Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Boken dekker temaet Finansregnskap med analyse i det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon på universiteter og høgskoler. Finansregnskap med analyse gir en oversiktlig innføring i: - presentasjon av årsregnskap og årsberetning - analyse av årsregnskapet - de viktigste forskjellene mellom skattereglene og regnskapsreglene - regnskapslovens vurderingsregler med kort omtale av de internasjonale regnskapsreglene i IFRS Boken dekker temaet Finansregnskap med analyse i det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon på universiteter og høgskoler. Boken kan også være aktuell på fagskolenivå. Finansregnskap med analyse har en logisk og ryddig struktur med sammendrag, kontrollspørsmål og oppgaver til hvert kapittel. Kontoplan med de mest brukte kontoene og eksempel på årsregnskap (med noter) er tatt med som vedlegg. I boken er det tatt med engelsk oversettelse av sentrale nøkkeltall og av oppstillingsplanene i regnskapsloven. Boken er à jour med regnskapsloven og andre relevante lover. I denne utgaven er omtalen av bærekraft og ikke-finansiell rapportering vesentlig utvidet. Det er også et nytt kapittel om praktisk bruk av regnskapet til økonomistyring i små bedrifter. Løsningsforslag til oppgavene i boken finnes snart på nettsidene.
Regnskapsloven med kommentarer gir en grundig behandling av bestemmelsene i regnskapsloven, herunder også kommentarer til Finansdepartementets forskrift om forenklet anvendelse av IFRS. I tillegg til å være oppdatert med de siste endringene i lov og forskrifter er den nye utgaven vesentlig utvidet. Dette gjelder spesielt behandlingen av grunnleggende regnskapsprinsipper og vurderingsregler. Blant annet er god regnskapsskikk gjennom regnskapsstandarder i større grad trukket inn ved tolkning av lovens bestemmelser i denne utgaven enn den foregående. Dette suppleres med bruk av eksempler fra praktisk anvendelse av regnskapsstandardene. Lovkommentaren er også oppdatert med henvisninger til EUs konsoliderte regnskapsdirektiv. Boken inneholder videre en generell redegjørelse for det «tosporede systemet» i regnskapsloven, som innebærer at regnskapspliktige avlegger årsregnskapet etter regnskapslovens ordinære regler eller etter internasjonale regnskapsstandarder (IFRS). Differensierte regnskapskrav for ulike typer regnskapspliktige innenfor regnskapslovens ordinære regler blir også behandlet. Regnskapslovens «samleforskrift» og relevante EU-rettslige kilder slik som IFRS-forordning og konsolidert regnskapsdirektiv er tatt inn som vedlegg. Forfatterne er alle eksperter på regnskapsrettens område.
Økonomistyring. Innføring i bedriftsøkonomi og regnskap er skrevet for studenter og fagpersoner som trenger en grunnleggende innføring i det bedriftsøkonomiske fagområdet. Målgruppen er ingeniører, maritime fagpersoner, helsepersonell og andre som har behov for en introduksjon i bedriftsøkonomisk analyse, budsjettering og regnskapsforståelse. Det har lagt vekt på å gi boka en logisk og ryddig struktur, slik at det er lett å finne frem i stoffet. Boka har sammendrag, kontrollspørsmål og oppgaver knyttet til hvert kapittel, og består av fire hoveddeler: Generell introduksjon med inntekts- og kostnadsteori Finansregnskap Bedriftsøkonomi Anvendelse Boka har også egne nettsider: www.gyldendal.no/okonomistyring. Her finnes blant annet komplette løsningsforslag til alle oppgavene.
Regnskapsteori gir en grundig behandling av regnskapsteorien med referanse til IFRS og god regnskapsskikk. Dette inkluderer regnskapets formål, brukergrupper, kvalitetskrav og prinsipper for innregning og måling av inntekter, kostnader, eiendeler og gjeld. Boken behandler også temaer som regnskapskvalitet og regnskapsmanipulering. Boken er delt i fire hoveddeler: Del 1: Regnskapets teoretiske fundament Del 2: Grunnlag for regnskapsstandardene Del 3: Innregning, måling og presentasjon Del 4: Regnskapselementer og utvalgte temaer Del 1 diskuterer regnskapet som en kilde til økonomisk informasjon og presenterer to hovedmodeller for utarbeidelse av regnskap: resultat- og balanseorientering. Del 2 og del 3 er bokens sentrale deler. I del 2 gis det en oversikt over regnskapsreguleringen og en grundig drøfting av regnskapets formål, brukergrupper og kvalitetskrav. I del 3 gis det en grundig drøfting av de grunnleggende regnskapsprinsippene i norsk regnskapsrett og innregning og måling under IFRS. Del 4 tar opp utvalgte temaer i de ulike regnskapselementene. I bokens siste del belyses også regnskapskvalitet og regnskapsmanipulering. Boken presenterer fagstoffet på en pedagogisk måte, blant annet med mange eksempler. Oppgaver er tatt inn på slutten av hvert kapittel.Regnskapsteori er skrevet for studenter på bachelor i regnskap og revisjon og bachelor i økonomi og administrasjon, men vil også være nyttig for studenter som følger regnskapskurs på masternivå. Den er spesielt egnet som grunnlag for fordypningsemner i regnskap og regnskapsteori på bachelornivå.Det er utviklet forelesermateriell til boken på cda.no. Ta kontakt med forlaget dersom du ønsker å få dette tilsendt.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.