Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar. Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende.Hva er fermentering? Vi har lange tradisjoner for fermentert mat og drikke. Det var på denne måten vi i gamle dager laget blant annet surkål, øl, spekemat og ost. Et annet ord for fermentering er melkesyregjæring. Når vi i dag kjøper varer som tidligere var fermentert, er de ofte pasteurisert og tilsatt eddik, sukker og salt for å etterligne den opprinnelige smaken. Dermed er ikke de ernæringsmessige kvalitetene lenger til stede og har ikke den gode effekten på helsa. Hvorfor fermentere? Hele én million nordmenn lider av irritabel tarm. 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i mage- tarmsystemet, og det er viktig med en sunn og variert tarmflora for å sikre god helse.Ved å fermentere mat og drikke får du god fordøyelse, optimalt næringsopptak, sterkere immunforsvar, bedre hukommelse og bedre humør.Gry Hammer er matentusiast, blogger og forfatter. Gammel matkultur og glemte matskatter er hennes varemerke, og hun reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om fermentering. Hun blir også benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge. ]]>
Har du hørt om eteriske oljer, men er usikker på hva de er? Vet du hva eteriske oljer er, men lurer på hva de kan være godt for? Kan du tenke deg å lage helsefremmende oljeblandinger til deg selv og hjemmet ditt? I Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn deler Gry Hammer sin erfaring med og kunnskap om eteriske oljer. Forfatteren gir praktiske råd om hvordan hun bruker oljene i hverdagen, enten det er i pleiende og nærende kremer eller som tilskudd til familiens husapotek. Du får oppskrifter på oljeblandinger mot blant annet forkjølelse, eksem, urolig søvn, hodepine og tannverk og for blankt hår og sunn hud og økt velvære. Oljene kan brukes i desinfiserende rengjøring og i varmende, beroligende drikker. Eteriske oljer fra aromatiske planter har vært brukt i folkemedisinen i uminnelige tider. Gry Hammer bruker stort sett oljene terapeutisk, men for henne utgjør oljene også en viktig og sanselig del av en naturlig og grønn livsstil. Hun bruker i tillegg eteriske oljer når hun mediterer og gjør yoga og deler også sine hverdagstips og hvordan oljene støtter meditasjon og chakraene med deg.Å være omgitt av deilige, beroligende og oppkvikkende dufter i hverdagen gjør godt for hele deg! Gry Hammer er forfatter av flere mat- og helsebøker, matentusiast, blogger, yogalærer og guruen på fermentering og kraftkoking i Norge. Hun er lidenskapelig opptatt av å ivareta hele mennesket. Hun er kjent for sin tidvis skarpe penn og sine inspirerende foredrag, kurs og online-kurs, både i fermentering og eteriske oljer. Gry er faglærer i matkunnskap og matproduksjon ved Tunsberg medisinske skole. Hun driver nettstedet gryhammer.no og fikk Matprisen 2017 Årets blogger for bloggen Frajordtilbord.no.]]>
Drømmer du om god helse, velfungerende fordøyelse, spenstig hud og glansfullt hår? Med kraft i kostholdet kan drømmen bli virkelighet. I Kraft og andre styrkedrikker får du alt om den gode og helsebringende kraften og 50 oppskrifter på herlige styrkedrikker som buljonger, toddyer, supper, tonics og smoothies og bonusinnhold i form av snop og desserter.Her lærer Gry Hammer deg å lage de grunnleggende kraftbasene, kokt på bein og rester fra kjøtt, fjærfe og fisk, beriket med grønnsaker og urter. Gelatinrik kraft er naturlig styrkende og helsefordelene er mange. Kraft er betennelsesdempende, stimulerer fordøyelsen, styrker immunforsvaret, skjelettet og alle ledd, bedrer søvnkvaliteten, og er kort sagt det beste