Norges billigste bøker
Jan Guillou

Bøker av Jan Guillou

Den svenske journalisten og forfatteren, Jan Guillou, ble født i området rundt Stockholm i 1944. Som ung studerte Guillou juss, men han skjønte raskt hvor stor innflytelse han kunne ha med en jobb innenfor journalistikk. I 1966 begynte han derfor som journalist for en svensk dagsavis. I den forbindelse er han kjent for sine kritiske rapporter. Han debuterte i 1986 med romanen «Coq Rouge», som raskt ble en suksess. Romanen var den første i serien om den adelige og venstreorienterte agenten og greven Carl Hamilton. Jan Guillous forfatterskap er ofte preget av et samfunnshistorisk aspekt. Slik har han for eksempel skrevet middelalderromaner om Arn, romaner om livet på 1900-tallet og den selvbiografiske romanen «Ondskapen», som handler om internatlivet. Jan Guillou har vunnet priser både for sin journalistikk og sitt forfatterskap. I 1988 vant han dermed prisen for «Beste svenske kriminalroman». Flere filmer er basert på Guillous bøker, blant annet den kritikerroste filmen «Ondskapen» som hadde premiere i 2004. Jan Guillous samfunnskritiske bestselgere har vunnet lesernes og lytternes hjerter med sin realistiske og dramatiske tone. Han er en av de bestselgende forfatterne i Sverige og med god grunn. Guillou var sammen med blant andre forfatteren Liza Marklund med på å stifte Piratförlaget i 2010. I dag er det et stort svensk forlag som gir ut utrolig mange krimbøker. Jan Guillous kritikerroste romanserie om 1900-tallet med navn “Det store århundret” har vært en stor suksess, og har til og med blitt til en egen tv-serie.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
  • av Jan Guillou
    200 - 395,-

    Det er ikke hvilke som helst pensjonister som havner i kampen mot ekstrem og velorganisert kriminalitet. Den ene er veteranjournalisten Erik Ponti, den andre hans gamle venn, den tidligere etterretningsoffiseren Carl Hamilton. Tilsynelatende et veldig umake par, men som det ville være uklokt å undervurdere. De havner snart i et svært begivenhetsrikt eventyr hvor ikke bare livet står på spill. "Jeg-formen har gjort Jan Guillou godt. Riktig godt. ... Guillous alltid skarpe miljøobservasjoner grenser mot ren skjønnhet, og fremstår overraskende ydmyk når han plasserer seg selv i hendelsene. ... Jan Guillou har hatt det uvanlig gøy denne gangen [...] En ny vitalitet." Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter "Nå kommer den nye romanen Den som dödade helvetets änglar, og den er bra. Bedre enn bra til og med. ... Aldri tidligere har Guillou benyttet seg av en så interessant fortellerteknikk." Victor Malm, Expressen "... det er i betraktningene rundt verden at Guillou er på sitt beste. ... Guillou beskriver aldri med lett hånd, og viser en aldri synkende interesse for omverdenen." Essy Klingberg, Aftonbladet

  • av Jan Guillou
    214,-

    One of the fiercest and most feared warriors of the Knights Templar, Arn de Gotha can finally return home to his beloved Sweden, now that Jerusalem has been lost to Saladin. But during his twenty years of exile, Arn's homeland has been torn apart by warring clans?and the brave nobleman soldier is determined to reunite it and establish lasting peace.Waiting for him is his beloved Cecilia, emerging from a convent to join him after their unfathomably long separation, against the stern demands of her clan. Their reunion could incite a war unless they can convince the clan that love ranks higher than politics, and that it can sustain a new quest: to create a new people, a new society, with Arn at its helm.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.