Gjør som tusenvis av andre bokelskere
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev.
Lise Finckenhagens sønner har flyttet hjemmefra, og nå vil hun lære dem, og alle andre hjemmekokker, å stå støtt på egne ben på kjøkkenet. I Lise - helt enkelt får du enkle og fristende oppskrifter alle kan klare å lage: verdens beste pastarett, saftige burgere, crispy kylling, noen uimotståelige desserter og en lang rekke retter som garantert gir deg mye vann i munnen. Sammen med oppskriftene får du tips og triks som gjør at også du kan briljere på kjøkkenet. Dette er den perfekte boken både til nybegynnerkokken og til deg som bare vil bli litt bedre til å lage mat. Kokk og matformidler Lise Finckenhagen utruster deg med rågode oppskriftsvinnere som passer til alle anledninger, både den raske hverdagsmiddagen og helgekosen med venner. Uansett hvor lang fartidstid du har på kjøkkenet får du garantert suksess!Oppskriftene er krydret med smarte tips som gjør at du blir bedre kjente med råvarer og teknikker, løfter smakene og blir en stadig bedre kokk. Hvorfor salter du egentlig vannet før du koker grønnsaker, og hvor lenge skal de koke? Hvordan få skikkelig sprø skorpe på toasten? Og hva skal til for å steke en perfekt biff? Du får også en rask innføring i dressinger og tilbehør som er greit å kunne. Lise Finckenhagen er en av Norges mest populære og etablerte matformidlere, kjent gjennom NRK, VG, en rekke tv-programmer.]]>
Lise Finckenhagens mesterlige evne til å kombinere spennende smaker og til å formidle oppskriftene på en enkel og god måte, har gjort henne til en av landets mest folkekjære kokker. I denne boken finner du 130 av folkets favoritter - for første gang samlet mellom to permer. Her inspireres du til å lage velsmakende retter til alle ukens dager og anledninger - fra enkle halvtimesretter og gode grønne middager til fristende fredagskos og tradisjonelle søndagsklassikere. Og naturligvis er det ryddet rikelig med plass til Finckenhagens søte fristelser.
«BESTE NORSKE KOKEBOK 2013» – kåret av Aperitif og Norli.«ÅRETS BESTE KOKEBOK» – kåret av NRK og kokkene Stieg Juelsen og Steffen Engelhard.Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og i det norske kokkemiljøet er hun anerkjent for å være den som utvikler de aller beste oppskriftene. Hun utvikler smaksopplevelser av de helt sjeldne, samtidig som hun liker å gjøre ting enkelt. Det Lise er aller dyktigst til, er å bake kaker. Slikkepott byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, muffins og mye annet bakverk.I tillegg byr Lise på flere nyttige basisoppskrifter, gir deg gode råd om ingredienser og utstyr, og tips til hvordan du kan dekorere kakene dine. Hun forteller også historiene bak mange av kakene, og byr på morsomme anekdoter om alt fra nøtter og sjokolade til kjevler og slikkepotter. Hver enkelt kake er fotografert av Norges beste matfotograf, Christian Brun. Boken inneholder en lang rekke steg-for-steg instruksjoner i tekst og bilde. Alt er enkelt og grundig beskrevet - dette kan alle få til!]]>
Fredag hele uka er en sjenerøs og fristende bok som inneholder flere enn 240 av Lises Finckenhagens aller beste oppskrifter. Fristende matretter til alle årstider og anledninger. Du kommer til å bli veldig sulten av å bla i denne boken, og svært glad og mett av å bruke den.Fredag er ukas beste dag! Skuldrene senkes og vi har tid til å kose oss, lage god mat og være sammen med mennesker vi er glade i. Med Lise Finckenhagens nye kokebok blir hver dag til en fredag. Uansett om det er mandag eller lørdag, filmkveld eller hagefest, regnvær eller sol, påske eller jul.Boken har vunnet den norske finalen for Best Cookbook Design 2011.Boken ble utgitt på nytt i 2014 med ny innbinding og ny forside, men med samme innhold.]]>
Lag velsmakende gatemat hjemme på ditt eget kjøkken.«Street food» eller gatemat er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og steg for steg viser hun deg hvordan du med enkle grep og noen smarte knep kan lage den mest eksotiske gatemat med vanlige ingredienser hjemme på ditt eget kjøkken.Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende fotografier og fristende matbilder.I det første opplaget av Lises gatekjøkken har dessverre deler av oppskriften på gresk salat (s. 94) falt ut. Her finner du oppskriften i sin helhet.Finalist til «Beste norske kokebok 2017»
Finalist til «Årets beste kokebok 2016»Juryens begrunnelse:«Kokke-Lise gir seg i kast med en av de mest krevende sjangere å fornye: Kokebøker med julens mer eller mindre tradisjonelle mat. Hun overbeviser med en rekke nye og inspirerende oppskrifter (eksotisk pinnekjøtt, lutefisk med spansk pølse og en spennende rakefiskanretning), alt fargerikt og fristende presentert i et tradisjonelt, men håndverksmessig godt gjennomført design. Og det beste av alt: Det aller meste her kan tilberedes og spises året rundt!»Lises jul er en personlig, omfangsrik og lekker julekokebok fra en av Norges mest profilerte kokker. Her finner du alle de tradisjonelle julemiddagene, de deilige tilbehørene, de klassiske dessertene og langt mer enn syv slag. Men også alternative juleretter som lutefisk med spansk pølse og nyskapninger som rakfisk med eplekompott på potetvaffel. I tillegg bugner boka av oppskrifter på spiselige gaver, kaker og julegodterier. For ikke å glemme tradisjonsmat som ribberull, sild og leverpostei. Dessuten lærer du å lage verdens beste pannekaker med kalkunrester, og en himmelsk juleresteburger.Lise deler personlige juleminner med leserne underveis, og forteller historier og anekdoter om matrettene og tradisjonene vi henter frem igjen hver gang kalenderen nærmer seg desember.Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende og fristende matbilder.I de to første opplagene av boken har dessverre oppskriften på sitronfromasj falt ut. Oppskriften finner du her.
Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.
Ved å abonnere godtar du vår personvernerklæring.