Utvidet returrett til 31. januar 2025

Himmelsk mousse

Om Himmelsk mousse

En mousse er en velsmakende eller søt rett med konsistensen av et tett skum, sammensatt av en purert hovedingrediens blandet med stivpiskede eggehviter, pisket krem eller begge deler. Mousser er nesten alltid kalde retter, og søte mousser serveres noen ganger frosne. Velsmakende mousser tilberedes ofte av fjærfe, foie gras, fisk eller skalldyr, for å spises som en førsterett eller lett hovedrett. De kan stabiliseres ved tilsetning av gelatin. Sjokolademousse, blant de mest kjente moussetypene, kan lages av pisket krem eller pisket eggehvite, med tilsetning av bittersøt sjokolade og sukker. Sjokolade- og mokkamousse lages noen ganger med vaniljesaus. For en fruktmousse erstatter moset frukt eller juice melken i vaniljesausen. Begrepet mousse brukes også om gelatindesserter som piskes til skum etter at de har stivnet delvis. Mousse oppsto på 1700-tallet i Frankrike, hvor ordet mousse oversettes som "skum", som beskriver den luftige teksturen til mousse

Vis mer
  • Språk:
  • Ukjent
  • ISBN:
  • 9781835004340
  • Bindende:
  • Paperback
  • Sider:
  • 242
  • Utgitt:
  • 15. mai 2023
  • Dimensjoner:
  • 152x14x229 mm.
  • Vekt:
  • 357 g.
  • BLACK NOVEMBER
  Gratis frakt
Leveringstid: 2-4 uker
Forventet levering: 19. desember 2024

Beskrivelse av Himmelsk mousse

En mousse er en velsmakende eller søt rett med konsistensen av et tett skum, sammensatt av en purert hovedingrediens blandet med stivpiskede eggehviter, pisket krem eller begge deler. Mousser er nesten alltid kalde retter, og søte mousser serveres noen ganger frosne.

Velsmakende mousser tilberedes ofte av fjærfe, foie gras, fisk eller skalldyr, for å spises som en førsterett eller lett hovedrett. De kan stabiliseres ved tilsetning av gelatin.
Sjokolademousse, blant de mest kjente moussetypene, kan lages av pisket krem eller pisket eggehvite, med tilsetning av bittersøt sjokolade og sukker. Sjokolade- og mokkamousse lages noen ganger med vaniljesaus. For en fruktmousse erstatter moset frukt eller juice melken i vaniljesausen. Begrepet mousse brukes også om gelatindesserter som piskes til skum etter at de har stivnet delvis.
Mousse oppsto på 1700-tallet i Frankrike, hvor ordet mousse oversettes som "skum", som beskriver den luftige teksturen til mousse

Brukervurderinger av Himmelsk mousse



Finn lignende bøker
Boken Himmelsk mousse finnes i følgende kategorier:

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.