anti-aging-middelet du kan få fordi den bygger opp bindevevet fra innsiden. Å koke kraft er trendy, tradisjonelt og bærekraftig og kraft er tarmenes supermat!Gry Hammer er forfatter av flere mat- og helsebøker, matentusiast, livskunstner, blogger, yogalærer og guruen på fermentering og kraftkoking i Norge. Hun er lidenskapelig opptatt av å ivareta hele mennesket og er kjent for sin tidvis skarpe penn og sine inspirerende foredrag, kurs og online-kurs. Hun driver nettstedet gryhammer.no og fikk Matprisen 2017 Årets blogger for sin blogg frajordtilbord.no
Naturlig og bærekraftig mat- best på smak - best for helsa - best for klimaetHar du lyst til å leve sunt og bærekraftig? Lage den beste maten fra bunnen av? Ta vare på tarmhelsa? Da er denne boka for deg!Gry Hammer - bestselgende forfatter av boka Fermentering, matentusiast, yogalærer og kursholder - jakter på gode råvarer og god helse. Hennes matfilosofi er basert på tradisjonsmat. Det vil si naturlig mat som kjøtt fra beitefôrede dyr, upasteurisert melkemat, langkokt kraft, fermenterte grønnsaker og selvsankede urter og ville vekster. Her lærer hun deg hvordan du kan gjøre det samme - på dine premisser.Du finner over 100 oppskrifter på brødmat, pålegg, kjøtt- og fiskemiddager, vegetarretter og søte saker. Her finnes ikke ultraprosessert mat - alt er skånsomt tilberedt for å ivareta råvarenes smak og helsebringende egenskaper. Boka inneholder også råvareguide, sesongmenyer og oppskrifter på tradisjonsrike konserveringsmetoder som sylting, speking og fermentering.Fra jord til bord er den ultimate guiden til et sunt og bærekraftig kosthold, en skattkiste av matfilosofi, sunnhet og gode smaker. Les den og bruk den og gi deg selv og jorda en ny vår!Boka er en revidert og utvidet utgave av Den moderne jeger, med flere nye oppskrifter og oppdatert og tidsaktuell informasjon om maten som gjør oss godt.«Fra jord til bord» formidler den helseriktige tradisjonsmaten på en måte som passer vår moderne livsstil.Anne Lene Johnsen, HjernefabrikkenGrys bøker inspirerer til å dyrke og tilberede råvarene slik jorden, kroppen og smakssansene foretrekker dem.Margit Vea, kostholdspedagog og forfatter av Supergod mat for gutter og jenterGry Hammer formidler på en levende, troverdig og presis måte hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for helsen.Niels Chr. Geelmuyden, forfatter av Sannheten på bordet.
Har du stadig vondt i magen, er oppblåst eller litt uvel? I Gladere mage, gladere deg lærer du hvordan du kan bedre tarmfloraen og få det bedre i hele kroppen.Kostholds- og fermenteringsekspert Gry Hammer guider deg gjennom fordøyelsessystemet og deler et vell av konkrete råd, praktiske bevissthetsøvelser og favorittoppskriftene på mat som fremmer fordøyelsen og gleder tarmen. I tillegg til frokost, lunsj, middag og dessert får du herlige, styrkende shots, enzymsnop mot fordøyelsesplager og drikker som nærer de gode tarmbakteriene.La ikke en ustabil mage styre livet ditt – med denne boken kan du starte livsendringen i dag!12 trinn til en glad mageBedre tarmflora på 5 dager (ja, det er mulig!)Magevennlige superhelter5-dagersmenyOver 60 oppskrifter på enkel, magevennlig hverdags- og kosematMagevennlige bevissthetsøvelserGry Hammer er matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av samspillet mellom oss mennesker og jorda. Hun skriver bøker, holder kurs, foredrag og webinarer og driver nettstedet gryhammer.no. Hammer er kjent for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike og helsefremmende tilberedningsmetoder og har utgitt en rekke populære bøker om mat og helse.]]>
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.