Norges billigste bøker
Heidi Sævareid

Bøker av Heidi Sævareid

Heidi Sævareid (født 1984) er en norsk forfatter, oversetter og kritiker. Sævareid er oppvokst i Lillesand og Kristiansand, men bosatte seg i Oslo frem til 2015, da hun flyttet til Bristol. I 2007 tok hun en mastergrad i nordisk litteratur på Universitetet i Oslo, og har i senere tid jobbet som forlagsredaktør i Cappelen, samt som redaktør for Barnebokkritikk.no. Etter 2007 har Sævareid kritisert og oversatt flere verk. I 2013 debuterte hun som forfatter med ungdomsromanen Spranget. Samme år mottok hun Kulturdepartementets Debutantpris, og i 2015 ble hun tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Hele tre ganger har Sævaried blitt nominert til Brageprisen for sine ungdomsromaner. Longyearbyen er hennes første roman for voksne.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
 • av Heidi Sævareid
  429,-

  Tre venner møtes i San Francisco for å dra på roadtrip opp vestkysten. De har ikke sett hverandre siden før pandemien, og skal endelig ta igjen det tapte. Men ingenting er som før, og lite går som planlagt.Turen blir en reise bakover i tid - til årene de tilbrakte ved skolen til den karismatiske yogalæreren Jasper. Jo flere mil som tilbakelegges, desto mer spriker minnene om hva som egentlig skjedde. Mye er usagt, og enda mer vil frem.Hva skjer når de faste strukturene går i oppløsning?

 • av Heidi Sævareid
  268,-

  Line er femten og ny i Bristol, en by et par timers togtur vest for London. Det er omtrent et år siden Line kom til England, fordi moren fikk jobb i BBC Nature. På fritiden er moren med i Extinction Rebellion - XR - en aktivistisk bevegelse som jobber for at det fortsatt skal gå an å leve på jorden.XR driver med langt mer enn å rope slagord. I aksjonene deres kan folk finne på å legge seg ned på gaten som om de var døde, eller til og med lime seg fast med superlim - for å vise at vi alle risikerer å dø i klimakrisen. Sommeren 2019 planlegger mange i XR å bryte loven. Da skal de stenge flere gater i Bristol, bygge barrikader og lenke seg fast. Selv om Line er redd for at moren skal bli med på noe ulovlig, tør hun ikke å fortelle det til bestevenninnene sine, Polly og Lexi. Det er ikke alltid lett å være et trekløver, særlig ikke når Polly blir sjalu eller når Lexi ser ut til å foretrekke den ene fremfor den andre. Men sammen med Lexi skjer det alltid noe, og ofte noe uventet.XR UK er en ungdomsroman om politisk aktivisme, vennskap og utenforskap.

 • av Heidi Sævareid
  387,-

  Vinter i 50-tallets Longyearbyen, et samfunn av tundra, snø og is, og med kullgruvene som industrisår midt i den uberørte naturen. Fra november til mai er stedet fullstendig isolert, ingen skip eller fly, ingen forsyninger ... og ingen mulighet til å komme derfra før isen sprekker opp. Hit flytter Eivor med sin legemann og to små barn. Midt i den mørkeste og kaldeste tiden havner en nær venn av familien i dyp - og farlig - krise, og må innlegges, mot sin vilje. Situasjonen forsterker Eivors egen stille desperasjon, og en voksende motvilje mot ektemannen tar form. Hun føler seg isolert, med to små barn, en alltid arbeidende mann og en altfor varm leilighet i et bygg som er i ferd med å sprekke av permafrostens utrettelige herjinger i bakken.

 • av Heidi Sævareid
  88,-

  Nordmenn er anglofile, men hva vet vi egentlig om Storbritannia? Trolig mindre enn hva vi vet om det som foregår i Junaiten. Der herjer Trump, og ham hater vi, men det han har fått til av varige endringer er barnemat sammenlignet med Brexit-kaoset, som kanskje har enda dypere røtter i fremmedfiendtlighet enn det trumpismen har.Heidi Sævareid har bodd i Storbritannia siden 2015, og sammen med hundretusener andre EU-/EØS-borgere risikerer hun utkastelse - med mindre hun kan bekjempe det britiske byråkratiet og få oppholdstillatelse før grensene stenger. Blant annet må Life in the UK-testen bestås. Hvor godt kjenner hun egentlig landet hun har slått seg ned i, og hva oppdager hun mens hun nipugger til testen?Life in the UK er et anti-kjærlighetsbrev til et land bestående av tepper på badet, monarkifetisj, stupfyll, Worchester-saus, tabloidaviser og en inngrodd Europa-skepsis.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.