Norges billigste bøker

Bøker av Kari Grødum

Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
  • av Torstein Theodor Tollefsen, Henny Fiskå Hägg, Kari Grødum & m.fl.
    298,-

    This anthology presents and discusses perceptions on the notion of love in ancient philosophy and early Christian theology. The notion of love is discussed firstly in two critical readings of Anders Nygren's study Agape and Eros (1930-36). Nygren's distinction of eros, on the one hand, as an egocentric, human love and agape, on the other hand, as Christian, theocentric and divine love, has long been received almost as a dogmatic truth and prevented a more nuanced understanding. The metaphysics and ethics of love are further discussed in relation to Platonic, Neoplatonic, biblical and early Christian - especially Eastern Christian - thinking. Related questions such as "Is all love essentially divine?" and "Is unselfish love possible?" and themes such as love as a unifying force, and ascetical love, are also discussed.This volume is the result of an international research seminar, The Metochi Seminar, at the University of Agder's study centre in Greece (the Metochi Study Centre), on the island of Lesvos.

  • av Kari Grødum
    368,-

    I denne kokeboka fra Metochi har inspirasjonen vært de lange linjene i historien om middelhavsmat, spesielt på den greske øya Lesbos.Det grunnleggende prinsippet har vært å presentere retter fra det lokale greske kjøkken i dag som alle har ingredienser med røtter i antikken. I litteratur, mosaikker og annen kunst fra antikken omtales og avbildes oliven, salt og vann, fisk og sjømat, urter, korn, vin, grønnsaker og belgfrukter, kjøtt, fjærkre og egg, ost, frukt, bær, nøtter og honning. Og det er nettopp disse ingrediensene kapitlene i kokeboka er inndelt etter.Alle oppskriftene kommer fra kokkene på Metochi, og selv om oppskriftene er fra dagens kjøkken, har mange av rettene lange tradisjoner. Det er flest oppskrifter i kapitlene om frukt og grønnsaker, inkludert vegetarversjoner av mange av de velkjente greske rettene som moussaka, stifado og giouvetsi.Foto: Knut Bry.

  • av Kari Grødum
    368,-

    Dette er i utgangspunktet en bok om mat. For mange handler den om minner om en uke på et kloster i Hellas. For andre utløser kanskje boken et ønske om å komme dit? Universitetet i Agder har siden 1993 hatt et nært samarbeid med Limonosklosteret på Lesbos om å drive studiestedet Metochi. Mange tusen kursdeltakere har gjennom årene opplevd inspirerende dager på Metochi. De har reist hjem med faglig utbytte, med nye vennskap og med et nærmere forhold til gresk kultur. De har også tatt med seg nye smaksopplevelser fra spennende og uvante retter som er blitt til her i det omskiftelige møtet mellom øst og vest, tilberedt av råvarer fra markene og havet like ved. I tillegg inneholder boken mye interessant kulturstoff om Metochi og Limonos, som du kan nyte mens det putrer i grytene.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.