Norges billigste bøker

Oppgaver i arbeidsrett

Om Oppgaver i arbeidsrett

Oppgaver i arbeidsrett er et praktisk hjelpemiddel for å lære arbeidsrett, og består av et nettsted og en papirbok. Papirboken inneholder oppgavetekstene uten løsningsforslag. Den utgjør et nyttig tillegg til nettstedet for dem som ønsker en papirutgave å ha med på forelesninger og kollokvier. Med papirboken følger det en e-nøkkel som gir gratis tilgang til den digitale læringsressursen Oppgaver i arbeidsrett (www.oppgaveriarbeidsrett.cdu.no) i 3 år. E-nøkkelen er unik og kan benyttes bare én gang. Tilgang til nettstedet kan også kjøpes separat på cdu.no. På nettstedet finnes - i tillegg til oppgavetekstene - kontrollspørsmål m/svar til temaene og løsningsforslag til alle oppgavene. Likheter og forskjeller knyttet til kommunal, statlig og privat sektor er kommentert. Det er også utarbeidet veiledninger til hvordan å besvare noen av oppgavene i form av gjennomgang steg for steg, videosnutter og slides. Temaene er inndelt på samme måte som i boken Styring og vern. Arbeidsrett i offentlig sektor, men kan selvfølgelig brukes i tilknytning til andre teoretiske fremstillinger av arbeidsrett. Oppgavene er relevante for både privat og offentlig sektor. I del 1 gir forfatterne noen generelle råd om det å skrive oppgaver, og de kommenterer en konkret høyesterettsdom for å illustrere hvordan et juridisk resonnement skal bygges opp. Del 2 inneholder praktiske oppgaver knyttet til ulike deltemaer som ansettelse, diskriminering, lønn, ferie, oppsigelse, avskjed etc. Del 3 inneholder eksamensoppgaver. De er basert på eksamensoppgaver knyttet til videreutdanning i personalledelse (10 Studiepoeng ved OsloMet) og eksamensoppgaver knyttet til bachelorstudiet i administrasjon og ledelse (15 studiepoeng ved OsloMet). Oppgaver i arbeidsrett er beregnet på de som studerer arbeidsrett ved høyskoler og universiteter og på ledere, personalmedarbeidere, fagforeningsrepresentanter og andre som ønsker å lære mer arbeidsrett.

Vis mer
 • Språk:
 • Norsk
 • ISBN:
 • 9788202596859
 • Bindende:
 • Paperback
 • Sider:
 • 105
 • Utgitt:
 • 1 januar 2021
 • Utgave:
 • 3
 • Dimensjoner:
 • 150x225x7 mm.
 • Vekt:
 • 199 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 virkedager
Forventet levering: 5 mars 2024

Beskrivelse av Oppgaver i arbeidsrett

Oppgaver i arbeidsrett er et praktisk hjelpemiddel for å lære arbeidsrett, og består av et nettsted og en papirbok.

Papirboken inneholder oppgavetekstene uten løsningsforslag. Den utgjør et nyttig tillegg til nettstedet for dem som ønsker en papirutgave å ha med på forelesninger og kollokvier. Med papirboken følger det en e-nøkkel som gir gratis tilgang til den digitale læringsressursen Oppgaver i arbeidsrett (www.oppgaveriarbeidsrett.cdu.no) i 3 år. E-nøkkelen er unik og kan benyttes bare én gang. Tilgang til nettstedet kan også kjøpes separat på cdu.no.

På nettstedet finnes - i tillegg til oppgavetekstene - kontrollspørsmål m/svar til temaene og løsningsforslag til alle oppgavene. Likheter og forskjeller knyttet til kommunal, statlig og privat sektor er kommentert. Det er også utarbeidet veiledninger til hvordan å besvare noen av oppgavene i form av gjennomgang steg for steg, videosnutter og slides.

Temaene er inndelt på samme måte som i boken Styring og vern. Arbeidsrett i offentlig sektor, men kan selvfølgelig brukes i tilknytning til andre teoretiske fremstillinger av arbeidsrett. Oppgavene er relevante for både privat og offentlig sektor.

I del 1 gir forfatterne noen generelle råd om det å skrive oppgaver, og de kommenterer en konkret høyesterettsdom for å illustrere hvordan et juridisk resonnement skal bygges opp. Del 2 inneholder praktiske oppgaver knyttet til ulike deltemaer som ansettelse, diskriminering, lønn, ferie, oppsigelse, avskjed etc. Del 3 inneholder eksamensoppgaver. De er basert på eksamensoppgaver knyttet til videreutdanning i personalledelse (10 Studiepoeng ved OsloMet) og eksamensoppgaver knyttet til bachelorstudiet i administrasjon og ledelse (15 studiepoeng ved OsloMet).

Oppgaver i arbeidsrett er beregnet på de som studerer arbeidsrett ved høyskoler og universiteter og på ledere, personalmedarbeidere, fagforeningsrepresentanter og andre som ønsker å lære mer arbeidsrett.

Brukervurderinger av Oppgaver i arbeidsrettFinn lignende bøker
Boken Oppgaver i arbeidsrett finnes i følgende kategorier:

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.