristin og Kim når de ikke lenger er to, men blir tre?
Dette er en kjærlighetshistorie av i dag, en fortelling om et moderne samliv. Den handler om Timmy og Jon og livet de har sammen. Alt går bra, inntil det plutselig ikke går lenger, hva var det som hendte? Romanen undersøker om det er mulig å forstå hva som skjer når noen slutter å elske hverandre. Om det er mulig å forstå kjærligheten og hva den gjør med oss. Jon forsøker å se seg selv og forholdet gjennom Timmy, slik han tenker seg at hun kan ha opplevd det. Slik blir dette en fortelling om innlevelse, om hva et langvarig kjærlighetsforhold er og kan være, og om de største forhåpninger vi har til oss selv og hverandre. Nominert til P2-LYTTERNES ROMANPRIS Nominert til UNGDOMMENS KRITIKERPRIS
Hans Kaasajordet og Olof Evald er rådgivere i et pr-byrå med oppriktighet som forretningsidé. Harriet Aakre leder et distribusjonsselskap for alternativ film. Ingunn Sande er helsebyråkrat på høyt nivå. Salomon Olsen er statsministerkandidat for sosialdemokratene. Hans og Harriet møtes og misliker hverandre, likevel oppstår en sterk tiltrekning mellom dem. Forbindelsen får store konsekvenser, ikke bare for Hans og Harriet selv, men for barn, kollegaer og andre personer rundt dem. Se på oss nå beveger seg uanstrengt mellom det komiske, det pinlige og det inderlige. Det handler om hvor lett mennesker knytter seg til hverandre, hvor lett vi mister oss selv til en annen, og hvor vanskelig det kan være å hente seg inn igjen."Gulliksen kvier seg ikke for å bale med de ømtålige sidene av relasjoner og selvforståelse. Boka er interessant lesning, en anelse beklemmende, men morsom og lett å sluke." Maya Troberg Djuve, Dagbladet Terningkast 5
Naisoi er ei 16 år gammel afrikansk jente som ikke vil la seg omskjære. Samtidig som hun kjemper for å skaffe seg utdannelse og kontroll over sitt eget liv, reiser en norsk forfatter til Afrika for å se om han kan forstå seg selv bedre når han er langt borte fra det livet han kjenner. Romanen handler om å underordne seg en annen eller om å få den andre til å underordne seg, om å hengi seg til en annen eller om å holde seg tilbake, om å ta vare på seg selv eller å gi seg selv bort.
Denne boka inneholder to tekster for teater. Monologen "En kropp" ble skrevet til Ole-Johan Skjelbred i anledning åpningen av Dramatikkens hus i 2010. Stykket med samme tittel ble spilt på Dramatikkens hus og Torshovteatret i 2012 og 2013, og var nominert til Ibsenprisen 2013. "Demoner 2014" bygger fritt på en roman av Fjodor Dostojevskij og har urpremiere på Nationaltheatret i februar 2014.
Geir Gulliksen debuterte som forfatter da han var 22 år gammel, i 1986, og nesten like lenge har han skrevet artikler om litteratur. I tillegg til å virke som romanforfatter, poet, barnebokforfatter og dramatiker, har han gjort seg bemerket som forlagsredaktør og en kontrær entusiast på litteraturens vegne. Han har skrevet artikler om romanforfattere og poeter, om hvordan dikt kan brukes og om skjønnlitteraturens betydning for hvordan vi forstår oss selv, om virkelighetsfascinasjon og litteraturhat, om teater og politikk, og om tommelfingerregler og forleggeri. I "Kan vi gjøre det igjen" foreligger en nesten komplett samling av hans sakprosa.
En dag møter Joel Io. De har ikke sett hverandre før. Men nå blir de venner. Veldig gode venner, kanskje kjærester."Joel og Io" er en vakker fortelling om vennskap og kjærlighet og om at noen ganger er de voksne bare i veien. Humoristisk illustrert av Anna Fiske. Boken er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2015.
Boken er illustrert av Anna Fiske.Nært, varmt og trygt - lesestunden på sengekanten er magisk for både barn og voksne. Aschehoug God Natt er bildebøkene skapt for å fremme disse øyeblikkene. Juryens begrunnelse til Bragepris-nominasjonen:"Iben og forvandlingen er en velkomponert høytlesingsfortelling der Geir Gulliksen og illustratør Anna Fiske gir den velkjente leggesituasjonen en ny vri. I kontrasten mellom den lune teksten og de livlige illustrasjonene, skapes et rom som gir god plass til barnet med all sin undring. Både forfatter og illustratør utforsker ordenes konkrete betydning med barnlig iver, og slik vokser historien utover det hverdagslige og over i refleksjonen. Både rammer og referanser gjør fortellingen om Iben til en klassisk godnatt-historie, men forfriskende vinklinger gjør at den samtidig utfordrer tradisjonen og inviterer til meddiktning.""Enkelt, humoristisk, gjenkjennelig og vakkert om forvandling. (...) Kombinasjonen mellom Anna Fiskes lekne strek og Gulliksens humoristiske og poetiske språklige renhet er usedvanlig vellykket."Cathrine Krøger, Dagbladet"Den er uimotståelig: leken, morsom og filosofisk."Vigdis Hjorth i Dagbladet"Hyggelig nattabok. Interessante tanker rundt hva det egentlig vil si å bli forvandlet. (...) en sjarmerende bok til høytlesning på sengekanten. Interessant for barn fra sein barnehage- til småskolealder, og hyggelig for foreldrene også."Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen"Vakker og langsom fortelling for undrende lesere og lyttere. (...) Teksten ligger usedvanlig godt i munnen. Den har noen poetiske passasjer som særlig gir uttelling for de lytterne som har klart å skru seg ned til denne tekstens stillferdige flyt."Guri Fjeldberg, Bergens Tidende"Når Geir Gulliksen og Anna Fiske slår sine talenter sammen, kan det ikke gå galt. (...) Boka inngår i en serie Aschehoug har startet, som heter god natt. Det er en ypperlig reklame for nærheten som oppstår under lesestunden på sengekanten."Marianne Lystrup, Vårt Land"Dette er en nydelig godnattabok. Geir Gulliksens tekst er nær, varm og undrende. Anna Fiskes illustrasjoner er humoristiske og naive. Tonen i boka er blå og vinterlig. Tekst og illustrasjoner gir en fin helhet, og boka er ypperlig som utgangspunkt for en spennende samtale på sengekanten."Ukas bok, Romerikes Blad]]>
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.